100 de zile

Ziua 58 – Joi, 21 mai

Puterea de a ne ruga stăruitor

Pasaj Biblic de meditat: Matei 18:18-20

Verset cheie: “Vă mai spun iarăși că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri. ” Matei 18:19

Nu voi uita niciodată ziua în care prietena mea Julia m-a sunat. Tatăl ei era pe moarte din cauza unei boli neașteptate, și încă nu își predase viața lui Hristos. “Te rog, roagă-te cu mine ca Dumnezeu să lucreze la inima lui și să facă o minune înainte de a fi prea târziu!”

În ocaziile trecute probabil m-aș fi rugat la telefon cu prietena mea iar apoi m-aș fi întors la treaba mea fără a mă mai gândi prea mult la cele întâmplate. (La urma urmei, îmi păsa de Julia dar pe tatăl ei nu îl cunoșteam personal.) Dar în acea zi Dumnezeu m-a provocat cu un gând: “Melody, poate că nu este tatăl tău, dar nu este el oare copilul Meu? Vei mijloci tu în favoarea copilului Meu?

Așa că după ce ne-am rugat la telefon împreună, fiindu-mi amintit că fiecare suflet are o valoare infinită în fața lui Dumnezeu, am fost convinsă că Dumnezeu îmi cerea să continui să mă rog și să postesc cu Julia până ce aveam să vedem un progres spiritual.

Eram destul de ocupată atunci, dar am lăsat lucrul de-o parte și am început să mă rog. Nu am reușit să mă rog cum trebuie în prima noapte pentru că aveam un mic compromis care îmi stătea în cale. În primă instanță m-am certat cu Dumnezeu: “E ridicol! Acest lucru este atât de mic!! Nu pot renunța la el.” Dar apoi am simțit spiritul Său lucrând la inima mea: “Este oare mai valoros decât un suflet pentru care Eu am murit?” Rușinată, am predat păcatul compromisului meu lui Dumnezeu, și apoi rugăciunile mele au avut o nouă putere și tărie.

În noaptea următoare și câteva zile după aceea, m-am rugat neîncetat cu Julia pentru acest miracol – aproape fără oprire. Era o luptă spirituală crâncenă și câteodată Julia și cu mine ne descurajam și voiam să renunțăm. Dar Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile și la final – Slavă Domnului – victoria în lupta spirituală pentru care am postit și ne-am rugat, a fost obținută înainte ca tatăl ei să moară.

Astăzi, Dumnezeu ne cheamă să ne rugăm împreună mai profund, mai stăruitor. El ne cheamă nu numai să ne rugăm, ci să ne rugăm constant cu perseverență.

Cu toții știm cum să ne rugăm pentru ceva. Ne rugăm pentru mâncare, ne rugăm pentru siguranță pe drum, ne rugăm pentru un curs sau o întâlnire, ne rugăm pentru prietenii noștri și pentru cei dragi, și ne rugăm pentru orice altceva ce se intersectează cu noi – și așa și trebuie să fie. Dar să mă rog stăruitor înseamnă că: ”Mă angajez să perseverez cu credință în rugăciune până când voi vedea biruința sau voi primi un răspuns!” Să ne rugăm stăruitor nu este ușor deoarece trebuie să fim dedicați pe termen lung – asta poate însemna chiar și ani. Și va trebui să fim dispuși să punem de-o parte orice compromis sau păcat cunoscut. Iar atunci când suntem dispuși să ne rugăm stăruitor cu o inimă predată, Dumnezeu va da biruința!

Inspirația ne spune: “Răspunsul va veni pentru fiecare rugăciune sinceră. Probabil nu va veni așa cum vă doriți sau în timpul în care o căutați; dar va veni în forma și la timpul care va împlini cel mai bine nevoia voastră.” (Slujitorii Evangheliei, 1915, p.258)

Desigur rugăciunea stăruitoare  poate avea succes doar atunci când suntem înrădăcinați în Cuvântul lui Dumnezeu. Nu este vorba de determinarea noastră care o învinge pe a lui Dumnezeu. Nu, este vorba de încrederea în credincioșia lui Dumnezeu. “Noi nu trebuie să-I cerem lui Dumnezeu ceva ca să dovedim că Îşi va împlini Cuvântul, ci pentru că îl va împlini; nu ca să dovedim că El ne iubeşte, ci pentru că ne iubeşte.” (Hristos Lumina Lumii, p.125)

Astăzi, haideți să îi cerem lui Dumnezeu să ne învețe nu numai cum să ne rugăm pentru ceva dar cum să stăruim în rugăciune până vedem suflete aduse în Împărăția Sa.

