Ziua 39 - Evanghelia veșnică i-a schimbat viața lui Bill

Nu este uimitor să vezi ce se poate întâmpla atunci când începem să ne rugăm pentru oameni și apoi să le slujim așa cum ne conduce Dumnezeu? Nu se știe niciodată, s-ar putea să fii ultima șansă a cuiva de a auzi despre Isus.

40 de zile de rugaciune 10 iunie 2022

de Dan Serns

La scurt timp după ce ne-am mutat într-un cartier nou, eu și soția mea am descoperit că noaptea era destul de zgomotos. Ne-am plâns o vreme de vecinii noștri înainte de a decide că ar trebui să ne rugăm pentru ei. Nici măcar nu le știam numele, dar oricum am făcut o listă de rugăciune.

Ne-am rugat pentru „vecinii-barcă-mare”, care aveau o barcă masivă parcată pe alee. Ne-am rugat pentru „vecinii ocărâtori”, care înjurau mai mult decât ceilalți. Ne-am rugat pentru „bărbatul cu doi câini”, care trecea mereu pe lângă casa noastră în fiecare seară, țipând la câinii lui, care îl trăgeau mai repede decât voia el să meargă.

Când te rogi lui Isus în mod constant pentru oameni timp de câteva săptămâni, El îți pune în inimă dorința de a face altceva pentru a-i ajuta. Am discutat și am decis să începem un grup de studiu biblic în casa noastră, marțea seara. I-am invitat personal pe cei de pe lista noastră de rugăciune. De asemenea, am împărțit invitații și în restul caselor din cartier. Și am invitat persoane din familia bisericii noastre să ni se alăture.

În prima seară, am avut șase vizitatori în casa noastră: cinci de la biserică și „omul cu doi câini”. Am aflat că îl chema Bill și că avea șaizeci și cinci de ani și urma să se pensioneze. Bill nu a spus prea multe în timpul primei ore petrecute împreună, iar când i-a venit rândul să citească Biblia, a spus „mai departe”. Dar la sfârșit ne-a mulțumit și săptămâna următoare a revenit. A revenit și în săptămâna următoare, iar în cea de-a treia săptămână nu a mai venit nimeni în afară de Bill.

Întrucât nu mai era nimeni altcineva prezent, a început să ne pună întrebări. Prima sa întrebare a fost: „În ghidurile noastre de studiu biblic există adesea două numere cu două puncte între ele. Ce înseamnă asta?”. A fost o ocazie excelentă de a-l ajuta pe Bill să învețe cum să citească și să folosească Biblia. El a fost foarte recunoscător.

În a patra săptămână, toată lumea a revenit, inclusiv Bill. Studiul a fost despre Evanghelia veșnică din Apocalipsa 14. Am citit cum că suntem cu toții păcătoși și că merităm moartea, dar Isus a venit să trăiască, să moară și să plătească pentru păcatele noastre. Am arătat cum, atunci când ne mărturisim păcatele și ne punem încrederea în El, primim viața veșnică. Apoi am împărtășit cum Isus ne dă biruință asupra luptelor noastre și cum pregătește un viitor incredibil pentru fiecare dintre noi.

La finalul studiului, am invitat fiecare persoană (dacă era dispusă) să spună: „Isus, vreau ca Tu să te ocupi de fiecare parte a vieții mele”. În acea seară, Bill l-a invitat pe Isus să fie Mântuitorul și Domnul său. Am fost atât de entuziasmată! Mi-L puteam imagina pe Isus sus în cer spunându-i îngerului Gabriel: „Începeți un nou conac! Altcineva M-a acceptat pe Mine, iar Eu îi dau un sentiment de pace pe care nu l-a mai experimentat niciodată. Îl voi transforma, iar într-o zi îl voi aduce acasă, în casa Mea, unde va trăi pentru totdeauna cu Mine”.

