100 de zile

Ziua 73 – Vineri, 5 iunie

Un loc ”vid” pentru Duhul Sfânt

Pasaj Biblic de meditat: Ioan 3: 1-16

Verset cheie: “Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.”  (Ioan 3:8)

Tocmai ne logodiserăm cu o seară înainte când Leah mă întrebă: “Nu crezi că ar fi timpul să arunci cutia aceea?”

“Care cutie?.. Ah, cutia aia..” i-am răspuns văzând într-un colț al șifonierului meu cutia la care se referea.

Nu era ușor de văzut. Doar o cutie mică pe care rar o deschideam. Dar Leah știa despre ea, pentru că îi spusesem că acolo țineam notițe mai vechi, poze, și amintiri de la o fostă prietenă. Logodnica mea nu era dispusă să se căsătorească cu cineva care nu ar fi fost dispus să îi dea întreaga inimă.

Crezi că am ezitat vreo clipă înainte de a scăpa de acea cutie? Văzând toată dragostea pe care Leah mi-o oferea, toată bucuria gândului că vom avea un viitor împreună, nu mai aveam nici o dorință să rămân agățat de niște bilețele de dragoste vechi și prăfuite care reprezentau o viață veche, o viață pe care Dumnezeu m-a chemat să o părăsesc și să o las în trecut.

Așadar, ce se întâmplă când noi ne rugăm Domnului Isus să ne umple cu Duhul Său Sfânt?

După ce Isus l-a șocat pe Nicodim spunându-i că avea nevoie să se nască din nou, El a folosit metafora vântului pentru a explica cum poate cineva să se nască din Duh (Ioan 3:8). Vântul este incredibil de puternic. Poate crea totul de la valuri uriașe și uragane până la tornade și furtuni de nisip. Vântul este simplul rezultat al schimbării presiunii barometrice. Aerul suflă mereu spre ariile cu presiune mai mică. Acesta este și felul în care funcționează aspiratorul. Motorul aruncă aerul din cameră, dându-i o presiune mai mică, ceea ce face ca aerul să se întoarcă cu viteză înapoi, aspirând praful și tot ce prinde în cale. Un spațiu devine ”vid” când este golit complet de orice.

Acest lucru este de mare importanță pentru mine și tine pentru că trăim timpuri în care trebuie să ne rugăm pentru ploaia târzie a Duhului Sfânt (Zah. 10:1). Dacă vrem să vedem o revărsare mai abundentă trebuie să devenim aspiratoare și să ne golim de eul nostru pentru ca “vântul cel puternic” să ne umple așa cum i-a umplut pe ucenici în ziua cincizecimii (Fapte 2:2).

Inspirația ne spune:

Nu putem menaja eul și să fim umpluți cu plinătatea lui Dumnezeu. Trebuie să fim goliți de noi înșine. Dacă vom câștiga la final Cerul, va fi doar prin renunțarea la eu și primirea gândului care era în Hristos. Mândria și autosuficiența trebuie să fie răstignite, iar golul să fie alimentat cu Duhul și puterea lui Dumnezeu. Suntem noi dispuși să plătim prețul pentru viața noastră veșnică? Suntem noi gata să stăm jos și să calculăm prețul și să ajungem la concluzia că cerul merită sacrificiul de a muri față de sine, sau a avea voința noastră adusă în perfectă armonie cu voința lui Dumnezeu? Până ce nu vom fi dispuși să facem acest lucru, harul transformator al lui Dumnezeu nu se va putea manifesta asupra noastră. Atunci cânt ne prezentăm natura noastră golită înaintea lui Dumnezeu, prin Duhul Său, El va umple golul făcut de renunțarea la eu și ne va da din plinătatea Sa (Semnele Timpului, Noiembrie 21, 1892, par.4).

