100 de zile

Ziua 75 – Duminică, 7 iunie

Nu stingeți Duhul Sfânt

Pasaj Biblic de Meditat: 1 Tes. 5:15-24

Verse Cheie: “Nu stingeţi Duhul. Ci cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun.” 1 Tes. 5:19,21

În zilele și timpul pe care îl trăim sunt multe lucruri de care ar trebui să ne îngrijorăm având în vedere că reînviorările senzaționale cresc, înmulțirea extremelor în fanatism, au loc din ce în ce mai multe minuni inimaginabile, oamenii sunt încurajați să își urmeze inima și sentimentele în locul adevărului și a doctrinei biblice. Defapt este un timp important în care ar trebui să ne trezim din somn, pentru că dacă nu rămânem vgilenți, înrădăcinați în cuvântul lui Dumnezeu, și dacă nu verificăm toate lucrurile prin Cuvânt (vezi Isa. 8:20), am putea fi amăgiți și rătăciți.

Mai este un alt pericol: pericolul de a stinge o reală reînviorare și lucrarea lui Dumnezeu atunci când o va începe în viețile noastre. În mod natural, majoritatea presupun că fanatismul și senzaționalismul reprezintă un pericol mai mare. Și sunt, foarte periculoase. Dar formalismul rece poate fi la fel de dezastruos spiritual. În timp ce formalismul rece se mândrește cu faptul că nu se lasă prins în iluzia acestei ere noi, poate la fel de bine să împiedice pe oameni de la a recunoaște revărsarea Duhului Sfânt, atunci când va veni.

Și nu te gândi că nu suntem în pericol de a cădea în aceste extreme. Trebuie să ne amintim că liderii spirituali ai Israelului nu l-au recunoscut pe Isus și nici atunci când Duhul Sfânt s-a revărsat peste apostoli. Deși cunoșteau foarte bine profețiile, știau doctrinele Biblice și ascultau cu rigurozitate poruncile (cel puțin atunci când era în avantajul lor), atunci când oamenii au început să fie mișcați de Duhul Sfânt, inimile acestor lideri au început să protesteze din cauza mândriei care îi domina. Fie ca aceasta să nu fie și povestea noastră astăzi sau atunci când va veni ploaia târzie!

Inspirația ne dă o avertizare serioasă:

Botezul cu Duhul Sfânt, așa cum a fost în ziua cinzecimii, ne va conduce la o redeșteptare a advăratei religii și la realizarea multor lucruri frumoase. Inteligențe cerești se vor coborâ printre noi, și oamenii vor vorbi mișcați de Duhul Sfânt. Dar dacă Domnul ar începe să lucreze asupra oamenilor așa cum a făcut-o în ziua cinzecimii și după, mulți care acum pretind că știu și cred adevărul ar știi atât de puțin despre lucrarea Duhului Sfânt încât vor striga: “Aveți grija la fanatism.” Despre cei umpluți de Duhul Sfânt ei vor spune: “sunt plini de vin!”… Cel mai mare păcat al celor care pretind să fie creștini este că nu își deschid inima să poată primi Duhul Sfânt. Atunci când sufletele tânjesc după Hristos și vor să devină una cu El, cei care se mulțumesc cu o formă de sfințenie vor exclama: “aveți grijă, nu mergeți în extreme.”… Dar în timp ce noi ar trebui să avem grijă să nu ne lăsămluați pe sus de încântare omenească, nu ar trebui să fim printre cei ridică probleme și prețuiește îndoiala în ce privește lucrarea Duhului Sfânt. (Ye Shall Receive Power, p.322).

