„Orășelul copiilor” 2017, ediția a X-a la Roman

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, împreună cu Asociația „Exploratori pentru Viitor”, la invitația Primariei Roman, a organizat în cadrul Zilelor Municipiului, pe 18 mai 2017, în Parcul Municipal, a X-a ediție a orașului ALTFEL: „Orășelul Copiilor”.

Slujire 23 mai 2017

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, împreună cu Asociația „Exploratori pentru Viitor”, la invitația Primariei Roman, a organizat în cadrul Zilelor Municipiului, pe 18 mai 2017, în Parcul Municipal, a X-a ediție a orașului ALTFEL: „Orășelul Copiilor”.

La ora 1100 când s-a dat startul acestei manifestări, atunci când Primarul Romanului, domnul Lucian-Ovidiu Micu împreună cu Primarul Orășelului Copiilor, pastorul Eugen Profir, au tăiat panglica de inaugurare. Biserica Adventistă – Conferința Moldova a fost reprezentată de Directorul de Tineret, pastorul Dorin Cristea.

Deși teama că va fi o prezență slabă pentru că majoritatea școlilor erau prinse în cercurile pedagogice chiar în această zi, Domnul a fost bun, și după o acțiune serioasă de publicitate a evenimentului prin afișe în școli și fluturași cu invitarea copiilor individual în fiecare scoală și fiecare clasă, am avut marea bucurie să avem o prezență de aproximativ 700 de copii, afară de părinți, bunici care au fost alături de cei mici.

Am avut cu noi și prezența pastorilor care au fost invitați pe diverse specializări care să ne ajute: Viorel Dascălu, Gabriel Alban, Cosmin Cocea, Gabriel Sorohan și Petru Arcuș. Un sprijin special am avut din partea departamentului de Tineret al Conferinței: Dorin Cristea, Ruben Atomei și Marinică Chirileanu.

Fiecare participant, cu răbdare, trecea și participa activ pe la fiecare din cele 27 de standuri ale orășelului: Primărie, Poliție – serviciu circulație, Pompieri, Jandarmerie, Școală,  Sanctuarul, Club alpin, Piața, Filarmonica, Club de orientare, Stadion, Club Tenis, Face Painting, Apicultură, Energie nonconvențională, Școală de șoferi, Cabinet Oftalmologic, Meșteșuguri, Clubul Exploratorilor, etc.

Orașul ALTFEL a dat Romanului în acest an o nunață accentuată de sărbătoare, de învățare pentru generația mică în dezvoltare, pentru orientare a părinților și de poziționare a Bisericii Adventiste în Roman printre instituțiile cunoscute ale municipiului. Ne-am bucurat de prezența presei care a relatat amploarea acestui eveniment și care a vorbit despre inițiativa Bisericii Adventiste în Municipiul Roman.

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=1524371890938405]

Loading