Ziua 29 - Ajutorul divin

De ce să nu începi să ceri cu sinceritate un botez zilnic al Duhului Sfânt? Invită-L pe Isus să trăiască în tine și să lucreze prin tine, prin intermediul Duhului Său, și dă-I acces în fiecare domeniu al vieții tale.

40 de zile de rugaciune 31 mai 2022

Totuşi vă spun adevărul: vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar, dacă Mă duc, vi-L voi trimite.

Ioan 16:7

Duhul Sfânt era cel mai de seamă dar pe care-l putea cere de la Tatăl pentru înălțarea poporului Său. Duhul trebuia să fie dat ca o putere înnoitoare, căci, fără aceasta, jertfa lui Hristos n-ar fi folosit la nimic. În decursul veacurilor, puterea răului se întărise, iar supunerea oamenilor față de această putere satanică era uluitoare. Păcatul nu putea să fie oprit și înfrânt decât prin mijlocirea celei de a treia Persoane a Dumnezeirii, care urma să vină nu cu puterea schimbată, ci cu plinătatea puterii dumnezeiești. Doar Duhul face să aibă efect cele săvârșite de Mântuitorul lumii. Prin Duhul ajunge inima curată. Prin Duhul ajunge credinciosul părtaș de natură dumnezeiască. Hristos a dat Duhul Său cu putere divină, pentru a birui toate înclinațiile spre rău, moștenite și cultivate, și pentru a întipări caracterul Său în biserică. Isus a spus despre Duhul: “El Mă va proslăvi”.

Hristos Lumina Lumii, p. 671

Provocarea inimii

Ți-ai făcut timp să meditezi și să apreciezi cu adevărat darul incredibil al Duhului Sfânt? El face parte din Treimea cerească, Divinitatea, și a fost trimis la tine ca un dar de la Isus. El îți vorbește, te conduce, te convinge, te ajută, te mângâie, te transformă și îți dă putere în călătoria ta spre cer. El te ajută să devii mai mult ca Mântuitorul nostru iubitor.

L-ai invitat vreodată în mod special pe Duhul Sfânt în viața ta? L-ai experimentat personal pe El „împlinind ceea ce a fost făcut de Răscumpărătorul lumii”?

De ce să nu începi să ceri cu sinceritate un botez zilnic al Duhului Sfânt? Invită-L pe Isus să trăiască în tine și să lucreze prin tine, prin intermediul Duhului Său, și dă-I acces în fiecare domeniu al vieții tale.

Cereri de rugăciune

● Roagă-te ca Dumnezeu să te ajute să înțelegi mai bine învățătura biblică despre Dumnezeire și botezul Duhului Sfânt, precum și o înțelegere mai profundă a naturii personale a lucrării Duhului Sfânt.

● Roagă-te pentru puterea Duhului Sfânt de a obține biruința asupra tendințelor ereditare și cultivate de a păcătui.

● Roagă-te ca să fii un administrator credincios al timpului și al zeciuielii tale. Chiar dacă vremurile sunt dificile, Biblia ne spune că pe cei care Îl onorează pe Dumnezeu, El îi va onora (1 Sam. 2:30).

● Roagă-te pentru un spirit de unitate în rândul delegaților la sesiunea Conferinței Generale, care să transcendă orice diferență de opinie. Roagă-te ca toți delegații să accepte cu umilință orice rezultat, chiar dacă acesta nu este în conformitate cu dorințele personale.

● Roagă-te rugăciunea lui Isus din Ioan 17 ca noi toți să fim uniți. Pentru căsnicii împlinite, familii și biserici armonioase, toate sub voia lui Dumnezeu.

Alătură-te rugăciunii 24/7 Uniți în rugăciune

Alătură-te altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://247unitedprayer.org (pentru limba engleză) sau https://rugaciuneunita.ro/ (pentru limba română)

Ai o experiență, o mărturie de împărtășit?

Dumnezeu te-a folosit în timpul acesta pentru a atinge o persoană? Ai trecut printr-o experiență memorabilă? Cele 40 de zile de rugăciune te-au influențat în vreun fel? Folosește secțiunea de comentarii de aici pentru a împărtăși bucuria/experiența ta.

Loading