Ziua 31 - O reflectare a caracterului lui Isus

La fel cum un măr nu apare la o oră după ce a fost plantată sămânța, ci îi ia timp să crească și să se transforme într-un copac care în cele din urmă dă roade, tot așa și lucrarea de sfințire este un proces care necesită timp.

40 de zile de rugaciune 2 iunie 2022

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.

Galateni 5:22-23

Primind Spiritul lui Hristos — spiritul iubirii neegoiste și al lucrării pentru alții — veți crește și veți aduce roade. Roadele Duhului se vor coace atunci în caracterul vostru. Credința aceasta va crește, convingerile se vor întări, iar iubirea voastră va fi făcută desăvârșită. Atunci veți reflecta din ce în ce mai mult chipul Domnului Hristos în tot ceea ce este curat, nobil și plăcut. … Aceste roade nu vor pieri niciodată, ci vor produce, după felul lor, un seceriș bogat pentru viața veșnică

Parabolele Domnului Hristos, pag. 67-68

Provocarea inimii

Duhul ne conduce la Isus. Și, pe măsură ce rămânem în Isus prin umplerea zilnică cu Duhul Sfânt, El va dezvolta în noi un caracter care să reflecte în fiecare zi puțin mai mult caracterul altruist, de sacrificiu de sine și iubitor al Mântuitorului nostru. Este un proces de transformare de o viață întreagă. La fel cum un măr nu apare la o oră după ce a fost plantată sămânța, ci îi ia timp să crească și să se transforme într-un copac care în cele din urmă dă roade, tot așa și lucrarea de sfințire este un proces care necesită timp. Dar fii sigur că, prin rămânerea în Hristos și prin credincioșia față de Cuvântul Său, fiecare aspect al roadei Duhului va deveni evident în viața ta, nu va lipsi niciunul!

L-ai lăsat pe Duhul Sfânt să-Și cultive roada în tine? Există unele moduri în care te-ai împotrivit dezvoltării roadei Duhului în viața ta? Dorești să-L oglindești pe Isus din ce în ce mai mult, până când tot ceea ce văd oamenii în tine este caracterul Său iubitor?

Cereri de rugăciune

● Roagă-te ca Dumnezeu să dezvolte în tine roada Duhului – fiecare aspect al ei.

● Roagă-te ca Dumnezeu să-ți arate dacă există domenii specifice în viața ta în care te-ai împotrivit lucrării Duhului.

● Roagă-te pentru iertare dacă ai întristat Duhul.

● Roagă-te pentru miile de grupuri etnice din întreaga lume, care alcătuiesc 69% din populația pământului, care nu au avut încă o prezentare clară a lui Isus. Roagă-te pentru modalități inovatoare de a ajunge la ei.

● Roagă-te pentru inițiativa „Misiune în orașe” din întreaga lume. Exemple ale unor proiecte speciale în curs de desfășurare sunt Calcutta, India, Tokyo și Japonia, unde lucrarea noastră se confruntă cu provocări majore. Roagă-te pentru echipele care lucrează cu sârguință în aceste locații.

Alătură-te rugăciunii 24/7 Uniți în rugăciune

Alătură-te altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://247unitedprayer.org (pentru limba engleză) sau https://rugaciuneunita.ro/ (pentru limba română)

Ai o experiență, o mărturie de împărtășit?

Dumnezeu te-a folosit în timpul acesta pentru a atinge o persoană? Ai trecut printr-o experiență memorabilă? Cele 40 de zile de rugăciune te-au influențat în vreun fel? Folosește secțiunea de comentarii de aici pentru a împărtăși bucuria/experiența ta.

Loading