Salvarea

Armonie perturbată

Dragoste. Armonie. Perfecțiune. Odată, toată creația a cântact același cântec glorios.

Haosul a apărut atunci când omul cel odată perfect a abuzat de libertatea dată de Dumnezeu. Satana „pârâșul” a ales egoismul și defăimarea în defavoarea adevărului și dragostei. Satana a afirmat că Dumnezeu nu este corect, că El este dur și manipulator, privând pe alții de ceea ce ei merită.

Înșelătoria Satanei a convins o treime din îngerii din ceruri și, ca urmare, au fost aruncați din cer ce către Dumnezeu. Satana a pretins autoritatea planetei noastre când a înșelat primul cuplu, Adam și Eva, făcându-i să se îndoiască de încrederea și dragostea lui Dumnezeu. Acel prim păcat a distrus imaginea lui Dumnezeu în noi, întorcând lumea asupra ei și amenințând-o cu autodistrugerea. Universul a urmărit să vadă răspunsul lui Dumnezeu la acuzațiile Satanei.

Marea luptă dintre bine și rău asupra caracterului lui Dumnezeu continuă să se dezlănțuie, dar Isus, Fiul lui Dumnezeu, a stabilit răspunsul la întrebarea centrală acum două mii de ani în urmă, atunci când a murit pentru umanitate.

Cât de puternică este dragostea lui Dumnezeu? Moartea prin sacrificiu de sine a lui Isus a arătat că Dumnezeu dorește să plătească prețul incalculabil pentru păcatele noastre. Sacrificiul nostru a demascat adevărata față a păcatului hidos și a făcut clar faptul că Dumnezeu poate să fie de încredere. De ce moartea lui Isus a făcut o așa diferență? Pentru că Isus a trăit o viață perfectă, cea pe care fiecare dintre noi am eșuat să o avem, și a murit moartea pe care noi toți o meritam.

Rezultatul: putem trăi prin El, acum și veșnic. Sacrificiul lui Isus ne reconciliază cu un Dumnezeu perfect, în timp ce ne transformă inimile. Duhul Sfânt ne arată nevoia de Dumnezeu și ne asigură că suntem iertați și salvați. Duhul Sfânt scrie un nou scenariu în inimile noastre, oferindu-ne viață în libertate, slujire și bucurie. Dumnezeu ne tratează așa cum nu am fi păcătuit niciodată, niciodată nu ne-am fi îndoit, niciodată nu am fi plecat pe drumul nostru.

Același Isus care a aruncat demoni în timpul vieții Sale, a declarat victoria asupra tuturor puterilor răului în momentul morții Sale. Învierea lui Isus garantează că moartea însăși va pieri. Viața noastră cea nouă în Isus ne eliberează de frica morții și de rușinea trecutului nostru.

Pe măsură ce ne apropiem de Isus, Duhul Sfânt calmează inimile noastre și ne transformă perspectiva. Viața noastră spirituală va înflori pe măsură ce vorbim cu Dumnezeu, cugetăm la Cuvântul Său, ne împărtășim credința și ne închinăm prin muzică și părtășie.

Loading

Marea luptă

Satana a acuzat pe Dumnezeu că ar fi de neîncredere și necinstit. Dumnezeu ne-a dat libertatea să alegem, iar istoria umanității arată rezultatele rebeliunii, dar și puterea incredibilă a dragostei salvatoare a lui Dumnezeu. Întreaga omenire este acum implicată într-o mare luptă între Hristos şi Satana, cu privire la caracterul lui Dumnezeu, la Legea Sa…

Read MoreLong right arrow

Viața, moartea și învierea lui Hristos

Dumnezeu L-a trimis pe Isus, Fiul Său, pentru a trăi viața perfectă pe care noi nu am fi putut-o trăi, și să moară moartea pe care păcatele noastre o merită. Când acceptăm sacrificiul lui Isus, cerem viața veșnică. Prin ascultarea desăvârşită a lui Hristos fată de voinţa lui Dumnezeu, prin suferinţele, moartea şi învierea Sa,…

Read MoreLong right arrow

Experiența salvării

Duhul Sfânt descoperă nevoile noastre după Isus și, atunci când acceptăm harul și salvarea lui Dumnezeu, ne recrează. Duhul întărește credința noastră și ne ajută să lăsăm în urmă viețile noastre distruse. În nemărginita Sa dragoste şi milă, Dumnezeu a făcut ca Hristos, care nu a cunoscut păcatul, să fie făcut păcat pentru noi, astfel…

Read MoreLong right arrow

Creșterea în Hristos

Salvarea transformă modalitatea prin care noi vedem lumea. Nu ne mai este frică de trecut sau viitor, ci adoptăm un prezent plin de speranță, dragoste, entuziasm și laudă, pe măsură ce Duhul Sfânt trăiește în noi. Prin moartea Sa pe cruce, Domnul Isus Hristos a triumfat asupra forţelor răului. Cel care a supus spiritele demonice…

Read MoreLong right arrow