Ziua 28 - Revărsarea Duhului Sfânt

Îți dorești o inimă plină de dragostea lui Dumnezeu și o viață care să poată fi folosită ca un mijloc de transmitere a dragostei lui Dumnezeu către cei din jurul tău?

40 de zile de rugaciune 30 mai 2022

de Ron Clouzet

În ziua Cincizecimii din anul 31 d.Hr., Duhul Sfânt a fost revărsat în mare măsură asupra Bisericii nou-testamentale aflate în formare. Care au fost rezultatele? Cei 120 de ucenici ai lui Isus care se rugau în Camera de Sus au fost umpluți de Duhul Sfânt (Faptele Apostolilor 2:1, 4), oameni care altădată evitau să dea mărturie pentru Isus (Matei 26:69-75) au devenit îndrăzneți pentru Isus (Faptele Apostolilor 2:14-21; 4:7-13), iar 3.000 de pelerini evrei care veneau la Ierusalim au devenit primul grup de creștini din istorie – toate într-o singură zi (Faptele Apostolilor 2:38-41).

Această relatare se găsește în Faptele Apostolilor 2, dar Faptele Apostolilor 2 nu s-ar fi întâmplat niciodată fără Faptele Apostolilor 1. Două lucruri pe care ar trebui să le observăm din Fapte 1. Ucenicii erau uniți, rugându-se pentru Duhul Sfânt (Fapte 1:13-14) și treceau în revistă slujba de sacrificiu de sine a lui Isus în numele lor (vezi Faptele Apostolilor de Ellen White, p. 35-38). A fost nevoie de doar 10 zile pentru a vedea ceea ce fuseseră prea orbi ca să vadă înainte: dragostea copleșitoare a lui Dumnezeu.

Acestea sunt două premise fără de care biserica nu se poate aștepta la revărsarea Duhului lui Dumnezeu în mare putere pentru a termina lucrarea în lume: Calvarul și Comunitatea. Acestea sunt condițiile de bază pentru revărsarea iubirii lui Dumnezeu în inimile noastre (Rom 5:5). Atunci când o biserică decide să se concentreze pe dragostea și slujirea lui Isus în favoarea lor (Calvarul) și când se strâng împreună pentru a căuta revărsarea Duhului Sfânt (Comunitatea), acea biserică va experimenta puterea puternică a lui Dumnezeu în favoarea lor.

După coborârea Duhului Sfânt, ucenicii au fost așa de plini de iubire față de El și față de aceia pentru care El a murit, încât inimile se înduioșau de cuvintele pe care ei le rosteau și de rugăciunile pe care le înălțau. Ei vorbeau în puterea Duhului Sfânt și, sub influența acestei puteri, mii au fost convertiți

Faptele Apostolilor, pag. 22

Cum putem noi să înmuiem inimile? Nu putem. Dar Isus poate. Iar când suntem plini de Isus (vezi Efeseni 3:14-19), dragostea Lui topește inimile prin noi. Această lucrare puternică a Duhului Sfânt se va întâmpla din nou în biserică. „Aceste evenimente trebuie să se repete chiar cu și o mai mare putere. Revărsarea Duhului Sfânt în ziua Cincizecimii a fost Ploaia Timpurie, dar Ploaia Târzie va fi mult mai abundentă. Duhul Sfânt așteaptă să fie cerut și primit. Domnul Hristos trebuie să fie din nou descoperit în toată plinătatea Sa prin puterea Duhului Sfânt.” (Parabolele Domnului Hristos, pag. 121.1).

Rețineți că puterea lui Dumnezeu nu este o putere pur și simplu, ci este dragostea profundă și atotcuprinzătoare a lui Hristos pentru tine și pentru mine. Înțelegerea acestui lucru și primirea lui în inimă se transformă în forța extraordinară a Duhului pentru terminarea lucrării. S-a întâmplat acum două mii de ani. Se va întâmpla din nou. Întoarce-ți ochii spre Isus.

Ron E. M. M. Clouzet, doctor în teologie, a fost secretarul departamentului de misiune și în prezent păstorește Biserica East Ridge SDA.

Provocarea inimii

Este dorința ta să ai o experiență de tipul Faptele Apostolilor 1, a Comunității și a Calvarului, pentru a fi pregătit pentru experiența Faptele Apostolilor 2, a Ploii Târzii? Îți dorești o inimă plină de dragostea lui Dumnezeu și o viață care să poată fi folosită ca un mijloc de transmitere a dragostei lui Dumnezeu către cei din jurul tău?

Vestea bună este că Isus este mai mult decât bucuros să te conducă pe tine, familia ta și comunitatea bisericii tale către o astfel de experiență. De ce să nu petreci ceva timp în rugăciune chiar acum, cerându-i lui Isus o descoperire proaspătă și mai clară a Calvarului, astfel încât să se poată deschide calea pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra ta și a bisericii?

Cereri de rugăciune

● Roagă-L pe Dumnezeu să-ți curețe inima de gândurile care îți distrag atenția și de emoțiile intruzive.

● Roagă-te ca Isus să ți se descopere prin studiul crucii.

● Cere-i Duhului Sfânt să te umple în fiecare zi, pentru a te pregăti să fii un vas pregătit pentru revărsarea ploii târzii.

● Roagă-te ca Dumnezeu să ne ajute, ca popor, să știm ce înseamnă să fim o comunitate în rugăciune și cum să creăm un lanț de rugăciune în întreaga lume.

● Roagă-te pentru camera de rugăciune virtuală online care are loc în timpul acestor 40 de zile de rugăciune, precum și în timpul sesiunii Conferinței Generale: https://247unitedprayer.org

Resurse pentru aprofundare

Eliberarea căii pentru ca Duhul Sfânt să lucreze

Promisiuni pentru revărsarea Duhului Sfânt

Alătură-te rugăciunii 24/7 Uniți în rugăciune

Alătură-te altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://247unitedprayer.org (pentru limba engleză) sau https://rugaciuneunita.ro/ (pentru limba română)

Ai o experiență, o mărturie de împărtășit?

Dumnezeu te-a folosit în timpul acesta pentru a atinge o persoană? Ai trecut printr-o experiență memorabilă? Cele 40 de zile de rugăciune te-au influențat în vreun fel? Folosește secțiunea de comentarii de aici pentru a împărtăși bucuria/experiența ta.

Loading