Ellen White a vorbit despre un astfel de eveniment în 1880, la Healdsburg College —care mai târziu a devenit Pacific Union College — atunci când a avut loc o reînviorare care a fost stinsă de bine intenționata conducere. “Câți dintre voi ați avut curajul să vă opriți munca pentru că după judecată voastră infinită lucrurile nu păreau să se armonizeze cu ideile voastre? De fiecare dată când mă gândesc la acest lucru, simt atâta durere și încerc să o scot din mintea mea.” a scris ea liderilor școlii, după ce a avut loc evenimentul. (manuscript Releases, p.147-148)

Ca oameni, avem tendința să fugim de la o extremă la alta. Chiar și acum văd lucrul acesta în jurul meu. Și este exact ceea ce Satana vrea. Dar în loc să cădem în extreme, haideți să îi cerem lui Dumnezeu să ne ajute să ne smerim inimile și să fim gata pentru revărsarea Duhului Sfânt. El dorește să ne dea această ploaie târzie. A promis, și ne-o va da. Dar vom fi noi pregătiți să o primim?

Provocarea unei Rugăciuni din Inimă

Dragul nostru tată ceresc, ajută-ne să nu respingem revărsarea Duhului Sfânt atunci când va începe să cadă. Te rugăm să ne ajuți să știm toate lucrurile și să le păstrăm pe cele bune. Între-un timp în care orice vânt de doctrină mătură lumea, nu putem rămâne atâtor ici fără Tine. Defapt chiar Tu ne spui că numai aceia care își întăresc mintea prin cuvântul adevărului din Scripturi, vor putea rămâne în picioare prin ultimul conflict (Tragedia Veacurilor, p.593). Ajută ca mințile și inimile noastre să fie întărite prin Tine și cuvântul Tău, pentru că avându-te pe tine alături, nu putem cădea. În numele lui Isus, Amin.

Scris de Melody Mason

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă ca în timpul sesiunii Conferinței Generale să  avem ”O experiență a Camerei de Sus” așa cum au avut ucenicii la Ziua Cincizecimii, și să fim astfel împuterniciți să vestim lumii întregi pe Hristos așa cum au făcut-o ei. Este vremea să mergem acasă!
  2. Rugați-vă ca fiecare participant să fie atras la o umblare mai strânsă cu Hristos, să- și reînnoiască concentrarea asupra studierii Cuvântului Sfânt al lui Dumnezeu și să nu părăsească sesiunea Conferinței Generale  în același mod în care au venit.
  3. Rugați-vă ca vorbitorii de dimineață și seara să fie pregătiți și unși cu Duhul Sfânt, și ca inimile participanților să fie pregătite și receptive la ascultarea soliilor.
  4. Rugați-vă ca nimeni să nu încerce să manipuleze ordinea de zi sau întâlnirile, ci fiecare  să permită Duhului Sfânt să le impresioneze inimile și voia lui Dumnezeu (nu voia noastră) să se împlinească pentru onoarea și slava Sa.
  5. Rugați-vă pentru claritate în gândire și înțelepciune de la Duhul Sfânt pentru delegații  care vor face parte din comitetul de numiri care va alege noii lideri.
  6. Rugați-vă ca participanții și delegații să-și ia timp să viziteze sala F – camera de rugăciune din clădirea Alamodomului.
  7. Rugați-vă pentru revărsarea Ploii Târzii asupra delegaților Diviziunii Sud-africane și a Oceanului Indian și Diviziunii Asiei și Pacificului de Nord care vor lua hotărâri la Conferința Generală din 2015 – Dumnezeule știe numele.
  8. Rugați-vă pentru protecția tinerilor noștri de influențele lumești tot mai mari prin concentrarea asupra Cuvântului lui Dumnezeu și a slujirii altora.
  9. Rugați-vă pentru o colaborare și o unitate puternică între organizația bisericii și toate celelalte instituții ale bisericii, în misiunea de evanghelizare deoarece ele sprijină astfel misiunea bisericii.
  10. Rugați-vă pentru miile de oameni care au fost recent botezați în cadrul inițiativei Misiunea în Orașe în Zimbabwe și în alte locuri în toată lumea, ca ei să continue să se apropie de Isus și să prindă rădăcini adânci în Cuvânt.

”Rugăciunea este un mijloc hotărât de cer pentru succes. Apelurile, cererile, tratatele, dintre oameni, îi mișcă pe aceștia și joacă un rol în reglementarea afacerilor națiunilor. Dar RUGĂCIUNEA MIȘCĂ CERUL.” În locurile cerești, p.75

Preluare de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

 121 vizualizări,  1 astăzi