100 de zile

Ziua 68 – Duminică, 31 mai

Umila iertare care a câștigat un sat pentru Hristos

Pasaj Biblic de Meditat: Luca 6:27-36

Verset Cheie: “Dar Eu vă spun vouă, care Mă ascultaţi: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc.” Luca 6:27

Am citit odată un proverb despre cum ar trebui să fie iertarea. Suna în felul următor: “Iertarea este parfumul pe care violeta îl lasă pe călcâiul care a zdrobit-o.”

Biblia ne spune: “Dacă este flămând vrăjmaşul tău, dă-i pâine să mănânce, dacă-i este sete, dă-i apă să bea. Căci, făcând aşa, aduni cărbuni aprinşi pe capul lui, și Domnul îţi va răsplăti.” (Proverbele 25:21-22)

În timp ce acesta este un concept biblic profund, nu îl putem vedea prea des în acțiune. Dar recent am dat peste o povestire despre acest principiu biblic în acțiune.

Mă aflam în Asia de Sud-Est, lucrând cu misiunea ASAP, și îi intervievam pe lucrătorii biblici și plantatorii de biserici. Atunci l-am întâlnit pe Phil (am schimbat numele din motive de siguranță, pentru că el provine dintr-o țară care nu este deschisă creștinismului).

Nu cu mult timp înainte, Phil avusese un accident de motocicletă. Interesant este faptul că atunci când a avut loc accidentul, el și motocicleta stăteau pe loc. Da, corect. El a fost de fapt, lovit de un alt motociclist care se afla în mișcare. Din fericire, nu a fost rănit, dar ambele motociclete au fost avariate. Cel care a intrat în Phil cu motocicleta, s-a întâmplat să fie șeful satului vecin, iar la momentul accidentului era beat.

Phil ar fi avut tot dreptul să fie mânios și să ceară acestui șef de sat să îi plătească pagubele, dar în schimb el l-a întrebat pe acest bărbat: “Ce pot face pentru tine?” “Repară-mi motocicleta și plătește-mi atât pentru daune!” a venit răspunsul insolent din partea șefului.

Fără ceartă, Phil i-a plătit suma cerută. Dar nu s-a oprit acolo. În plus, a mers și l-a vizitat pe șeful satului respectiv căutând căi prin care să îl ajute pe el și familia lui, chiar și dacă acest lucru a însemnat să meargă și să îi are terenul. Phil a fost atât de bun și a făcut atât de multe pentru acest om și familia lui, încât sătenilor nu le venea să creadă.

“Șeful nostru este un om bădăran și rău!” i-au spus ei lui Phil. “De ce faci toate aceste lucruri frumoase pentru el? Nimeni nu poate fi prieten cu el!” Oamenii erau șocați.

Ca rezultat al acestor “cărbuni aprinși puși pe capul șefului”, Phil a fost invitat în cele din urmă să învețe oamenii  din satul acela despre Isus. Acesta era un sat la care el încerca să ajungă de mai multă vreme, dar nu avusese succes. Acum Dumnezeu deschidea ușile.

Mi-a împărtășit, cu ajutorul translatorului, că deja făcea studii biblice cu câțiva săteni, iar unii din ei deja se pregătesc pentru botez. Gândiți-vă doar – dacă reacția lui în momentul accidentului ar fi fost reacția pe care cei mai mulți dintre noi am avea-o, luptându-ne pentru dreptate și pentru drepturile noastre, nu ar fi ajuns niciodată la acel sat.

Biblia ne spune: “Preaiubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri… căci este scris: „Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”, zice Domnul. Dimpotrivă, „dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci, dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui.” Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine.” (Romani 12:19-21)

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Dragă Doamne, pe măsură ce continuăm să ne rugăm pentru biserica noastră, Te rugăm să ne dai dragoste și iertare unii pentru alții și pentru cei care ne-au rănit mândria, inima, și poate chiar și trupul. Nu este ușor să iertăm și să acționăm cu dragoste față de cei care ne rănesc, dar Te rugăm să ne înveți să iertăm așa cum Tu ne-ai iertat pe noi. Învață-ne ce înseamnă a merge acel kilometru în plus  în dragoste, chiar dacă nu putem vedea pe moment nici o schimbare, nici un avantaj și nici un rezultat, și chiar dacă acea persoană ne scuipă în față. Am scuipat fața Ta atunci când ai fost crucificat, și Tu tot ne-ai iubit și ne-ai iertat, așa că ajută-ne să facem cum ai făcut Tu, știind că răsplata noastră va veni în ceruri. În numele scump al Domnului Isus, Amin.

Scris de Melody Mason

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru ca Ploaia Târzie să fie revărsată asupra bisericii lui Dumnezeu la sesiunea Conferinței Generale. Noi nu știm timpul hotărât de Dumnezeu, dar știm făgăduința Lui – Zaharia 10:1. (Mai bine mai curând decât mai târziu!).
  2. Rugați-vă ca la această sesiune să nu fie doar lucrări așa cum e de obicei la sesiunea Conferinței Generale, ci o redeșteptare spirituală  care ne va da putere pentru a vesti lumii pe Isus.
  3. Rugați-vă pentru ca și urmare a ceea ce se întâmplă în această vară la Sesiune, membrii bisericii din toată lumea să vadă că există putere atunci când poporul lui Dumnezeu Îl caută în unitate și în mod stăruitor… și că tot ce va face Dumnezeu, va fi clar pentru toată lumea că El a lucrat ca răspuns la multe rugăciuni stăruitoare. Slavă lui Dumnezeu!
  4. Rugați-vă pentru ca o înțelegere dinamică generală și un entuziasm spiritual pentru misiunea bisericii să înlocuiască oricare alte subiecte de discuție.
  5. Rugați-vă ca Dumnezeu să conducă și să binecuvânteze mărturiile împărtășite în fiecare zi. Rugați-vă ca aceste mărturii să încurajeze oamenii să trăiască pentru Isus și să atingă inimi pentru Dumnezeu în mod practic și personal.
  6. Rugați-vă pentru toate aspectele tehnice și logistice care apar în decursul programului Conferinței Generale, rugați-vă ca Dumnezeu să conducă și să binecuvânteze fiecare detaliu.
  7. Rugați-vă ca echipamentul tehnic și audio/vizual să lucreze bine și ca oamenii să poată auzi bine indiferent unde stau în clădire.
  8. Rugați-vă ca traducerile care se fac să fie corecte și autorizate de Duhul Sfânt.
  9. Rugați-vă pentru revărsarea Ploii Târzii asupra delegaților Departamentului Dăruire Panificată și Credite al Conferinței Generale (3) ) venind de la Maryland ca să aibă înțelepciune la următoarea Sesiune a Conferinței Generale.
  10. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra delegaților Departamentului Afaceri Publice și Libertate Religioasă (3) venind de la Maryland, ca Dumnezeu să le călăuzească gândurile și planurile în timp ce se pregătesc pentru viitoarea Sesiune.

”Pentru sufletul credincios, umil, casa lui Dumnezeu de pe pământ este poarta cerului. Cântarea de laudă, rugăciunea, cuvintele rostite de reprezentanții lui Hristos constituie mijloacele rânduite de Dumnezeu pentru a pregăti un popor pentru biserica de sus, pentru o închinare mai înaltă, unde nu poate intra nimic ce este întinat.” Sfaturi pentru biserică, p. 249

Preluare de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

 214 vizualizări,  1 astăzi