Faptele bune... vestesc Evanghelia cu putere

Într-o dimineaţă primesc un telefon de la un număr de telefon necunoscut. Dincolo de fir era o doamnă care mi-a spus:

„Mă numesc Rodica şi sunt medic genecolog, ieşit la pensie. Acum trec printr-o perioadă mai grea, deoarece soţul meu este bolnav şi este la spital. Am cunoscut o familie mai încercată ca mine şi am vrut să o ajut cumva. Am fost la Primărie să-l rog pe asistentul social să ajute această familie şi el mi-a zis că acum nu poate să ajute cu nimic dar ştie pe cineva care se ocupă cu săracii şi mi-a dat numărul dumneavoastră de telefon. Să nu va supăraţi pe mine că îndrăznesc – dar vă întreb: aţi putea ajuta o mamă cu un copil mic?”

Desigur că vreau să o ajut în măsura în care voi putea. A doua zi ne-am întâlnit şi am mers împreună la familia respectivă să vedem ce nevoi sunt. Aici am găsit o mămică neajutorată, cu un copil mic de 9 luni, datorii la bancă şi soţul în puşcărie, fără nici un venit. Apoi am reuşit să adun nişte alimente, un pătuţ pentru copil, o păturică, ceva jucării şi am revenit tot împreună cu doamna Rodica.

După o mică discuţie, doamna Rodica a început să „predice” Evanghelia:

„Până la 50 de ani am fost ocupată cu profesia, familia şi lucruri cotidiene, fără să mă gândesc la Dumnezeu. După 50 de ani am început să caut şi să studiez multe cărţi. Am adunat Biblii din mai multe locuri, chiar şi o Biblie în limba italiană. Le-am comparat şi am ajuns la convingerea că toate sunt la fel. Vezi Mariana (persoana ajutată), doamna Livia care ţi-a adus aceste lucruri face parte dintr-o biserică ce ţine cuvântul biblic. Numai ei ţin Sâmbăta aşa cum scrie din primele pagini ale Scripturii. Şi eu ascult la Vocea Speranţei şi Speranţa TV lucruri nemaipomenite. Tu trebuie să-l cauţi pe Dumnezeu pentru că El poate să te ajute mai mult că noi oameni!”

Ascultam şi nu-mi venea să cred! La plecare am întrebat-o pe doamna Mariana despre care este cea mai urgenţă nevoie. Răspunsul a venit scurt: laptele praf pentru copil căci s-a terminat. Nu aveam mulţi bani la mine, dar am hotărât să merg să-i cumpăr o cutie pentru urgenţă.

Doamna Rodica s-a oferit să dea şi dumneaei jumătate din preţ spunându-mi: „Aceştia sunt banii pe care i-am pus deoparte pentru lumânări la biserică, dar acum le dau cu plăcere pentru acest copil. Cred că este o alegere mai bună.” Desigur! Faptele bune vestesc cu putere minunile Domnului!

„Căci noi suntem lucrarea Lui, şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezem mai dinainte, că să umblăm în ele” Efeseni 2,10

Loading