Ziua 35 - Rugăciunea timpului sfârșitului

Dacă a existat vreodată un moment în care poporul lui Dumnezeu trebuie să se angajeze în multă rugăciune, acesta este acum. Trăim în ultimele zile și ne confruntăm cu evenimentele finale. Satana dorește foarte mult să distrugă biserica și pe membrii ei.

40 de zile de rugaciune 6 iunie 2022

de Mark Finley

Deși rugăciunea a fost în centrul bisericii creștine timp de secole, ea este de două ori mai importantă în această oră de criză a istoriei pământului. Satana a dezlănțuit spiritele demonice pentru a aduce înșelăciune, dezastru și moarte pe planeta noastră. Dumnezeu nu va fi luat prins prin surprindere. El Își va revărsa Duhul Său în puterea ploii târzii asupra bisericii Sale care se roagă. „Strigătul cel mare” al celui de-al treilea înger din Apocalipsa va răsuna de la un capăt la altul al pământului.

Apostolul Ioan afirmă: „După aceea, am văzut coborându-se din cer un alt înger, care avea o mare putere; şi pământul s-a luminat de slava lui”. (Apocalipsa 18:1)

Îngerul coboară din prezența glorioasă a lui Dumnezeu din sala tronului universului și cu misiunea de a-i avertiza pe locuitorii pământului cu privire la ceea ce va urma. Textul spune că îngerul vine cu „mare putere”. Cuvântul grecesc din Noul Testament pentru putere este „exousia”. Isus folosește acest cuvânt în Evanghelia după Matei în armonie cu trimiterea ucenicilor Săi. În Matei 10:1, Isus le dă ucenicilor Săi „putere” asupra stăpânirii și a puterilor iadului. El îi trimite cu puterea divină pentru a fi victorioși în lupta dintre bine și rău. În Matei 28, versetul 18, El îi trimite din nou, dar de data aceasta cu „toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ”. (Matei 28:18)

Când ucenicii au părăsit timpul de rugăciune din camera de sus de la Cincizecime, ei au plecat purtând autoritatea lui Hristos cel viu. În doar câțiva ani, ucenicii au vestit Evanghelia în lumea cunoscută pe atunci. (Coloseni 1:23)

La vremea sfârșitului, Duhul Sfânt va fi revărsat peste un popor care se roagă cu o putere fără precedent. Evanghelia va fi răspândită rapid până la marginile pământului. Mii de oameni vor fi convertiți într-o singură zi. Harul și adevărul lui Dumnezeu vor avea un impact asupra întregii planete.

Diavolul nu se va preda fără o luptă de proporții. Vom intra în curând în bătălia tuturor timpurilor între bine și rău. Sfatul lui Pavel către Efeseni ne vorbește cu o relevanță tot mai mare astăzi. „În cele din urmă, fraților, fiți tari în Domnul și în puterea tăriei Lui… Căci noi nu luptăm împotriva cărnii și a sângelui, ci împotriva principatelor, împotriva puterilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva oștirilor spirituale ale răutății din locurile cerești.” (Efeseni 6: 6-10)

Ne aflăm într-o adevărată bătălie între bine și rău. Care este sfatul lui Pavel: „Fiți tari în Domnul și în puterea tăriei Lui”.

În această bătălie, Isus este tăria noastră în slăbiciune. Isus este lumina noastră în întuneric. Isus este victoria noastră în ispită. Isus este nădejdea noastră când suntem disperați. Isus este puternicul nostru biruitor. Apostolul Pavel ne amintește că „… armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile”. (2 Corinteni 10:4)

În Hristos, diavolul este un dușman învins. Indiferent de atacurile cu care te confrunți, de ispitele pe care ți le aruncă cel rău, de provocările cu care te confrunți, de dificultățile cu care te confrunți, îl poți înfrunta pe Satana în Numele lui Isus. El nu a pierdut încă nicio bătălie cu diavolul. El este puternicul cuceritor care dărâmă fortărețele iadului, triumfă asupra puterilor răului și îl învinge pe dușman în numele nostru. Prin rugăciune există putere în Isus pentru a-l învinge pe diavol de fiecare dată.

Mark Finley este evanghelist mondial, autor și asistent al președintelui Conferinței Generale.

Provocarea inimii

Dacă a existat vreodată un moment în care poporul lui Dumnezeu trebuie să se angajeze în multă rugăciune, acesta este acum. Trăim în ultimele zile și ne confruntăm cu evenimentele finale. Satana dorește foarte mult să distrugă biserica și pe membrii ei. Cea mai mare teamă a lui este ca nu cumva credincioșii să fie conectați în mod profund cu Isus și să-L glorifice printr-o viață de dragoste, adevăr și slujire.

Indiferent cu ce atacuri din partea lui Satana te-ai confrunta, te poți încrede în Isus pentru a te ajuta.

Tânjești după acea credință victorioasă din timpul sfârșitului, care va rezista indiferent de încercare? De ce să nu petreci astăzi un timp suplimentar de calitate în rugăciune cu Isus, bând adânc din Fântâna vieții veșnice, a iubirii și a adevărului și fiind echipat pentru a-L sluji în aceste zile din urmă?

Cereri de rugăciune

● Roagă-te ca Dumnezeu să dezvolte în tine o credință a timpului sfârșitului care să lucreze prin dragoste.

● Roagă-te pentru tărie spirituală, printr-o legătură puternică cu Isus, pentru a rezista și a îndura atacurile și ispitele diavolului.

● Roagă-te pentru ca Duhul Sfânt să binecuvânteze întâlnirile de astăzi ale Sesiunii Conferinței Generale cu numeroasele decizii pentru Biserica Mondială.

● Roagă-te ca Duhul Sfânt să călăuzească în alegerea unei conduceri care să onoreze cu smerenie Cuvântul Său și să promoveze în mod dezinteresat misiunea bisericii.

● Roagă-te ca mulți să fie prezenți în sălile de rugăciune pentru sesiunea Conferinței Generale pe loc și pe internetul virtual.

Resurse pentru aprofundare

Diferența dintre renașterea adevărată și cea falsă – de Mark Finley

Alătură-te rugăciunii 24/7 Uniți în rugăciune

Alătură-te altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://247unitedprayer.org (pentru limba engleză) sau https://rugaciuneunita.ro/ (pentru limba română)

Ai o experiență, o mărturie de împărtășit?

Dumnezeu te-a folosit în timpul acesta pentru a atinge o persoană? Ai trecut printr-o experiență memorabilă? Cele 40 de zile de rugăciune te-au influențat în vreun fel? Folosește secțiunea de comentarii de aici pentru a împărtăși bucuria/experiența ta.

Loading