Din căsnicia mea cu Leah pot spune că dragostea crește mai profundă atunci suntem dispuși să aruncăm cutiile vechi din colțurile inimii noastre! Isus tânjește să ne umple inimile de Duh Sfânt, dar El nu poate coexista cu micile păcate care le prețuim atât de mult. Am învățat că dacă vreau să văd Ploaia Târzie, dacă vreau putere pentru a putea da mărturie, dacă vreau ca Duhul Sfânt să mă umple mai din plin, trebuie ca să fiu dispus să mă las golit. “Atunci când cineva este golit de eu pe deplin, atunci când orice dumnezeu străin este alungat din suflet, golul este umplut de pătrunderea al Duhului lui Hristos.” (Lift Him Up, p. 142)

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată, dorim cu disperare ploaia pe care ai promis că ne-o vei trimite. Te rugăm să ne deschizi ochii la cutiuțele pe care le ascundem prin colțurile inimilor. Ele Te împiedică să reverși duhul Tău în toată plinătatea. Tânjim să dăm mărturie pentru Tine. Te rugăm să ne golești inimile de tot ceea ce ne ține departe de dragostea pentru Isus și să ne umpli cu Duhul Tău cel minunat. Îți mulțumim că promisiunea Ta este sigură dacă noi respectăm condițiile. Te rugăm să ne umpli azi! În numele lui Isus, Amin.

Scris de: Zac Page

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru căderea Ploii Târzii asupra sesiunii Conferinței Generale 2015, care să conducă la ultima mare strigare care să ne dea puterea necesară de a termina lucrarea, astfel încât să putem merge acasă.
  2. Rugați-vă ca la această sesiune să nu fie doar lucrări așa cum e de obicei la sesiunea Conferinței Generale, ci redeșteptarea spirituală de care avem toți nevoie pentru a vesti lumii pe Isus.
  3. Rugați-vă ca delegații să fie pregătiți spiritual și venind la sesiunea Conferinței Generale să fie pe lungimea de undă a voinței lui Dumnezeu pentru deciziile pe care le vor lua.
  4. Rugați-vă ca fiecare dintre delegați să experimenteze din nou ”dragostea dintâi” și să fie astfel provocați ca umblarea lor cu Isus în timpul sesiunii să crească în intensitate.
  5. Rugați-vă ca Dumnezeu să pună un gard de protecție în jurul delegaților și a familiilor lor, știind că mulți sunt în fruntea lucrării și Satana este mânios și caută să ne atace în multe feluri. Rugați-vă ca Dumnezeu să ridice stindardul împotriva acestor atacuri spirituale asupra familiilor noastre.
  6. Rugați-vă ca Dumnezeu să pună conducătorii pe care El îi vrea în cadrul tuturor alegerilor care vor avea loc în toată lumea la Conferința Generală, la Întâlnirile de Sfârșit de An, etc. (Mulți conducători se pensionează!)
  7. Rugați-vă ca Dumnezeu să conducă și să binecuvânteze fiecare detaliu și fiecare poziție de pe ordinea de zi și ca el să fie slăvit în toate hotărârile care se vor lua.
  8. Rugați-vă pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt asupra delegaților Diviziunii Africii Centrale și de Est și a Diviziunii Euro-Asia care vor participa la Conferința Generală 2015 – Dumnezeu îi știe pe toți pe nume.
  9. Rugați-vă pentru unitate între delegați și conducători, unitate bazată pe respect pentru Cuvântul lui Dumnezeu, rugăciune umilă, puterea Duhului Sfânt și respect pentru politica acceptată a bisericii.
  10. Rugați-vă ca fiecare membru al bisericii  să simtă o povară pentru câștigarea de suflete și să înțeleagă că cerul cere fiecăruia să meargă pe urmele lui Hristos în împărtășirea credinței personale.

”Ploaia Târzie – Creștinii să ceară în credință binecuvântarea promisă și aceasta va veni. Revărsarea Duhului Sfânt în zilele apostolilor a fost ploaia timpurie și cât de glorios a fost rezultatul! Însă ploaia târzie va fi mai îmbelșugată.” Semnele Timpului, 17 februarie, 1914

Preluare de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

 163 vizualizări,  1 astăzi