Sărbătorile Iașiului au oferit cadrul proiectului „Pastor Valdenz” la Iași

În perioada 9-16 octombrie, zilnic, au fost amplasate cinci standuri în locuri diferite și aglomerate unde echipe de pastori și colportori ofereau servicii medicale gratuite tuturor trecătorilor, prezentau cărțile, iar pastorii ofereau consiliere spirituală diferitelor persoane interesate de ceva mai mult decât măsurătorile medicale.

Experiențe misionare 11 decembrie 2014

Și stăpânul a zis robului său: „Ieși la drumuri și la garduri și pe cei ce-i vei găsi, silește-i să intre, ca să-mi umple casa.”

Luca 14:23

În perioada 9-16 octombrie, Asociaţia Pastorală din cadrul Conferinţei Moldova, a organizat proiectul misionar Pastor Valdez Iași la care au participat, alături de pastorii din judeşul Iasi, 17 colportori si 9 evanghelisti voluntari care au colaborat în unitate deplină pentru slujirea cetatenilor din Iasi cât şi a miilor de pelerini veniti cu ocazia sarbatorii ortodoxe Sfânta Paraschiva.

Acțiunea s-a desfășurat prin amplasarea de standuri de carte, seminare în instituții și colportaj din ușă în ușă.

Zilnic, au fost amplasate cinci standuri în locuri diferite și aglomerate unde echipe de pastori și colportori ofereau servicii medicale gratuite tuturor trecătorilor, prezentau cărțile, iar pastorii ofereau consiliere spirituală diferitelor persoane interesate de ceva mai mult decât măsurătorile medicale.

Sute și chiar mii de oameni au fost întâmpinați la standuri în aceste zile cu un zâmbet cald, sincer și cu vorbe alese, rar întâlnite la vreun alt stand din acea mare aglomerație.

Au fost vândute și oferite multe cărți de sănătate, de educație, de familie și spirituale, potrivit nevoilor și căutărilor fiecărei persoane. Totodată, localnicii au avut posibilitatea de a se înscrie la clubul de sănătate organizat în luna noiembrie de cele 3 comunități din Iași: Sărărie, Betania și Maranatha.

Tot în acest proiect, echipe formate din pastori și colportori au avut bucuria de a susține seminare de sănătate în peste 20 de instituții din Iași, trezind interesul multora pentru un stil de viață sănătos, cât și interesul spiritual al altora.

Au rămas aici cărți de sănătate și spirituale, cât și uși deschise prin relațiile care s-au creat. În unele din aceste instituții s-au semnat protocoale de colaborare cu Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie pentru a se desfășura pe viitor acțiuni medicale pentru îmbunătățirea sănătății angajaților.

În multe facultăți din Iași o echipă formată din 9 evangheliști voluntari au oferit gratuit atât studenților, cât și profesorilor cărți de mare valoare spirituală: ”Tragedia veacurilor”, ”Viața lui Isus”, ”Calea către Hristos”, ”Viața fără limite” ș.a.

Cartea ”Tragedia veacurilor” a fost foarte apreciată de persoane care o citiseră mai înainte, mai ales pentru acuratețea istoriei creștinismului întâlnită pe paginile ei. Printre acestea se numără profesori universitari și decani care și-au exprimat bucuria de a vedea această carte pusă în mâinile studenților și au încurajat distribuirea ei.

În acest proiect bucuria slujirii ne-a apropiat mai mult de Dumnezeu și unii de alții.

Proiectul a fost bine organizat și gândit astfel încât nu doar cei slujiți să fie binecuvântați, ci și slujitorii. Așa se face că, zilnic, devoționalul de dimineață și seară, precum și studiul cărții ”Evanghelizare prin literatură” aveau menirea de a ne uni inimile în consacrare pentru lucrarea ce-o aveam de îndeplinit.

Avem încrederea că Dumnezeu va face ca sămânța semănată printr-o carte, oferită sau vândută, ori printr-o încurajare manifestată prin cuvinte calde, duioase și pline de speranță, să încolțească, să crească și să aducă roade îmbelșugate pentru grânarul ceresc.

De asemenea, prin acest proiect  am cunoscut oameni valoroși – pastori, colportori, evangheliști, membri din comunități – care au o singură dorință: de a duce Evanghelia oricărui suflet și de a sădi în oameni dorul lor de cer.

Dumnezeu să fie lăudat pentru acest proiect susținut și binecuvântat de El!

Evanghelist cu Literatura, Ionuț Gruia Marcu, prim colportor

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=830853336956934]

Loading