100 de zile

Ziua 78 – Miercuri, 10 iunie

Regretând cicatricile

Pasaj Biblic de meditat: Isaia 53:1-12

Verset cheie: “Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El şi, prin rănile Lui, suntem tămăduiţi.” Isaia 53:5

Este greu de explicat ce simți când știi că ai provocat o cicatrice pentru restul vieții. Un joc prietenesc de fotbal s-a transformat într-o amintire neplăcută când am intrat prea tare în prietenul meu Godfrey, care a căzut jos. Mi-am cerut iertare. Mă simțeam prost pentru rana de pe brațul său. Iar acum, au trecut aproape 5 ani de când am fost colegi la Andrews.

Într-o zi i-am văzut brațul. Era încă acolo – singura cicatrice vizibilă pe brațul lui. Realizând efectul de durată al acțiunilor mele asupra unuia dintre cei mai buni prieteni, regretul meu era mult mai profund față de acum 5 ani. Dar fiecare dintre noi este responsabil de lăsarea unei cicatrici mult mai profunde și mai de durată decât cea care am lăsat-o eu pe brațul prietenului meu.

Biblia ne spune: “Atunci voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare şi de rugăciune şi îşi vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu şi-L vor plânge amarnic, cum plânge cineva pe un întâi născut.” (Zaharia 12:10)

Dacă vrem să fim umpluți mai abundent cu Duhul Sfânt, avem nevoie să învățăm să ne mâhnim pentru acele cicatrici!

În Fapte 3:19 citim: “Pocăiţi-vă dar şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare.”

Bine înțeles, doar Duhul Sfânt îmi dă convingerea și mă conduce la a avea regretul că am străpuns pe Isus. De asemenea, cu cât mă uit mai mult la cruce și realizez că păcatele mele L-au pus pe Isus acolo, cu atât încep să urăsc mai tare păcatul, cu atât mai mult vreau să mă pocăiesc.

De fapt, păcatele mărunte din viața mea despre care, în trecut, credeam că nu sunt mare lucru, dintr-o dată îmi par total hidoase. Lucrurile pe care obișnuiam să le urmăresc la știri, filmele și emisiunile la TV, lucrurile ușuratice de pe YouTube care mă amuzau și cu care pierdeam timpul – toate acestea încep să nu mă mai atragă pe măsură ce realizez că acestea slăvesc păcatele pentru care Isus a murit! Ah! M-am săturat să-L rănesc pe cel mai bun prieten, Isus! Nu vreau să mai am de-a face cu păcatul!

A sosit timpul să privim la cruce și să recunoaștem rezultatele hidoase ale felului în care păcatele noastre l-au rănit pentru totdeauna pe Mântuitorul nostru.

Inspirația ne spune:

Ar fi bine să petrecem în fiecare zi o oră în meditație, revăzând viața lui Hristos de la iesle la Golgota. Noi ar trebui să o luăm punct cu punct și, cu însuflețire, să ne prindem de fiecare scenă, mai ales de cele de încheiere ale vieții Lui pământești. Contemplând în felul acesta învățăturile și suferințele Sale și sacrificiul nemărginit pe care l-a făcut pentru răscumpărarea neamului omenesc, ne putem întări credința, reînviora iubirea și putem deveni mai plini de spiritul care L-a susținut pe Mântuitorul nostru. Dacă vrem ca în cele din urmă să fim mântuiți, noi toți trebuie să învățăm lecția răbdării și a credinței la piciorul crucii… Fiecare om nobil și generos va răspunde contemplării lui Hristos pe cruce. (Slujitorii Evangheliei, p.246)

Îmi pot imagina cum, de-a lungul veșniciei, se va adânci regretul nostru pe măsură ce vom privi cicatricele lui Isus făcute de păcatele noastre. Din fericire, ni se spune: “Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiaţi!” (Matei 5:4).

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată din cer, Te rog iartă-mă că tratez păcatul cu așa ușurință. Iartă-mă că am uitat cât Te-au costat păcatele mele. Ajută-ne să regretăm cu adevărat faptul că Te-am străpuns. Dă-ne o căință mai profundă asupra păcatului, în așa fel încât să ajungem să facem schimbări de durată și să ne depărtăm de aceste păcate care Te-au rănit. Schimbă-ne inimile, Te rugăm și dă-ne o dorință mai arzătoare de a sta la picioarele Tale, contemplând minunata Ta dragoste, ca să putem fi mai plini de binecuvântarea Duhului Tău cel Sfânt. Mulțumim că vrei să ne dai acest dar atât de minunat! În numele lui Isus, Amin.

Scris de: Zac Page

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru ca Ploaia Târzie să fie revărsată asupra bisericii lui Dumnezeu la sesiunea Conferinței Generale. Noi nu știm timpul hotărât de Dumnezeu pentru Ploaia Târzie, dar știm făgăduința Lui! Să cerem continuu până se va împlini! (Mai bine mai curând decât mai târziu!).
  2. Rugați-vă ca “Ceea ce ar fi putut să fie” în 1901să se petreacă în 2015 pentru a grăbi revenirea lui Isus.
  3. Rugați-vă pentru ca toți să înțeleagă că trăim timpul sfârșitului și că mesajul profetic al lui Dumnezeu trebuie să răsune cu putere și fără ezitare în lumea întreagă.
  4. Rugați-vă pentru un spirit de umilință autentică, o purtare liniștită, asemenea lui Hristos în toate prezentările din timpul Sesiunii și discuțiile să se poarte cu iubire și respect pentru fiecare.
  5. Rugați-vă ca liderii de program și coordonatorii tuturor întâlnirilor, inclusiv ”sesiunile de lucru” să fie conduși de Duhul, iar toate întrunirile să nu fie doar lucrări, ca de obicei, ci să aibă ca rezultat schimbarea vieții.
  6. Rugați-vă ca delegații, conducătorii și participanții să-și ia timp să se roage împreună și să viziteze sala F – camera de rugăciune din clădirea Alamodomului. (Dacă veți participa la Sesiune vă invităm să veniți să vă rugați cu noi acolo.)
  7. Rugați-vă ca vremea să fie suportabilă și să nu fie prea cald pentru participanții care vor veni și vor pleca pe jos de la dom la moteluri și înapoi.
  8. Rugați-vă ca personalul neadventist care lucrează la Alamodome să simtă dragostea și prezența lui Dumnezeu în toți adventiștii și acest lucru să-i conducă să dorească să cunoască mai mult.
  9. Rugați-vă pentru o revărsare a Duhului Sfânt asupra delegaților Diviziunii Africii Centrale și de Vest și a Pacificului de Sud care vor participa la această sesiune a Conferinței Generale – Dumnezeu îi cunoaște pe nume.
  10. Rugați-vă ca bisericile din zona San Antonio să crească și să se extindă cu noi membri care li se vor alătura. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să fie revărsat într-o măsură deosebită asupra acestor pastori și conducători.

”Harul divin este necesar la început, harul divin este necesar la fiecare pas al înaintării și numai harul divin este în stare să desăvârșească lucrarea. Nu există niciun moment în care ne putem relaxa, într-o atitudine neglijentă… Chiar dacă am avut o măsură a Duhului lui Dumnezeu, totuși trebuie să căutăm fără încetare să primim tot mai mult, prin rugăciune și prin credință.Mărturii pentru pastori și slujitorii Evangheliei, p. 507, 508

Preluare de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

 123 vizualizări,  1 astăzi