Ziua 04 - 40 de zile de rugăciune și fratele meu Alan

Imaginează-ți doar ce poate face Dumnezeul nostru infinit pentru tine și prin tine, în timp ce Îi înalți cât mai urgent cereri de rugăciune!

40 de zile de rugaciune 6 mai 2022

de Jerry Page

Fratele meu mai mare, Alan, a fost foarte răzvrătit în tinerețe, ajungând să se despartă de Domnul și de biserică pentru cea mai mare parte a vieții sale. Viața lui egocentrică l-a costat în cele din urmă divorțul la prima lui căsnicie. Cariera sa în domeniul sănătății îi adusese o mulțime de bani, dar apoi a pierdut cea mai mare parte din ei. Ocazional, a încercat să se implice mai mult în biserică, dar stilul său de viață și obiceiurile sale l-au tras mereu înapoi într-o viață fără Domnul. Familia noastră, inclusiv părinții noștri, s-au rugat cu toții, ani de zile, pentru ca Alan să își predea în totalitate viața lui Isus.

În toamna anului 2010, tânărul meu fiu de credință, Zac, și soția sa, Leah, au decis să facă din Alan una dintre cele șapte persoane asupra cărora să se concentreze în timpul unei campanii de 40 de zile de rugăciune desfăşurate la Universitatea Andrews. Cam în acea perioadă, m-am simțit și eu profund impulsionat să mijlocesc cu tărie pentru mântuirea lui. Lucruri uimitoare au început să se întâmple pe măsură ce Dumnezeu a permis ca anumite circumstanțe noi să apară în viața lui Alan.

Evenimente majore au început să se abată asupra lui Alan. Cea de-a doua soție l-a părăsit, iar diabetul său s-a agravat, ceea ce a dus la amputarea unui picior. Totul părea să meargă prost pentru el. Dar, într-o zi, în timp ce zăcea pe un pat de spital, Alan, în cele din urmă, a întins mâinile către Isus și a spus: „Îți dau viața mea în totalitate ție”. L-am lăudat cu toții pe Domnul.

Prețioasă sa fiică, Christy, l-a ajutat pe Alan să lucreze la refacerea relației sale cu Dumnezeu și cu biserica. A devenit entuziast, mărturisind altora și împărțind literatură pentru o vreme. Dar, după cum știți, forțele Satanei nu renunță aşa de ușor atunci când văd că unul dintre captivi îl găsește pe Dumnezeu. El a început să alunece în vechile obiceiuri, a avut suișuri și coborâșuri şi a simțit, în cele din urmă, că este prea rău pentru a fi salvat și astfel a renunțat din nou la călătoria sa spirituală.

Într-o zi Alan mi-a spus că simțea pur și simplu că nu poate face schimbările necesare și că nu va putea trăi pentru totdeauna cu Domnul. I-am împărtășit din nou versete din Scriptură despre puterea Domnului nostru de a ne salva și l-am îndemnat să nu renunțe. I-am spus: „Familia ta nu se va mulțumi cu atât și vom continua să ne rugăm intens pentru tine. Isus te poate salva!”.

Christy a continuat să îl ducă la o biserică mică proaspăt înființată, unde fraţii îl îndrăgeau pe Alan și el se bucura de părtășia lor. Ea l-a convins să meargă la un seminar de recuperare în urma diabetului. El ne-a spus râzând că a scăpat de toată mâncarea nesănătoasă din frigider, așa cum i-au spus ei, și nu a mai rămas nimic!

Vineri seara, un evanghelist al unei biserici locale a început o serie de evanghelizări la care a participat și această mică comunitate a bisericii. Christy l-a dus pe Alan la prima întâlnire din acea seară. La apelul de încheiere, evanghelistul i-a îndemnat pe oameni să bifeze pe foaia lor dacă vor să fie în ceruri cu Isus. Ea a spus că Alan și-a marcat angajamentul cu litere mari – „Predat și acoperit din nou de neprihănirea lui Isus!”

În acea noapte, Alan a fost găsit pe podeaua bucătăriei sale, mort în urma unui atac cerebral major. Ce Dumnezeu slujim! El a găsit o cale de a-l salva pe fratele meu Alan în ultimul minut al vieții sale! Alan avea 75 de ani când a murit; familia noastră și alții s-au rugat pentru el toată viața lui!

Te-ai rugat pentru cineva ani de zile și nu l-ai văzut încă venind la Isus? Niciodată, niciodată nu renunța!

În timp ce conduceam slujba de înmormântare a lui Alan și ascultam aprecierile pline de bucurie ale celor două soții divorțate, ale celor două fiice iubitoare, ale multor rude din familia extinsă, ale prietenilor de petrecere și ale colegilor de serviciu, inima mea era atât de plină de bucurie și laudă față de Isus pentru puterea Sa de a salva pe oricine dorește, în orice moment! Părinții mei dragi muriseră cu mulți ani mai înainte ca Alan, în sfârșit, să se întoarcă la Isus. Ce surpriză va fi în acea dimineață a învierii, când îl vor îmbrățișa pe Alan și vor porni împreună pentru a fi totdeauna alături de Isus!

Te îndemn să folosești cu adevărat aceste 40 de zile de rugăciune. Imaginează-ți doar ce poate face Dumnezeul nostru infinit pentru tine și prin tine, în timp ce Îi înalți cât mai urgent cereri de rugăciune! El „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, prin puterea care lucrează în noi,” (Efeseni 3:20).

Jerry Page este secretar de departament al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Provocarea inimii

Există cineva în viața ta care este prins într-un întuneric adânc? Sau poate este cineva pe care îl cunoști și care s-a îndepărtat de Dumnezeu ori nu prea reușește deloc să se prindă de Isus?

Există speranță pentru acea persoană, chiar dacă totul pare fără ieșire. Nu ar trebui să renunți niciodată să te rogi, să mijlocești și să lucrezi pentru mântuirea acestor persoane prețioase.

În timp ce ai citit mărturia de astăzi, îți vine în minte cineva? Ce nume ar putea avea nevoie de mijlocirea ta zilnică și continuă?

Cereri de rugăciune

● Roagă-te ca Dumnezeu să te învețe cum să mijlocești pentru cei care au nevoie în aceste 40 de zile de rugăciune.

● Roagă-te pentru lista ta de 7 persoane și roagă-te pentru nevoile concrete pe care le cunoști.

● Roagă-te pentru provizii pentru cei care și-au pierdut recent casele sau pe cei dragi în urma unui incendiu, a unei inundații, a unei boli sau a oricărui alt dezastru natural.

● Roagă-te pentru toți misionarii pe care îi cunoști, care sunt departe de casă sau de familie, pentru ca ei să fie plini de bucurie în slujirea lor.

Alătură-te rugăciunii 24/7 Uniți în rugăciune

Alătură-te altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://247unitedprayer.org (pentru limba engleză) sau https://rugaciuneunita.ro/ (pentru limba română)

Ai o experiență, o mărturie de împărtășit?

Dumnezeu te-a folosit în timpul acesta pentru a atinge o persoană? Ai trecut printr-o experiență memorabilă? Cele 40 de zile de rugăciune te-au influențat în vreun fel? Folosește secțiunea de comentarii de aici pentru a împărtăși bucuria/experiența ta.

Loading