Împarte Lumina din casă în casă

De pe data de 12 ianuarie până pe 24 ianuarie 2015, în zona Dornelor s-a desfăşurat un proiect frumos intitulat „Împarte Lumina”. O echipă de tineri inimoşi, insuflaţi de Duhul lui Dumnezeu, au lăsat toate activităţile cotidiene deoparte şi, pentru două săptămâni, au mers din casă în casă să împartă „Lumina lumii” izvorâtă din cărţile: Viața lui Isus, Tragedia Veacurilor, Biblia povestită copiilor și Paşi spre alimentaţia ideală.

În aceste două săptămâni au străbătut următoarele localităţi: Iacobeni, Panaci, Sarul Dornei, Neagra Sarului, Capul Glodului şi o parte din Gura Haitei. Pentru acest proiect Domnul s-a îngrijit de cărţi prin fam. Pasztor din Tg. Mureş care a sponsorizat şi au fost aduse 1000 de cărţi Viața lui Isus, 1000 de cărți Paşi spre alimentaţia ideală, 500 Tragedia Veacurilor, 100 cărți Biblia povestită copiilor, 50 de cărţi de colorat pt copiii şi 50 de cărți cu Fabule pentru copii.

Au fost experienţe frumoase care au umplut sufletul celor care au răspuns invitaţiei Duhului Sfânt şi au mers pe teren. Oamenii au fost foarte surprinşi că mai sunt persone care oferă ceva gratuit. Unii din aceste persoane sărutau cărţile şi le strângeau la piept, alţii dădeau să sărute mâna celor care le înmânau cărțile. Au fost şi persoane care au oferit o suma mică de bani, insistând mult pentru bucuria lor că au contribuit şi ei la acest proiect. La  o fabrică mică de pâine toţi muncitorii au primit câte o carte, iar directorul a fost foarte bucuros pentru acest cadou. În incinta unei Primării, un primar a fost încântat de acest proiect şi a dorit cărţi pentru toţi funcţionarii.

Au fost şi persoane care au refuzat, iar în una din localităţi preotul s-a supărat foarte tare, a venit cu maşina spre cei care împărţeau cărţile şi a început să-i ameninţe, zorindu-i să plece şi să părăsească localitatea. În aceeaşi zi şi în aceeaşi localitate, spre după mas, dascălul Bisericii Orodoxe – un tânăr absolvent al Seminarului  Teologic Ortodox  a spus celui care împărţea cărţile:

Preoţii sunt foarte supăraţi pe voi, caută să va facă rău. Eu nu sunt ca ei, eu citesc cărţile voastre, şi vă spun un secret: toţi preoţii noştri citesc aceste cărţi şi le au în bibleoteca lor dar nu vor să se dea pe faţă.

În fiecare seară şi dimineaţă s-au înălţat rugăciuni pentru toţi acei ce au primit cărţi ca Domnul să ude sămânţa  şi prin lumina Sa să crească şi să aducă roade pentru Împărăţia Slavei. Seară de seară s-au depănat experienţe, iar surorile care au făcut mâncare pentru lucrătorii trudiţi s-au bucurat de părtăşie şi de faptul că au putut şi ele să ajute această lucrare frumoasă. Mulţumim Domnului că ne face părtaşi lucrării Sale şi în ziua mântuirii să ne bucurăm cu toţii de un rod bogat – rodul jertfei Sale!

Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. Matei 5,16

Loading