Ziua 32 - Când Duhul Sfânt stăpânește

De ce să nu îți găsești un partener de rugăciune în biserica ta și să Îi cereți lui Dumnezeu să vă călăuzească în timp ce vă rugați pentru persoane, circumstanțe și, în general, pentru o redeșteptare a bisericii tale locale?

40 de zile de rugaciune 3 iunie 2022

de Don MacLafferty

O femeie s-a apropiat timid de mine și de soția mea, April, la sfârșitul unei treziri într-o mică biserică din preeriile din Alberta, Canada. „Vreți să veniți și să îndemnați la o redeșteptare în biserica mea?”, a întrebat ea. „Avem nevoie disperată de o redeșteptare!”

„Spune-i pastorului bisericii tale să mă sune și, dacă Dumnezeu ne cheamă să venim la biserica ta, vom veni”, am asigurat-o. Au trecut luni de zile. Nimic. Ne-am rugat pentru biserica ei.

Într-o zi, pastorul m-a sunat și m-a invitat să vin să vorbesc cu liderii săi. Am condus prin zăpadă, rugându-mă în timp ce călătoream. Am intrat în biserică și am tremurat. Am mers pe un hol întunecat și, în cele din urmă, am găsit o cameră alăturată cu un mic cerc de lideri descurajați, care așteptau să vorbească.

După o scurtă rugăciune, am fost invitat să vorbesc. Am povestit ceea ce Îl văzusem pe Dumnezeu făcând în alte biserici și școli. Am împărtășit cu bucurie despre puterea lui Dumnezeu de a-i chema pe toți la pocăință, la iertare și la trăirea unor vieți transformate. Grupul a ascultat în tăcere absolută. Prea multă tăcere.

„Vă rog să-mi vorbiți despre biserica voastră”, am îndemnat.

„Ei bine…”, a început unul, „o săptămână de trezire nu ar funcționa niciodată aici!”. Alte voci au intervenit: „Suntem mult prea ocupați aici ca să venim mai mult de o noapte sau două”. „Suntem complet separați cultural și de țările din care am venit. Nu ne reunește nimic”. În cele din urmă, un alt lider a rezumat totul: „Redeșteptarea nu va avea loc aici”.

Mi-am tras aer în piept, am rostit o rugăciune în gând și am răspuns: „Dumnezeu poate face orice. Nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu”. Liderii s-au uitat în podea, mi-au mulțumit că am venit și m-au condus spre ușă.

Dar Dumnezeu a mișcat inima unuia sau a doi lideri de acolo. Au început să se roage. S-au rugat și s-au rugat. Dumnezeu a ascultat. Am primit o invitație de a veni și de a chema la redeșteptare, iar Dumnezeu m-a îndemnat pe mine și pe April să mergem!

Le-am cerut să se adune în rugăciune cât mai mulți înainte de ocazia de redeșteptare pentru a se ruga și a fi instruiți să fie liderii grupurilor mici. Ei au fost de acord. Am venit în seara stabilită și am intrat în biserica spațioasă, sperând să avem treizeci sau patruzeci de parteneri de rugăciune. O persoană lucra febril la pregătirea întâlnirii. În cele din urmă, au apărut opt sau nouă persoane. Mulți dintre ei au întârziat. Au spus că nu era chiar cea mai bună seară pentru a veni. Ne-am rugat cu ei, i-am pregătit și am plecat din biserică foarte îngrijorați.

Dumnezeu ne-a impulsionat să venim, să ne rugăm și să îi instruim pe oameni și a doua oară. Biserica a promis că va găsi mai mulți oameni. În seara stabilită pentru instruire, am sosit cu multă speranță și așteptare. Cu toate acestea, au venit mai puțini decât prima dată. Dar ne-am pus în genunchi, ne-am rugat și am invocat promisiunile lui Dumnezeu.

Un băiețel, căruia îi voi spune Dex, stătea alături de mama sa în cercul nostru de rugăciune. El a făcut semn cu mâna pentru a-mi atrage atenția. „Pot să fiu liderul unui grup mic?”, a spus el în gura mare. Era tânăr, foarte tânăr, dar avea mai multă pasiune pentru redeșteptare decât toți adulții la un loc.

„Da, poți!” L-am asigurat. „Fă echipă cu mama ta. Puteți lucra împreună”. Zâmbetul lui era mai mare decât luna. Ochii mamei sale erau strălucitori și plini de lacrimi. Dumnezeu mi-a șoptit în inimă: „Un copilaș îi va conduce”.

