100 de zile

Ziua 86 – Joi, 18 iunie

Cum să-și alegi soțul/soția având viziunea cerului

Pasaj Biblic de meditat: Eclesiastul 4:9-12

Verset cheie: Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor…  Şi dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; şi funia împletită în trei nu se rupe uşor. Eclesiastul 4:9,12.

Cred că facem două  alegeri care ne schimbă viața. Aceste alegeri, afectează nu doar destinul nostru veșnic, dar și pe al altora. Prima alegere se referă la CEL pe care îl vom sluji (Dumnezeul cerurilor sau dumnezeul acestei lumi). Cea de a doua alegere are de a face cu cel/cea de care ne vom lega destinul acestei vieți – cu alte cuvinte, cu cine ne vom căsători.

Înainte de a mă întâlni cu soțul meu, eram amândoi implicați în activitatea de slujire – eu în slujirea prin rugăciune și el în conducerea de studii biblice și administrarea unei edituri. Amândoi eram foarte ocupați și amândoi destul de independenți.

Așa că atunci când am început să luăm în considerare posibilitatea unei relații, una dintre primele întrebări pe care ne-am pus-o a fost: Vom fi oare mai eficienți lucrând pentru Dumnezeu împreună sau separat? Dacă ne căsătorim, putem fi uniți în lucrarea de slujire?

De la bun început am hotărât împreună că vom continua relația numai dacă vom putea lucra uniți și vom putea face mai mult pentru Domnul ca echipă decât am putea face separat. Cum am putut fi atât de hotărâți? Pentru că fiecare hotărâsem, cu mult timp înainte de a ne întâlnim că a onora pe Dumnezeu și a face lucrarea Lui este cu mult mai important decât a avea un tovarăș de viață. În fond, căsătoria este o binecuvântare temporară, dar ceea ce contează cu adevărat este salvarea sufletelor pentru veșnicie.

În cartea Căminul Adventist, referindu-se la alegerea tovarășului de viață, Ellen White scrie:

Cântăriți fiecare sentiment și urmăriți evoluția fiecărei trăsături de caracter a celui de care doriți să vă legați destinul vieții… Pune-ți aceste întrebări: Această unire mă va conduce spre ceruri? Mă va face să-L iubesc mai mult pe Dumnezeu? Voi fi util în această viață? (p. 45).

Așa că am început să-I cerem lui Dumnezeu ocazii de a lucra împreună, pentru a ne cunoaște reciproc caracterele și a înțelege dacă am putea lucra împreună în unitate și eficient. Cu timpul și cu multă rugăciune, a devenit evident că Dumnezeu ne conducea să lucrăm împreună ca soț și soție, așa încât am mers mai departe.

A trecut un an de când ne-am căsătorit. Desigur am avut multe de făcut. Fiecare dintre noi a trebuit să renunțe la anumite lucruri de dragul celuilalt și pentru a lucra eficient împreună. Dar, pe măsură ce continuăm să ne supunem în umilință lui Dumnezeu și unul față de celălalt, Dumnezeu ne-a dăruit o iubire atât de dulce și așa o unitate! E așa o binecuvântare să împarți viața și lucrarea cu cineva care are aceleași scopuri și aceleași  dorințe de a sluji și a onora pe Dumnezeu. Merită să renunți la orice egoism, la orice barieră, pentru a experimenta această unitate.

În timp ce dorim să vedem unitate în biserică, înțelegem că această unitate începe în cămin. Ellen White scrie: ”Cea dintâi lucrare a creștinilor este să fie uniți în familie. Apoi, aceasta se va extinde asupra vecinilor de aproape și de departe.” (Căminul adventist, p.37).

Și pe măsură ce familiile sunt unite în lucrarea lor pentru Dumnezeu, biserica lui Dumnezeu poate lucra unită pentru a împlini marea însărcinare. ”Argumentul cel mai convingător despre misiunea lui Hristos pe care îl putem da lumii se găsește în unitate perfectă… În măsura în care avem unitate cu Hristos, în aceeași măsură vom avea putere să salvăm suflete” (Marea noastră chemare, p. 170)

Să ne rugăm pentru această unitate încât să putem experimenta această putere. Acesta este adevăratul motiv pentru care să trăim!

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată ceresc, Îți mulțumim pentru că Duhul Tău cel Sfânt poate să ne transforme inimile și să ne ajute să punem deoparte egoismul, mândria și orice altceva care ne împiedică să lucrăm împreună ca soț și soție. Îți mulțumim cu Tu ne ajuți să facem același lucru ca biserică și că misiunea pe care ne-ai încredințat-o poate fi împlinită cu putere, îți mulțumim pentru exemplele pe care le găsim în Cuvântul Tău do oameni care au lucrat în unitate – mai ales ucenicii Tăi după Ziua Cincizecimii – și care au fost în stare  să ajungă la întreaga lume. Te rugăm să faci același lucru și azi! Ajută-ne să ne umilim inimile și să renunțăm la orice ne-ar împiedica să devenim una în Tine. În numele lui Isus, Amin.

Scris de: Raluca Ril

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă ca să fim pregătiți din punct de vedere spiritual pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt la sesiunea Conferinței Generale în San Antonio. Ni se spune că cerul așteaptă să reverse a binecuvântare, dar cei mai mulți dintre noi nu sunt pregătiți să o primească.
  2. Rugați-vă pentru ca un spirit de unitate în Hristos să fie văzut între delegați și împlinirea rugăciunii lui Hristos ”Ca toți să fie una”, astfel încât duhul Sfânt să poată fi turnat.
  3. Rugați-vă pentru ca să existe între noi o atmosferă atât de plăcută pe toată durata Sesiunii, încât cei care trec pe acolo să întrebe: ”Ce este atât de special la acest grup? Ceva deosebit se petrece aici!”
  4. Rugați-vă pentru Sikhu Hlatshwayo, o misionară din Zambia in Statele Unite, care ajută la organizarea campusurilor și care va prezenta devoționalul într-o dimineață în timpul sesiunii.
  5. Rugați-vă pentru lucrările în care se vor vota schimbări editoriale la Manualul Bisericii, cea mai semnificativă fiind cea care se referă la protocolul disciplinar pentru abateri sexuale, în mod specific la relații extramaritale. Fie ca Dumnezeu să dea înțelepciune în acest domeniu sensibil de discuție.
  6. Rugați-vă pentru ca darul limbilor să cadă peste cei care fac traduceri simultane în timpul sesiunii, ca mesajele să fie interpretate acuratețe și ca să fie făcute cu puterea Duhului Sfânt. Rugați-vă  ca Dumnezeu să le dea traducătorilor o putere fizică deosebită și rezistență la oboseală în tot timpul Sesiunii.
  7. Rugați-vă ca echipamentul tehnic și audio/vizual să lucreze bine și ca oamenii să poată auzi bine indiferent unde stau în clădire.
  8. Rugați-vă ca mărturia pe care o vom da necredincioșilor în timpul petrecut  la San Antonio să persiste multă vreme după Sesiune și să aducă roade pentru veșnicie.
  9. Rugați-vă pentru ca noi ca biserică să ne trezim din letargia și apatia noastră spirituală, să recunoaștem seriozitatea ceasului în care ne aflăm și să punem totul pe altarul lui Dumnezeu pentru lucrarea Lui.
  10. Rugați-vă pentru înființarea mai multor ”centre de influență” mai ales în orașele mari din toată lumea, centre care pot face o diferență în viața zilnică a oamenilor și pot da pe față dragostea lui Hristos.

”Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.” 1 Ioan 5:14

Preluare de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

 129 vizualizări,  1 astăzi