Ziua 14 - Puterea Cuvântului

Puterea de a menține experiența noastră creștină este aceeași putere care ne-a transformat la început și este înrădăcinată în Cuvântul lui Dumnezeu.

40 de zile de rugaciune 16 mai 2022

de Sikhu Daco

Fusese o zi întreagă de activitate de predicare și Isus era epuizat. Ascultătorii Săi nu-și dăduseră seama, dar Cel care le vorbise în acea zi era Cuvântul care a creat toate lucrurile la început. Cu toate acestea, puterea cuvintelor Sale nu putea fi revărsată decât în viețile celor care alegeau să își exercite credința în Cel care dădea viață. Comandantul oștirii Cerului, acum obosit de truda Sa, s-a lăsat în grija ucenicilor Săi pentru a-L duce pe cealaltă parte a lacului. „După ce au dat drumul norodului, ucenicii L-au luat în corabia în care se afla și așa cum era. Împreună cu El mai erau și alte corăbii.” (Marcu 4:36).

În timp ce ucenicii trec dincolo, se iscă brusc o furtună și, în ciuda experienței lor de a naviga chiar pe acele ape, le era imposibil să controleze situația. Cu toate eforturile lor, înțelepciunea omenească a ajuns la extrem și, în cele din urmă, dându-și seama că Isus se află în corabie cu ei, îi strigă: „Doamne, scapă-ne, că pierim!” (Matei 8:25).

La porunca lui Isus, ei au pornit spre cealaltă parte a lacului, însă parcă au uitat că El se afla chiar în corabie cu ei. Se aflau în acea furtună pentru că aleseseră să asculte de porunca lui Hristos, dar se comportau ca și cum ar fi depins numai de ei să asigure îndeplinirea poruncii. După ce începuseră călătoria cu Hristos, în ascultare de cuvântul Său, acum recurgeau la forța omenească pentru a împlini ceea ce poruncise Cuvântul.

Ca răspuns la Cuvântul lui Dumnezeu care vorbește în viața noastră, mulți au început călătoria lor creștină. Cu toate acestea, este mult prea ușor să apelăm ulterior la propria noastră putere în încercarea de a finaliza călătoria. Dar Dumnezeu nu a vrut niciodată să fie așa. „Astfel, dar, după cum ați primit pe Hristos Isus, Domnul, așa să și umblați în El” (Col. 2:6). Puterea de a menține experiența noastră creștină este aceeași putere care ne-a transformat la început și este înrădăcinată în Cuvântul lui Dumnezeu. Ucenicii ar fi fost scutiți de multă neliniște dacă și-ar fi amintit că, dacă Cuvântul Său le-a poruncit, Cuvântul Său îi va păzi.

Ridicându-se din somnul Său liniștit în mijlocul acelei mari furtuni, Isus declară: „Taci! Fără gură!” Vântul a stat și s-a făcut o liniște mare (Marcu 4:39). Bineînțeles că elementele s-au supus Cuvântului Său! Nu izgonise El deja demonii (Marcu 1:23-27, 39), nu vindecase pe cei bolnavi (Marcu 1:30-34; 2:3-12; 3:1-5) și nu vindecase până și un lepros (Marcu 1:40-42)? Nu cumva ucenicii au fost și ei „uimiți de învățătura Lui; căci îi învăța ca Unul care are putere, nu cum îi învățau cărturarii.” (Marcu 1:22)? Dar ei nu-și dăduseră seama cât de puternic era Cuvântul Său!

Când Isus vorbea, cuvintele Sale produceau efecte reale. Tot ceea ce poruncește prin Cuvântul Său, El promite, în esență, să realizeze în viața tuturor celor care își vor exercita credința în El. Așa se spune: „Când voința omului cooperează cu voința lui Dumnezeu, ea devine atunci atotputernică. Tot ceea ce – la porunca Sa – trebuie făcut, poate fi adus la îndeplinire în și prin puterea Sa. Toate cerințele lui Dumnezeu sunt tot atâtea împuterniciri din partea Sa.” (Parabolele Domnului Hristos, p. 333). Ceea ce ne rămâne este să decidem dacă vom permite Cuvântului Său să își facă lucrarea în viața noastră.

Sikhu Daco este invitată la emisiunea TV inVerse de la Hope Channel, în cadrul căreia se discută despre ghidul de studiu biblic cu același nume. Are un master în religie la Seminarul Teologic din cadrul Universității Andrews.

Provocarea inimii

Ca ființe umane, credem în mod natural în propriile noastre opinii și concepții despre lume înainte de a lua în considerare informațiile din exterior. Mândria ne poate conduce la incapacitatea de a vedea și de a auzi informații relevante care au potențialul de a ne schimba. Dar atunci când ne predăm viața lui Isus, Duhul Sfânt ne va conduce să ne punem la îndoială ideile, opiniile și convingerile personale, luminându-le cu lumina adevărului lui Dumnezeu, așa cum este descoperit în Cuvântul Său. O cheie majoră a creșterii spirituale este aceea de a lăsa această lumină să strălucească cu adevărat asupra noastră și să ne călăuzească drumul prin petrecerea regulată a timpului de calitate în citirea, studierea și rugăciunea Cuvântului lui Dumnezeu – Biblia.

Când a fost ultima dată când ți-ai luat cu adevărat timp neîntrerupt pentru a te afunda în Cuvântul lui Dumnezeu și a lăsa ca adevărurile sale fenomenale să aducă lumină în viața ta?

De ce să nu reduci timpul pe care îl petreci pe dispozitivele tale și să îți rezervi, în mod regulat, timp pentru un studiu mai profund al Bibliei? Nu contează cât de mult citești și studiezi. Cheia este să te concentrezi cu adevărat asupra unui pasaj sau a unei povestiri până când principiile Sale care îți schimbă viața personală și aduc lumină sunt interiorizate și sunt gata să fie puse în practică.

Cereri de rugăciune

● Roagă-te pentru biruință asupra distragerilor digitale de pe telefonul sau calculatorul tău.

● Roagă-te să fii păzit împotriva influențelor periculoase ale ocultismului care adesea circulă prin mass-media.

● Roagă-te pentru ca familia bisericii mondiale să aibă tărie prin puterea lui Dumnezeu pentru a rupe orice legături/dependențe/distrageri, astfel încât să putem deveni armata puternică pe care Dumnezeu a făgăduit-o.

● Roagă-te pentru înțelepciune cum să faci din închinarea personală și zilnică a familiei o prioritate.

● Roagă-te pentru cele 7 persoane de pe lista ta, pentru ca acestea să descopere biruința și bucuria de a petrece timp cu Isus.

Resurse pentru aprofundare

Deconectat: Deconectează-te pentru a te reconecta de Frank Hasel

Alătură-te rugăciunii 24/7 Uniți în rugăciune

Alătură-te altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://247unitedprayer.org (pentru limba engleză) sau https://rugaciuneunita.ro/ (pentru limba română)

Ai o experiență, o mărturie de împărtășit?

Dumnezeu te-a folosit în timpul acesta pentru a atinge o persoană? Ai trecut printr-o experiență memorabilă? Cele 40 de zile de rugăciune te-au influențat în vreun fel? Folosește secțiunea de comentarii de aici pentru a împărtăși bucuria/experiența ta.

Loading