A venit prima seară de redeșteptare. Dex și mama lui s-au așezat în față cu un cerc de scaune, în timp ce eu am chemat la redeșteptare. Ei au condus micul lor grup în Cuvânt și în rugăciune. Duhul Sfânt a fost prezent.

„Mâine seară vor veni mai puțini”, a prezis un participant, în timp ce pleca de la acea primă întâlnire. Dar am continuat să mergem înainte. În fiecare zi, câțiva dintre noi ne-am rugat pentru fiecare membru din acea biserică, indiferent dacă mai veneau sau nu la biserică. L-am rugat pe Dumnezeu să atingă inimile fiecărei persoane cu dragostea și puterea Duhului Sfânt. L-am rugat pe Dumnezeu să facă ceea ce numai El putea face.

Și în fiecare seară, oamenii veneau, nu doi sau trei, ci mai mulți. Veneau tineri și bătrâni. Oamenii au venit de la serviciu în hainele lor de lucru. Au venit oameni care nu mai veniseră la biserică de mult timp. Pe măsură ce Duhul Sfânt mișca inimile, oamenii începeau să pășească în fața sălii. Au întins mâna către oameni cu care nu vorbiseră niciodată și s-au așezat să ia masa împreună înainte de întâlniri. Oamenii care erau înrăiți unii față de alții au mărturisit și și-au cerut iertare. Oamenilor cu inimi împietrite li s-au înmuiat inimile pentru a primi dragostea lui Dumnezeu, unii pentru prima dată.

Duhul Sfânt era la lucru! Dumnezeu lumina întunericul, pentru a-i aduna pe cei care erau împrăștiați pentru a fi din nou o familie a lui Dumnezeu. Iată ce face Duhul Sfânt!

Don MacLafferty este fondator/președinte al organizației In Discipleship. Dumnezeu a impresionat inima lui Don și a soției sale, April, pentru a chema tineri și bătrâni la o redeșteptare zilnică cu Isus prin puterea Duhului Sfânt. Ei mobilizează bisericile și școlile pentru a se asocia în echiparea părinților pentru a-și conduce copiii ca ucenici și a-i pregăti pentru misiune.

Provocarea inimii

Rugăciunea și redeșteptarea merg mână în mână. Mărturia de astăzi a făcut acest lucru foarte clar. Cum stau lucrurile în biserica ta? Există o lipsă de redeșteptare? Ar putea fi din cauza lipsei de rugăciune sinceră? Poate că Dumnezeu te cheamă să începi să te rogi pentru trezire în biserica ta. De ce să nu vă găsiți un partener de rugăciune în biserica ta și să Îi cereți lui Dumnezeu să vă călăuzească în timp ce vă rugați pentru persoane, circumstanțe și, în general, pentru o redeșteptare a bisericii tale locale?

Imaginează-ți ce se va întâmpla atunci când Îl vei lăsa pe Duhul Sfânt să lucreze în mijlocul vostru!

Cereri de rugăciune

● Roagă-te pentru trezire pentru biserica ta și pentru ca pastorul (pastorii) și bătrânii tăi să fie umpluți de Duhul Sfânt.

● Roagă-te ca Dumnezeu să-ți dea un partener de rugăciune, sau chiar mai mulți parteneri de rugăciune pentru a te ruga pentru redeșteptare.

● Roagă-te pentru ca Duhul Sfânt să se reverse peste toți liderii diviziunii, uniunii, conferinței și bisericii locale, precum și peste departamentele bisericii sau conducerea acestora.

● Roagă-te ca să răspunzi așa cum te conduce Duhul Sfânt, chiar dacă asta înseamnă să faci un pas în credință, poate chiar să traversezi un „râu Iordan”.

● Revendică promisiunile din Ezechiel 36:25-27 și Ezechiel 37 și privește cum Dumnezeu aduce o adevărată redeșteptare. Oamenii și bisericile moarte din punct de vedere spiritual pot învia prin Duhul Sfânt!

● Roagă-te pentru cele 7 nume de pe lista ta de rugăciune.

Alătură-te rugăciunii 24/7 Uniți în rugăciune

Alătură-te altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://247unitedprayer.org (pentru limba engleză) sau https://rugaciuneunita.ro/ (pentru limba română)

Ai o experiență, o mărturie de împărtășit?

Dumnezeu te-a folosit în timpul acesta pentru a atinge o persoană? Ai trecut printr-o experiență memorabilă? Cele 40 de zile de rugăciune te-au influențat în vreun fel? Folosește secțiunea de comentarii de aici pentru a împărtăși bucuria/experiența ta.

Loading