Cerere urgentă de rugăciune pentru criza epidemiei de Ebola din Vestul Africii

Slujire 3 octombrie 2014

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul morţilor ca urmare a epidemiei de Ebola din Africa de Vest a ajuns la mai mult de 3.338, într-un interval de şase luni, până în 28 septembrie 2014 fiind confirmate 7.178 de cazuri.

Preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea Ted N. C. Wilson îi invită pe toţi membrii familiei adventiste mondiale să îşi îndrepte atenţia spre acest fenomen care îi afectează pe membrii bisericii noastre şi întreaga populaţie din această parte a Africii.

Îi implor pe toţi adventiştii de ziua a şaptea de pe glob să facă din Sabatul din 11 octombrie 2014 o zi specială de rugăciune pentru fraţii şi surorile noastre din Africa de Vest şi pentru întreaga populaţie din regiune, acum, când se confruntă cu această tragedie aproape fără precedent. Să ne rugăm ca Dumnezeu să oprească răspândirea acestui virus agresiv

 Ted N. C. Wilson, Președinte,
Conferința Generală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea

Cererile speciale de rugăciune sunt pentru:

• Protejarea personalului care îi îngrijeşte pe cei bolnavi;

• Membrii şi liderii bisericii, în timp ce le slujesc celor afectaţi de virusul Ebola;

• Cei care i-au pierdut pe cei dragi ca urmare a bolii;

• Descoperirea unui tratament împotriva virusului Ebola.

Vă rugăm să vă alăturaţi răspândirii acestei iniţiative în regiunea dumneavoastră prin intermediul social media şi al altor mijloace pe care le aveţi la dispoziţie, încurajând membrii şi bisericile locale să organizeze o zi specială de rugăciune în Sabatul din 11 octombrie

Williams Costa Jr., Directorul Departamentului Comunicare
de la sediul Bisericii Adventiste mondiale

Mai multe imagini potrivite pentru a le folosi în social media gasiti AICI

Deşi nu putem face nimic în mod direct pentru aceşti oameni, faptul că suntem invitaţi să ne rugăm împreună semnalează faptul că suntem conştienţi de gravitatea acestei tragedii şi că dorim să ne exprimăm îngrijorarea şi compasiunea. Dumnezeu poate. Întotdeauna.”

Corrado Cozzi, Directorul Departamentului Comunicare
din cadrul regiunii intereuropene

Detalii pe: www.adventist.org/UnitedinPrayer.

Alăturaţi-vă credincioşilor adventişti din toată lumea, care se roagă pentru această criză zilnic la orele 7:00 şi 19:00 şi în ziua specială de post şi rugăciune din 11 octombrie 2014.

În acest context, vineri, 26 septembrie, Preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea Ted N. C. Wilson a transmis următoarea declaraţie:

În numele conducerii şi membrilor Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea de pe teritoriul celor 13 diviziuni ale sale, şi a celor mai mult de 18 milioane de credincioşi din 215 ţări, doresc să îmi exprim îngrijorarea profundă pentru oamenii din Africa de Vest care trăiesc sub ameninţarea virusului Ebola – în mod deosebit în Guineea, Sierra Leone, Liberia, Senegal şi Nigeria.

Îi implor pe toţi adventiştii de ziua a şaptea de pe glob să facă din Sabatul din 11 octombrie 2014 o zi specială de rugăciune pentru fraţii şi surorile noastre din Africa de Vest şi pentru întreaga populaţie din regiune, acum, când se confruntă cu această tragedie aproape fără precedent. Să ne rugăm ca Dumnezeu să oprească răspândirea acestui virus agresiv.

Deoarece am avut minunatul privilegiu de a trăi şi a sluji în Africa de Vest împreună cu soţia şi familia mea timp de nouă ani, inimile noastre se îndreaptă spre familiile celor mai mult de 2.800 de oameni care au decedat deja în urma epidemiei. După estimarea centrelor pentru controlul bolilor din Statele Unite, care estimează că până în luna ianuarie numărul cazurilor ar putea ajunge între 550.000 şi 1,4 milioane, cu o rată a mortalităţii care, potrivit Organizaţiei Mondiale Sănătăţii, ajunge la 71%, suntem devastaţi de potenţialul acestei epidemii de a distruge vieţi.

Doresc în mod deosebit ca Biserica Adventistă din toată lumea, şi în mod deosebit membrii bisericii de pe teritoriul Diviziunii Africa de Vest, să fie ştie că noi, cei ce slujim la sediul Bisericii mondiale, ne rugăm pentru ei, iar nouă ni se alătură o familie globală în speranţa în puterea lui Dumnezeu de a salva.

Există numeroase iniţiative ale Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi ale entităţilor sale din diferite părţi ale lumii pentru a asista această criză deosebit de gravă din Africa de Vest. Veţi afla despre acestea prin intermediul ANN, Adventist Review, Hope Channel, Adventist World Radio, şi din alte surse.

Joi, 25 septembrie 2014, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor a găzdui o întâlnire de rugăciune în atriumul sediului Conferinţei Generale, fiind însoţită de mulţi alţii prin intermediul Google Hangout.

Miercuri, 1 octombrie 2014, Asociaţia Pastorală a Conferinţei Generale a lansat o campanie globală de rugăciune pentru cei afectaţi de virusul Ebola. Oameni din toată lumea îşi exprimă susţinerea prin intermediul mediei sociale prin intermediul hashtag-ului #UniteinPrayer.

În 11 octombrie, în timpul Consiliului Anual din anul 2014, va fi organizată o conexiune online între liderii Bisericii Adventiste ce se vor afla la sediul Conferinţei Generale din Silver Spring, Maryland şi pastorul James Golay, Preşedintele Uniunii Vest-Africane cu sediul în Monrovia, Liberia. El va sta în Liberia alături de membrii bisericii noastre, pentru a-i încuraja şi susţine în timpul acestei perioade dificile, în loc de a participa la Consiliul Anual, dar va asista la întâlniri prin intermediul internetului. El va împărtăşi conducerii Bisericii Adventiste un raport cu privire la situaţia critică de pe teritoriul său, care cuprinde Guineea, Sierra Leone şi Liberia, acolo unde locuiesc 33.000 de credincioşi adventişti de ziua a şaptea. După prezentarea raportului de către pastorul Golay, va fi înălţată o rugăciune specială pentru cei ce trăiesc confruntându-se cu această situaţie devastatoare.

Vă rog să vă amintiţi de ziua specială de rugăciune din Sabatul din 11 octombrie 2014 pentru populaţia din Africa de Vest, care se confruntă cu provocarea răspândirii rapide a virusului Ebola.

Dorim ca cei din Africa de Vest să știe că, nu doar în acest Sabat special, ci zi de zi, oră de oră, cei afectați de această criză vor fi înălțați în rugăciunile noastre către Creatorul, Salvatorul și Marele nostru Medic. Haideți să ne rugăm cu putere pentru ploaia târzie a Duhului Sfânt și pentru proclamarea întreitei solii îngerești, care în va îndrepta pe oameni înspre revenirea lui Isus, atunci când boala, virusul Ebola, teama și moartea vor fi învinse prin puterea lui Dumnezeu de a salva pentru veșnicie. Vino, Doamne Isuse!

 Ted N. C. Wilson, Președinte,
Conferința Generală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea

Loading