Ziua 25 - Cel care a început o lucrare bună în tine

Nu este o încurajare să știi că Dumnezeu te susține? Că El este pentru tine, nu împotriva ta? Că El s-a angajat nu numai să înceapă lucrarea bună, ci și să o termine?

40 de zile de rugaciune 27 mai 2022

de Andy Im

Când am decis să-mi predau viața lui Hristos pentru prima dată în timp ce eram la facultate, experiența mea nu a fost cu siguranță ceea ce anticipam. În loc de bucuria și pacea despre care vorbeau alții, viața mea de zi cu zi era plină de anxietate și de sentimente de vinovăție intensă.

Simțeam că nu eram niciodată suficient de bun și apăsam în mod constant butonul „reset” după fiecare eșec perceput sau aparent. Încercam din răsputeri să fiu perfect în ceea ce privește dieta mea, exercițiile fizice, viața devoțională și obiceiurile zilnice.

Dar nu m-am ridicat niciodată la înălțimea a ceea ce credeam că sunt ingredientele esențiale pentru a fi un creștin adventist de ziua a șaptea autentic. În cele din urmă, am ajuns la concluzia că ori rămân la creștinism și înnebunesc de vinovăție, ori las totul în urmă cu totul pentru a mă bucura de plăcerile lumii.

Am ales a doua variantă și mi-am spus: „Dacă tot mă voi bucura de lume și voi fi pierdut, aș putea la fel de bine să mă bucur de ea până la capăt”.

Am trecut de la o extremă la alta și m-am scufundat complet în ispitele lumii. Am experimentat „înălțimea” indusă în mod artificial în multe forme. Dar, nu a trecut mult timp până când mi-am dat seama că lumea era o stradă fără ieșire și m-am trezit din nou în groapa disperării.

Într-o noapte târzie, am început să am senzații extraordinare de anxietate după ce am ingerat o anumită substanță. Experiența a fost atât de respingătoare și terifiantă, dar nu exista absolut nicio modalitate de a scăpa de situația dificilă în care mă aflam.

Eram disperat.

Atunci m-am uitat prin dormitor și am văzut Biblia pe care mama mea o lăsase pentru mine. Am luat-o, am deschis cartea Psalmii și am început să citesc.

Câteva momente mai târziu, am început să experimentez ceva cu adevărat remarcabil. În timp ce citeam Psalmii, anxietatea a început să dispară și m-am trezit că absorb și înțeleg ceea ce citeam.

„Există putere în cuvânt”, mi-am spus. Modul în care o anxietate indusă de droguri putea să dispară prin citirea Scripturii era cât se poate de aproape de o minune pe care o trăisem vreodată.

Ceea ce m-a surprins cu adevărat în acea seară, când am citit Psalmii, a fost descrierea lui Dumnezeu ca fiind Cineva care era pentru mine – El era de partea mea! Dumnezeu nu era răzbunător, căutând să mă prindă cu o faptă rea. Am surprins o imagine a Cuiva care Îi compătimește pe copiii Săi în același mod în care un tată își compătimește copilul (Psalmii 103:13). Am descoperit că Dumnezeu nu voia să mă vâneze și că nu exista nicio circumstanță sau situație dificilă din care Dumnezeu să nu mă poată salva (Psalmii 139:1-10).

Acea noapte a fost prima din multe altele, în care mi-am luat timp să descopăr și să citesc despre cine este Dumnezeu cu adevărat. Și asta face toată diferența din lume. Modul în care cineva se raportează la Dumnezeu și îl experimentează pe Dumnezeu este determinat în mod semnificativ de ceea ce știm că este El.

Dar acesta nu este singurul lucru care poate avea un impact deosebit asupra experienței cuiva ca și creștin. Am descoperit, de asemenea, învățătura prețioasă a mântuirii care se produce prin credința și încrederea fiecăruia în lucrarea LUI pentru a realiza ceea ce nu suntem capabili să facem singuri, indiferent de circumstanțele prezente și viitoare, oricât de sumbre ar fi ele.

Biblia ne informează că procesul de mântuire este lucrarea lui Dumnezeu în noi. Este responsabilitatea Lui să facă imposibilul, posibil, atât timp cât Îi acordăm permisiunea de a lucra în noi pentru a acționa după bunul Său plac (Filipeni 2:12:13).

Experiența mântuirii este, de asemenea, un proces care are nevoie de timp pentru a elimina neajunsurile, disonanța pe care o simțim uneori între ceea ce știm că este idealul declarat și situațiile și experiențele actuale.

Indiferent unde te afli în experiența ta, indiferent de cât de sumbră este perspectiva, este important să înțelegi prin credință – și nu prin sentimentele tale – că Dumnezeu te susține. Că El va duce la bun sfârșit lucrarea pe care, de fapt, a început-o.

În cuvintele Scripturii, pot spune: „[Fii] încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.” (Filipeni 1:6).

Isus te invită astăzi să-ți pui mântuirea complet în mâinile Sale. Ești pe mâini bune atunci când faci asta. Crede-mă.

Andy Im servește ca director de comunicare și libertate religioasă pentru Conferința din Michigan și îi place să fotografieze, să pescuiască și să joace pickleball în timpul liber. Este căsătorit cu Laura și au două fiice frumoase – Olivia și Karis.

Provocarea inimii

Nu este o încurajare să știi că Dumnezeu te susține? Că El este pentru tine, nu împotriva ta? Că El s-a angajat nu numai să înceapă lucrarea bună, ci și să o termine? Tot ce are nevoie de la tine este consimțământul tău și predarea ascultătoare, în timp ce El realizează în tine mântuirea Sa.

Îi vei da astăzi acces deplin în inima și viața ta? Îi vei permite să nu fie doar Mântuitorul tău, ci și Domnul tău, controlând pe deplin fiecare domeniu al vieții tale? Te vei încrede în neprihănirea Lui și în faptul că El știe cel mai bine cum să termine lucrarea bună pe care a început-o în tine?

Cereri de rugăciune

● Roagă-te ca Dumnezeu să reducă la tăcere minciunile dușmanului și să-ți arate că El este cu adevărat pentru tine și nu împotriva ta.

● Roagă-te ca să te încrezi în neprihănirea Lui pentru a te salva și să renunți la orice îndreptățire de sine.

● Roagă-te ca în biserica locală să se pună un accent sporit pe evanghelizarea în grupuri mici, astfel încât toți membrii să participe la activitățile de mărturie personală.

● Roagă-te ca să ai puterea de a urma principiile de sănătate ale lui Dumnezeu, nu ca pe un standard rigid, ci pentru a permite minții și inimii tale să fie pe deplin în rezonanță cu Duhul Sfânt.

● Roagă-te pentru cele 7 nume ale tale. Roagă-te cum să faci pași activi pentru a ajunge la ei.

Alătură-te rugăciunii 24/7 Uniți în rugăciune

Alătură-te altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://247unitedprayer.org (pentru limba engleză) sau https://rugaciuneunita.ro/ (pentru limba română)

Ai o experiență, o mărturie de împărtășit?

Dumnezeu te-a folosit în timpul acesta pentru a atinge o persoană? Ai trecut printr-o experiență memorabilă? Cele 40 de zile de rugăciune te-au influențat în vreun fel? Folosește secțiunea de comentarii de aici pentru a împărtăși bucuria/experiența ta.

Loading