Printre cei care au murit de ebola sunt și 16 adventiști din Africa de vest

„Oamenii suferă” a spus James Golay, președintele misiunii uniunii din Africa de vest, vorbind din Liberia prin intermediul unei transmisiuni video proiectate pe un ecran în fața a sute de lideri ai bisericii adunați în clădirea uniunii cu ocazia întâlnirii anuale din 2014.

Slujire 15 octombrie 2014

Lideri din Liberia se alătură întâlnirii anuale prin videoconferință

Epidemia cu ebola din Africa de vest a făcut 16 victime în cadrul bisericii Adventiste, a spus sâmbătă o oficialitate a bisericii.

„Oamenii suferă” a spus James Golay, președintele misiunii uniunii din Africa de vest, vorbind din Liberia prin intermediul unei transmisiuni video proiectate pe un ecran în fața a sute de lideri ai bisericii adunați în clădirea uniunii cu ocazia întâlnirii anuale din 2014.

Fratele Golay ar fi putut veni la întâlnire, dar a rămas acasă. Organizațiile mondiale de sănătate și liderii bisericii încurajează oamenii să-și limiteze călătoriile din Africa de Vest, fiind foarte îngrijorați cu privire la răspândirea rapidă a acestei boli infecțioase ce a omorât mai mult de 4.000 de oameni.

Maladia ebola a fost subiectul unei rugăciuni speciale din timpul serviciului divin în Sabat dimineață care a fost condus de fratele Ted N. C. Wilson, președintele Bisericii Adventiste la nivel mondial.

Astăzi avem privilegiul ca în numele scumpilor noștri frați și surori din Africa de vest, să ne rugăm ca Dumnezeu să intervină și să oprească această criză produsă de teribila epidemie ebola. Rugăm și biserica mondială să se alăture rugăciunilor de astăzi și să nu se oprească din a se ruga.

a declarat fratele Ted Wilson celor mai mult de 400 de persoane din sală.

Fratele Wilson, care mai înainte în cariera sa pastorală a slujit nouă ani în Africa de vest, a spus că cei 33.000 de adventiști din Noua Guinee, Sierra Leone și Liberia se confruntă cu „greutăți de neimaginat”.

Apoi s-a întors către ecranul de unde pastoral Golay a spus că membrii bisericii nu suferă doar pentru că cineva a fost infectat cu ebola, ci datorită efectelor acestei boli în comunitate: frați adventiști evită acum obiceiuri precum strânsul mâinii și îmbrățișarea.

Din sala plină a conferinței generale, fratele, Israel Leito, președintele Diviziunii Inter-Americane, s-a rugat ca Dumnezeu să ofere curaj slujitorilor evangheliei din Africa de Vest.

Tată, mă gândesc la pastorii care nu pot să-și părăsească turma, nu pot să se retragă din fața atacului acestei boli. Ei trebuie să continue să viziteze, trebuie să continue să-i îngroape pe cei care mor, trebuie să continue să-i mângâie pe cei bolnavi. Ajută-ne să ne amintim că nu trebuie să așteptăm o criză ca să Te căutăm, ci să fim în legătură cu Tine tot timpul.

s-a rugat fratele Leito.

Epidemia cu virusul ebola din Africa de vest este cea mai răspândită și cea mai complexă epidemie de acest gen de când a fost descoperită maladia ebola în 1976, în Africa central, când se credea că animalele transmit acest virus oamenilor. Actuala epidemie, cu o rată de mortalitate de aproximativ 50%, se crede că a început în Guineea în luna decembrie a anului trecut, și s-a răspândit în Sierra Leone, în Liberia, și în alte țări.

Virusul se răspândește de la om la om prin contact direct, cum ar fi prin răni deschise sau membrane mucoase; prin sânge și secreții; și prin contactul cu suprafețele contaminate cu astfel de substanțe.

În ciuda răspândirii rapide, maladia ebola poate fi prevenită prin spălarea regulată a mâinilor și folosirea unui echipament de protecție personal. În luna august, directorul departamentului de slujire medicală Dr. Peter Landless a făcut un apel către angajații bisericii și către membri acestora să evite călătoriile înspre și dinspre statele afectate de această epidemie.

Fratele Wison a spus că biserica a intervenit în mod corespunzător în această criză.

Există mai multe activități în pregătire ce au ca scop ingrijirea oamenilor din Africa de vest, prin intermediul asociației ADRA, prin intermediul bisericii, și am dori să mijlocim înaintea lui Dumnezeu pentru toți acești oameni și pentru minunata lucrare ce se face în numele Domnului.

a spus fratele Wilson

ADRA a intervenit în această criză oferind zeci de mii de dolari pentru achiziționarea de alimente și echipament.

Alături de Universitatea Loma Linda, Departamentul Adventist Internațional de Sănătate, și GlobalMedic, ADRA sponsorizează Spitalul Adventist Cooper din orașul Monrovia, statul Liberia și ministerul sănătății Liberian cu suma de 92.000 de dolari investiți în echipamente, precum: 60.000 de mănuși de protecție, 38.000 de măști de protecție pentru față, 3.200 de pelerine de protecție și 600 de haine de protecție de unică folosință.

Spitalul Cooper, unde au decedat trei persoane, este temporar închis, pentru perioada de carantină de trei săptămâni. Altă clinică din Africa de vest, spitalul Adventist Waterloo, și acesta a fost închis, după ce câțiva membri din personalul spitalului au contractat acest virus. Când se va redeschide acest spital va deveni un spital condus de Guvern pentru tratarea cazurilor cu Ebola.

În plus ADRA din Sierra Leone oferă consiliere victimelor; oferă instruire pentru cei din echipă și pentru voluntari; și desfășoară o campanie de educație care include oferirea de informații cu privire la prevenirea virusului ebola scrise pe pliante, postere și anunțate prin intermediul programelor de televiziune.

articol apărut pe news.adventist.org în 11 octombrie 2014, traducere Emilian Dospinescu

Loading