Ziua 08 - Tu ești lumina

Când ne întoarcem spre Soarele Neprihănirii, când venim în atingere cu Hristos, tot sufletul se luminează de strălucirea feței Sale divine.

40 de zile de rugaciune 10 mai 2022

Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă. Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.

Matei 5:14-16

Omenirea nu are în sine nici o lumină. Despărțiți de Hristos, noi suntem ca o făclie neaprinsă, ca luna, atunci când fața ei este întoarsă de la soare. Noi nu avem nici o singură rază de strălucire, pe care să o revărsăm în întunericul lumii. Dar când ne întoarcem spre Soarele Neprihănirii, când venim în atingere cu Hristos, tot sufletul se luminează de strălucirea feței Sale divine.

Cugetări de pe muntele fericirilor, p. 40

Provocarea inimii

Ați citit citatul prezentat mai sus? Poate îl citești din nou. Îți dai seama că îngerii așteaptă să lucreze prin tine pentru a ajunge la oamenii pierduți? Nu este acest lucru uimitor?

Ești invitat nu doar să fii umplut cu Duhul Sfânt pentru sfințirea ta personală, ci și să participi în mod activ la împărtășirea adevărului, iubirii și neprihănirii lui Isus unei lumi al cărei timp se scurge.

Gândește-te la familia ta, la prietenii tăi, la vecinii tăi, la colegii tăi de muncă. Roagă-L pe Dumnezeu să-ți arate cine are nevoie de lumina lui Isus în viața lui. Pentru cine ar trebui să te rogi și, de asemenea, să iei legătura în mod special în această săptămână?

Cereri de rugăciune

● Roagă-te cu insistență pentru cele 7 persoane de pe lista ta.

● Roagă-te pentru ca Dumnezeu să te ajute să vezi nevoile oamenilor pentru care te rogi și pentru înțelepciune în ceea ce privește modul în care să-i ajuți.

● Roagă-te ca instituțiile medicale adventiste din zona ta și din întreaga lume să fie o lumină pentru slava Sa, pentru a ajunge la cei care au nevoie de vindecare și încurajare.

● Roagă-te pentru credincioșii care se luptă în Sudan, deoarece tulburările economice și ploile neregulate fac să crească prețurile și reduc recoltele.

● Roagă-te ca Dumnezeu să rupă lanțurile care țin atât de mulți oameni în robie spirituală.

Alătură-te rugăciunii 24/7 Uniți în rugăciune

Alătură-te altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://247unitedprayer.org (pentru limba engleză) sau https://rugaciuneunita.ro/ (pentru limba română)

Ai o experiență, o mărturie de împărtășit?

Dumnezeu te-a folosit în timpul acesta pentru a atinge o persoană? Ai trecut printr-o experiență memorabilă? Cele 40 de zile de rugăciune te-au influențat în vreun fel? Folosește secțiunea de comentarii de aici pentru a împărtăși bucuria/experiența ta.

Loading