„Împreună pentru o sănătate mai bună” la Suceava

Slujire 25 septembrie 2014

În perioada lunilor iulie și august 2014, în Suceava, cartierul Burdujeni, în fiecare zi de miercuri, frații și surorile din comunitatea Suceava –Burdujeni susțin desfășurarea programului „Student Valdenz” sub titlul „Împreună pentru o sănătate mai bună”. Proiectul constă în amplasarea unui cort în stradă unde personal medical calificat aparținând comunității Burdujeni, oferă servicii medicale gratuite tuturor doritorilor. La standul de sănătate se măsoară Tensiunea Arterială, pulsul și procentul de grăsime din organism, fiecărui doritor fiindu-i oferită literatură de specialitate și posibilitatea înscrierii la cursuri gratuite de „stil de viață sănătos” sau „alimentația sănătoasă”.

Programul este organizat de ASEF împreună cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Suceava în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Suceava. Scopul acestui program este informarea populației asupra unui stil de viață sănătos în vederea prevenirii îmbolnăvirii și menținerii sănătăţii în parametrii optimi. Astfel, pe data de 20 iulie în sala de consiliu a Direcției de Sănătate Publică Suceava a fost organizat un seminar public pe teme de sănătate la care au participat mai multe zeci de persoane. Seminarul a fost urmat de o sesiune de dezbateri, întrebări și răspunsuri, iar la încheiere, toţi cei care au dorit au beneficiat de un test gratuit de măsurare a glicemiei și a colesterolului.

În cadrul acestor întâlniri este pusă la îndemâna doritorilor o paletă foarte largă de literatură de specialitate, tuturor oferindu-li-se cartea „Idei creative” iar cei care au dorit au avut posibilitatea să cumpere și alte carți, broșuri și reviste de specialitate.

Având în vedere aceste activități desfășurate în cadrul programului „Împreună pentru o sănătate mai bună”, putem spune că acest proiect se bucură de un mare succes și de o deosebită atenție din partea locuitorilor orașului Suceava. În cadrul acestor întâlniri au trecut pe la standul de sănătate sute de persoane care au beneficiat de serviciile oferite gratuit.

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=788743427834592]

Loading