Ce poate face un SMS trimis de sărbători?

Totul a început in preajma sarbătorilor de iarnă (25 dec 2011) când, ca şi în ceilalţi ani, la îndemnul bunului nostru Tată ceresc de a atinge inima copiilor Săi spre a se întoarce la El, am trimis câte o urare folosind versete biblice care ne vorbesc despre Naşterea Domnului tuturor persoanelor din lista de contacte a telefonului.

La trecerea dintre ani am folosit o altă metodă cu dorinţa de a le stârni interesul pentru cele sfinte. Pe lângă urările de bine şi de sănătate, am făcut trimitere la împlinirea unei făgăduinţe din Scriptură pentru noul an. În cazul de faţă nu am mai scris versetele ci doar am notat trimiterea pentru ca ei să le caute şi să le citească. Printre făgăduinţele trimise a fost şi cea din Apoc. 3:5.

Mare mi-a fost mirarea (ca întâmplarea din Luca 17:11-19 când din 10 leproşi doar unul s-a întors şi a mulţumit) şi bucuria când am fost sunat de o doamnă pentru a-mi mulţumi, dar şi cu dorinţa de a-i explica ce înseamnă acele prescurtări (Apoc. 3:5). Cu următoarea ocazie, aflând că nu deţinea o Biblie, am promis că mă voi ocupa de problema aceasta, iar atunci când i-am oferit-o am pus şi cinci studii din ,,Biblia spune” pentru a înţelege mai bine principiile biblice; m-a sunat la câteva zile pentru a-i aduce şi restul studiilor.

Apoi i-am sugerat un studiu individual de cunoaştere a Bibliei de la Sola Scriptura. Şi aşa, seară de seară discutam la telefon, iar cand mergea de la Iaşi la Rebricea scotea Biblia şi studiile în microbuz şi discutam ce era neclar. Astfel doamna Mănăilă Veronica, profesoară de matematică şi directoare a şcolii din Rebricea (acum pensionară) a ajuns să fie un elev foarte silitor, terminând studiul academic de citire a Bibliei în doi ani cu nota zece.

Dumnezeu Şi-a manifestat dragostea prin faptul că nu a fost zi în care să nu vadă intervenţia Lui în viaţa ei. A devenit astfel parte activă a luptei între bine şi rău, luptând din răsputeri cu problemele aduse de vrăjmaş. Deşi ameninţată cu divorţ, părăsită de prieteni dragi, lovită de o boală nemiloasă (două operaţii, chimioterapie, analize de tot felul), de fiecare dată vedea partea pozitivă a lucrurilor şi nimic nu a împiedicat-o ca în final să facă pasul decisiv.

În vara anului 2014, cu ocazia botezului mondial, încă un suflet a fost pus la adăpost, ca rod al jertfei Domnului Hristos. Astăzi, prin harul Domnului, slujeşte in biserica din Iaşi-Sărăriei.

Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor. Isaia 53:11

Experienţă relatată de Postolache Constantin – Biserica AZŞ  Horleşti – Rediu Iaşi

Loading