Ziua 23 - Ce este neprihănirea?

Viața Sa de iubire perfect dezinteresată și moartea Sa înlocuitoare îți oferă un dublu dar al harului eliberator.

40 de zile de rugaciune 25 mai 2022

Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi!

Matei 5:6

Neprihănirea este sfințenie, asemănare cu Dumnezeu, și “Dumnezeu este iubire”. (1 Ioan 4, 16.) Neprihănirea este conformarea față de Legea lui Dumnezeu, pentru că «toate poruncile Tale sunt drepte» (Psalmii 119, 172) și «dragoste nu face rău aproapelui: dragostea este deci împlinirea Legii». (Romani 13:10.) Neprihănirea înseamnă dragoste, iar dragostea este lumina și viața lui Dumnezeu. Neprihănirea lui Dumnezeu este întrupată în Hristos. Noi primim neprihănirea, primindu-L pe El.

Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 18

Provocarea inimii

Îți este foame și sete de neprihănirea lui Hristos?

Viața Sa de iubire perfect dezinteresată și moartea Sa înlocuitoare îți oferă un dublu dar al harului eliberator: 1.) Neprihănirea Sa atribuită, care este promisiunea că ești acoperit de viața Sa perfectă prin credința în această promisiune. 2.) Neprihănirea Sa împărtășită, care este promisiunea că El te va transforma dintr-o ființă egoistă, într-o ființă care reflectă dragostea dezinteresată a lui Isus, printr-o credință vie în acea promisiune.

Acest dublu dar te va împlini; te va mulțumi cu adevărat; te va salva! Acest dar îți este dat prin Isus. În mod gratuit. De ce să nu-l accepți astăzi și să începi să trăiești o viață fericită și plină de Isus, conștient de această realitate uimitoare a iubirii răscumpărătoare a lui Dumnezeu?

Cereri de rugăciune

● Roagă-te ca Dumnezeu să te ajute să nu mai crezi minciunile lui Satana care te fac să crezi că nu ești demn de dragostea Lui.

● Roagă-te și cere-i lui Dumnezeu să-ți atribuie și să-ți împărtășească neprihănirea Sa.

● Roagă-te ca personalul necreștin care lucrează în timpul sesiunii Conferinței Generale să simtă dragostea și prezența lui Dumnezeu in rândul delegaților și aceasta să îi determine să dorească să știe mai multe despre adventiștii de ziua a șaptea.

● Roagă-te pentru ca toate detaliile logistice de la sesiunea Conferinței generale să decurgă fără probleme.

● Roagă-te pentru cei din fereastra 10/40 care nu au auzit niciodată acest adevăr minunat și care au un concept distorsionat despre dragostea și caracterul lui Dumnezeu.

Alătură-te rugăciunii 24/7 Uniți în rugăciune

Alătură-te altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://247unitedprayer.org (pentru limba engleză) sau https://rugaciuneunita.ro/ (pentru limba română)

Ai o experiență, o mărturie de împărtășit?

Dumnezeu te-a folosit în timpul acesta pentru a atinge o persoană? Ai trecut printr-o experiență memorabilă? Cele 40 de zile de rugăciune te-au influențat în vreun fel? Folosește secțiunea de comentarii de aici pentru a împărtăși bucuria/experiența ta.

Loading