Câteva săptămâni mai târziu, am aflat că Bill a murit în urma unui atac de cord în timp ce se afla afară, petrecând timp cu nepotul său. Soția lui Bill ne-a rugat să îi conducem înmormântarea. În timp ce ne pregăteam pentru această tristă și neașteptată slujbă de înmormântare, soția lui, Sharon, ne-a spus: „Lui Bill îi plăcea studiul biblic de la voi de acasă în fiecare săptămână. El nu a avut niciodată o Biblie înainte ca voi să începeți studiile cu el. Dar asta i-a schimbat viața”.

Povestea de viață a lui Bill s-a încheiat, dar cred că va fi printre primii care se vor ridica la cer pentru a se întâlni cu Isus atunci când Isus se va întoarce. Și noi Îl așteptăm cu această speranță!

Același Isus care i-a transformat viața lui Bill poate transforma pe oricine! Vestea noastră măreață, cunoscută și sub numele de „Evanghelia veșnică” (Apocalipsa 14:6), va fi proclamată întregii lumi înainte de revenirea lui Isus (Matei 24:14). Haideți să fim curajoși în împărtășirea acestei vești bune cât mai avem ocazia. Să nu continuăm să ne ascundem în spatele ușilor închise sau să împărtășim o evanghelie diluată care nu reușește să îi conducă pe oameni la piciorul crucii. Această evanghelie frumoasă a Mesajelor celor Trei Îngeri are puterea de a ne transforma întreaga viață. Haideți să o împărtășim! Isus vine în curând!

Dan Serns este președintele Conferinței din California Centrală.

Provocarea inimii

Nu este uimitor să vezi ce se poate întâmpla atunci când începem să ne rugăm pentru oameni și apoi să le slujim așa cum ne conduce Dumnezeu? Nu se știe niciodată, s-ar putea să fii ultima șansă a cuiva de a auzi despre Isus. De ce să nu-i ceri lui Dumnezeu chiar acum să-ți arate oameni pentru care te poți ruga și cărora le poți sluji în propriul tău cartier. Roagă-te să ai capacitatea de a împărtăși adevărurile din Mesajele celor Trei Îngeri cu eficiența Duhului Sfânt. Dacă faci aceste rugăciuni cu sinceritate, se vor întâmpla întâlniri divine uimitoare!

Așa cum te-ai rugat pentru cele 7 nume de pe lista ta, dorim să te încurajăm să continui să te rogi și să continui să te apropii de ei. Slujește-le. Caută modalități de a-i sluji și de a-i iubi ca Isus. Dumnezeu poate și vrea să influențeze viețile acestor persoane și, pe măsură ce continui să te rogi, acest lucru va schimba ceva în lumea nevăzută. Într-o zi, dacă nu chiar acum, vei vedea răspunsurile la rugăciunile tale.

Cereri de rugăciune

● Roagă-te ca Duhul Sfânt să conducă lucrările în ultimele zile ale sesiunii Conferinței Generale.

● Roagă-te pentru cei care urmează să ocupe noi poziții de slujire, pentru ca Duhul Sfânt să îi pregătească pentru misiunea care îi așteaptă.

● Roagă-te pentru oportunități de a ajunge la familia, prietenii, vecinii și colegii de muncă cu Evanghelia lui Isus.

● Continuă să te rogi pentru cele 7 nume ale tale, căutând modalități de a le sluji.

● Roagă-te ca Dumnezeu să-ți dea cel puțin o persoană pe care să o poți conduce la Hristos în următorul an.

Alătură-te rugăciunii 24/7 Uniți în rugăciune

Alătură-te altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://247unitedprayer.org (pentru limba engleză) sau https://rugaciuneunita.ro/ (pentru limba română)

Ai o experiență, o mărturie de împărtășit?

Dumnezeu te-a folosit în timpul acesta pentru a atinge o persoană? Ai trecut printr-o experiență memorabilă? Cele 40 de zile de rugăciune te-au influențat în vreun fel? Folosește secțiunea de comentarii de aici pentru a împărtăși bucuria/experiența ta.

Loading