Ziua 11 - Mirosind ca un înger

Atunci când ne facem disponibili pentru a fi folosiți de Dumnezeu, El va orchestra întâlniri divine care nu numai că sunt o binecuvântare pentru persoana căreia îi slujim, ci ne încurajează și pe noi în umblarea noastră cu Hristos.

40 de zile de rugaciune 13 mai 2022

de Sebastien Braxton

Când am bătut la ușă, o femeie de vârstă mijlocie, a deschis-o ușor pentru a mă întâmpina. Am început să-i explic că mergeam din ușă în ușă să vând literatură creștină. Ea m-a întrerupt rapid și m-a întrebat dacă pot să revin mâine. Părea tulburată emoțional. M-am sprijinit pe propria mea experiență și i-am răspuns: „Doamnă, de obicei nu ne întoarcem. Așa că, dacă nu sunteți interesată, este perfect în regulă. Avem câteva cărți de probă pe care vi le pot oferi pentru aproximativ zece sau douăzeci de dolari…”. Din nou, mi-a respins afirmația și mi-a cerut să revin a doua zi. Am consimțit și am promis că voi reveni. Ușa s-a închis rapid.

În ciuda rezistenței mele încăpățânate față de Duhul, m-am întors la ea acasă. Înainte de a putea termina de bătut, ușa s-a deschis și ea m-a invitat înăuntru să aștept în bucătărie. Eram atât de complet convins că aceasta va fi o pierdere de timp, încât nici măcar nu mi-am adus toate cărțile înăuntru cu mine. Am regretat curând această decizie. La vedere se afla un cec bancar în alb, deja semnat. Asta însemna că era pregătită să cumpere cărțile; trebuia doar să știe prețul. Am început să-mi cer scuze în fața Duhului Sfânt pentru lipsa mea de credință.

La întoarcere, ea a observat cărțile pe care le-am pus pe masă și a spus: „Voi cumpăra toate cărțile pe care le aveți dacă îmi puteți răspunde la o singură întrebare”.

În stare de șoc, am spus: „Bineînțeles, orice!”.

„Sunteți un înger?”, m-a întrebat ea.

Am clătinat din cap. „Nu, doamnă, nu sunt un înger”.

„Ești sigur că nu ești un înger?”, a întrebat ea suspicioasă, strâmbând din ochi.

„Da, sunt sigură. Puteți să o întrebați pe mama mea. Ea vă va spune”, am spus cu un ușor chicotit. Apoi am întrebat curioasă: „De ce m-ați întreba asta?”.

Răspunsul ei mi-a schimbat întreaga înțelegere a modului în care Dumnezeu s-a implicat în aducerea noastră împreună. Femeia mi-a spus că, cu un an înainte, avusese un vis în care dialogase cu un înger al cărui chip nu-l putea vedea din cauza strălucirii sale. Când s-a trezit, crezând că a fost doar un vis, s-a așezat și și-a dat seama că același înger se afla la picioarele patului ei! Îngerul a zburat rapid pe fereastră și, cât de repede a putut, a alergat la fereastră pentru a-l vedea – dar fără succes.

Când și-a tras capul înapoi în interiorul ferestrei, un miros copleșitor se odihnea în cameră. Mirosul era plăcut, dar nefamiliar. Ea a început o căutare a sursei mirosului. A mirosit fiecare parfum, apă de colonie, plantă, esență, odorizant, orice miros pe care l-a putut găsi. Nici unul dintre ele nu se potrivea. Până când am apărut eu la ușa ei. Femeia mi-a spus: „Tu aveai mirosul! Am fost atât de copleșită încât m-am panicat și am întrebat dacă puteți reveni mâine. M-am gândit că, dacă ești un înger de la Dumnezeu, te vei întoarce. Nu ai fi mințit”.

Și când te gândești că era cât pe ce să nu mă întorc! Era cât pe ce să ratez o ocazie de a lua parte la un miracol al lui Dumnezeu, pierzându-mi pasiunea pentru suflete în rutina serviciului.

Ea a continuat să spună: „Chiar și acum, încă mai ai mirosul”. Ne-am rugat împreună și ne-am îmbrățișat, iar ea a cerut studii biblice.

Asemenea unei experiențe moderne a lui Corneliu (Fapte 10), Dumnezeu pregătește pe cineva chiar acum pentru tine. Cred că Dumnezeu a lăsat acel miros cu mai bine de un an înainte pentru ca să confirme autoritatea cerească a celui care l-a purtat din nou. Din fericire, Dumnezeu nu face deosebire între oameni și va oferi cu plăcere aceeași experiență oricui este dispus să se ofere pentru mântuirea altora. Dacă ești dispus să te lași condus de Duhul Sfânt și să te pui la dispoziția cerului, atunci vei „mirosi ca un înger” pentru un suflet pe care Dumnezeu l-a pregătit să primească harul și mântuirea Sa.

Sebastien Braxton este UX Designer, speaker internațional și antreprenor. Este directorul executiv și cofondator pentru Luminate, o aplicație mobilă care asigură experiențe de meditații audio prin intermediul scrierilor lui Ellen White. Este fondatorul Fiat Lux, o agenție de design creativ care consultă organizații religioase pentru a valorifica tehnologia în favoarea Evangheliei.

Provocarea inimii

Atunci când ne facem disponibili pentru a fi folosiți de Dumnezeu, El va orchestra întâlniri divine care nu numai că sunt o binecuvântare pentru persoana căreia îi slujim, ci ne încurajează și pe noi în umblarea noastră cu Hristos. Nimic nu este la fel de emoționant ca mersul alături de Isus și faptul de a ști că El lucrează în favoarea noastră în timp ce noi ne alăturăm Lui în lucrarea Sa.

Când te-ai rugat ultima dată ca Dumnezeu să-ți dea întâlniri divine?

De ce să nu-i cedezi timpul tău, temerile tale, pe tine însuți, lui Hristos chiar acum, și să-L rogi să te folosească pentru a ajunge la cineva pentru El astăzi?

Cereri de rugăciune

● Roagă-te pentru întâlniri divine specifice astăzi și în acest weekend.

● Roagă-te ca Dumnezeu să-ți dea o persoană cu care să ai un studiu biblic și să îți ia orice teamă din inimă de a studia cu alții.

● Roagă-te pentru frații și surorile din China, care se luptă sub opresiunea religioasă.

● Roagă-te pentru credincioșii afectați de inundațiile din Durban, Africa de Sud, și din Filipine.

● Roagă-te pentru cele 7 persoane de pe lista ta. Roagă-te pentru modalități de a ajunge la ei.

Alătură-te rugăciunii 24/7 Uniți în rugăciune

Alătură-te altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://247unitedprayer.org (pentru limba engleză) sau https://rugaciuneunita.ro/ (pentru limba română)

Ai o experiență, o mărturie de împărtășit?

Dumnezeu te-a folosit în timpul acesta pentru a atinge o persoană? Ai trecut printr-o experiență memorabilă? Cele 40 de zile de rugăciune te-au influențat în vreun fel? Folosește secțiunea de comentarii de aici pentru a împărtăși bucuria/experiența ta.

Loading