Convenția Națională ASI Romania 2015 - Așteaptă-L! Mărturisește-L! Implică-te!

Vineri și sâmbătă, 6-7 noiembrie anul curent, s-a desfășurat la Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș, Convenția Națională ASI România. Motto-ul Convenției, care a animat toate programele din cadrul evenimentului și a motivat persoanele prezente, a fost ,,Așteaptă-L! Mărturisește-L! Implică-te!”

Slujire 9 decembrie 2015

Vineri și sâmbătă, 6-7 noiembrie anul curent, s-a desfășurat la Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș, Convenția Națională ASI România. Motto-ul Convenției, care a animat toate programele din cadrul evenimentului și a motivat persoanele prezente, a fost ,,Așteaptă-L! Mărturisește-L! Implică-te!” iar textul biblic care ne-a inspirat se găsește în Romani10,15:

Ce frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia.

Asociația Adventistă pentru Suport și Inițiativă din România și-a strâns, ca  în fiecare toamnă, membrii și simpatizanții pentru a raporta și asculta experiențele proiectelor anului 2015 și a propune pentru  finanțare sponsorilor care doresc să se implice un număr de 24 de  proiecte pentru anul 2016.

Evenimentul a debutat vineri dimineața cu o sesiune de seminarii incitante pe teme de spiritualitate, economie, finanțe, medicină și familie susținute de vorbitori de marcă. Dintre ei îi amintim pe președintele Uniunii de Conferințe, pastorul Marius Munteanu și pe trezorierul Diviziunii Inter-Europa, Norbert Zens. Sesiunea s-a încheiat cu semninarul și sesiunea de întrebări adresate pastorului și solistului de renume Wintley Phipps, invitatul special ASI România. În cadrul evenimentului am ascultat și salutul Bisericii Adventiste din Republica Moldova, prin reprezentantul ei, președintele Ruslan Lotca.

Pastorul Phipps ne-a transmis, în stilul său pasional și autentic, gândurile sale profunde pe marginea unui subiect care ne privește pe toți – Caracterul lui Dumnezeu. Atât mesajul de vineri seara, cât și cel de sâmbătă dimineața ne-au provocat să admirăm, să asimilăm și să reproducem în propria noastră persoană Caracterul Aceluia care ne-a iubit atât de mult încât  s-a dat pe Sine pentru noi. Am înțeles, ca niciodată, că aceasta este ținta și pasiunea oricărui creștin  consacrat și că toate celelalte virtuți sunt doar roadele sau șuvoiul acestui izvor divin.

Cele 300 – 700 de persoane care au participat în aceste ocazii au avut privilegiul de a asculta vocea specială a invitatului nostru nu doar prin mesajul transmis ci și prin piesele muzicale interpretate cu o sensibilitate și ardoare unică. Recunoscut pe plan mondial ca una dintre cele mai importante voci contemporane  ale muzicii gospel, Wintley Phipps a participat la nenumărate evenimente internaționale marcante, cum ar fi festivitățile de inaugurare a ultimilor șase președinți americani.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=XoL7eqzP8vg’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

Raportul proiectelor din 2015, sesiunea de experiențe povestite de coordonatorii a 9 din cele 31 de proiecte finanțate în anul 2015, precum și raportul proiectului special Caravana pentru refugiați, prezentat de reprezentantul ASI Europa, Kim Busl, un proiect în care ASI Europa, ASI România și Conferința Transilvania de Sud au făcut un parteneriat pentru a ajuta refugiații care ajung pe malurile Greciei, au emoționat și sensibilizat pe cei prezenți făță de multele nevoi existente în jurul nostru. Astfel, după prezentarea proiectelor propuse pentru finanțare în anul 2016, inimile au fost mișcate și mințile impresionate să susțină cele 24 de proiecte prin dărnicia și promisiunile făcute.

Convenția Națională ASI România s-a încheiat cu un concert festiv susținut de oaspetele nostru special Wintley Phipps, Grupul Voces și trioul Noblesse. A fost un maraton incandescent de piese muzicale de excepție, mai vechi sau mai noi, care a durat două ore și jumătate, fără întrerupere și care a ridicat cei peste 1000 de participanți, în picioare.

Am simțit binecuvântarea lui Dumnezeu pe parcursul întregului eveniment și Lui îi mulțumim pentru posibilitatea ca proiectele alese pentru anul 2016 să poată prinde contur și aripi pentru a duce o picătură de har în marea de nevoi din jurul nostru.

Evenimentul a fost transmis în direct de Speranța TV.

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=1013695512006048]

Loading