Orăşelul copiilor Adjud

Slujire 16 iulie 2014

Pe data de 15 iunie a.c. sub egida ASEF, şi în colaborare cu Primăria oraşului Adjud, s-a marcat prima ediţie a “Orăşelului copiilor” în localitate. Cu toate că nu s-a tăiat panglica inaugurală, evenimentul s-a desfăşurat într-o atmosferă plină de veselie şi voie bună. Pe lângă copiii care au fost prezenţi, la acest eveniment au luat parte şi instituţiile de stat locale (pompieri, jandarmerie, poliţie, ambulanţă), iar reprezentanţii acestora au explicat pe înţelusul celor mici ce fac pentru binele lor. Aceştia din urmă, au fost mai mult decât încântaţi deoarece au putut să imortalizeze momentul făcând fotografii cu cei în uniforme de diferite culori, şi, pentru că au putut să fie pentru o zi doctori, politişti sau pompieri, aceasta deoarece li s-a permis să urce în autospeciale şi chiar să “folosească” echipamentul din dotare, din nou, pentru a face fotografii.

Chiar dacă acţiunea a vizat în principal pe copii, părinţii acestora nu au fost trecuţi cu vederea. Două standuri de sănătate au fost amplasate chiar în centrul parcului, iar cei care le-au vizitat au putut beneficia de sfaturi şi materiale de sănătate. Aceasta pentru trup s-ar putea spune, iar pentru suflet, la “filarmonica” din Adjud a concertat orchestra de mandoline din Bacău.
În urma standurilor vizitate, şi mai apoi a participării la jocurilor care au avut loc, două fetiţe de clasă primară au venit cu întrebarea pe partea de final: “Mai veniţi şi mâine?” Acest lucru nu face decât să determine pe organzatorii locali să gândească şi să plănuiască o a doua ediţie a Orăşelului, una revizuită şi adăugită.

Pentru reuşita acestui eveniment, şi-au dat concursul voluntari şi pastori din judeţele Bacau si Vrancea, iar pe acestă cale, le aducem mulţumiri.

Gabriel Sorohan – Pastor Adjud

 

Loading