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată ceresc, e ușor să renunțăm să ne mai rugăm pentru cei pe care îi iubim atunci când nu vedem nici o schimbare în viața lor, dar ajută-ne să ne prindem de Tine și să nu ne dăm bătuți atâta timp cât ei respiră. Ajută-ne să nu renunțăm la atingerea scopurilor misionare doar pentru că lucrurile par disperate câteodată. În loc să renunțăm, ajută-ne să pășim prin credință până când vom vedea biruința, pentru că ne-ai promis că onoarea tronului Tău stă în împlinirea Cuvântului Tău. Îți mulțumim că ne asculți rugăciunile. Mulțumim că ai ascultat multele rugăciuni pe care le-am înălțat pentru biserica noastră. Îți mulțumim pentru felul în care, prin credință, vei răspunde acestor rugăciuni. Te iubim și abia așteptăm să fim cu Tine. În numele lui Isus, Amin!

Scris de: Melody Mason

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru ca Ploaia Târzie să fie revărsată asupra bisericii lui Dumnezeu la sesiunea Conferinței Generale. Noi nu știm timpul hotărât de Dumnezeu, dar știm făgăduința Lui – Zaharia 10:1. (Mai bine mai curând decât mai târziu!).
  2. Rugați-vă ca la această sesiune să nu fie doar lucrări așa cum e de obicei la sesiunea Conferinței Generale, ci redeșteptarea spirituală  care ne va da putere pentru a vesti lumii pe Isus.
  3. Rugați-vă pentru ca și urmare a ceea ce se întâmplă în această vară la Sesiune, membrii bisericii din toată lumea să vadă că există putere atunci când poporul lui Dumnezeu Îl caută în unitate și în mod stăruitor… și că tot ce va face Dumnezeu, va fi clar pentru toată lumea că El a lucrat ca răspuns la multe rugăciuni stăruitoare. Slavă lui Dumnezeu!
  4. Rugați-vă pentru ca o înțelegere dinamică generală și un entuziasm spiritual pentru misiunea bisericii să înlocuiască oricare alte subiecte de discuție.
  5. Rugați-vă ca Dumnezeu să conducă și să binecuvânteze mărturiile împărtășite în fiecare zi. Rugați-vă ca aceste mărturii să încurajeze oamenii să trăiască o viață pentru Isus și să atingă inimi pentru Dumnezeu în mod practic și personal.
  6. Rugați-vă pentru toate aspectele tehnice și logistice care apar în decursul programului Conferinței Generale, rugați-vă ca Dumnezeu să conducă și să binecuvânteze fiecare detaliu.
  7. Rugați-vă ca echipamentul tehnic și audio/vizual să lucreze bine și ca oamenii să poată auzi bine indiferent unde stau în clădire.
  8. Rugați-vă ca traducerile care se fac să fie corecte și autorizate de Duhul Sfânt.
  9. Rugați-vă pentru revărsarea Ploii Târzii asupra conducătorilor și delegaților Diviziunii Africii și Oceanului Indian, ca să aibă înțelepciune în cadrul Sesiunii Conferinței Generale.
  10. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra conducătorilor și delegaților Diviziunii Pacificului de Sud,  ca Dumnezeu să le  direcționeze gândurile și planurile în timp ce se pregătesc pentru viitoarea Sesiune.

Ucenicii nu au cerut o binecuvântare pentru ei înșiși. Ei aveau asupra lor povara pentru suflete. Evanghelia trebuia dusă până la marginile pământului și ci cereau să fie înzestrați cu puterea pe care le-a promis-o Domnul Hristos. Atunci a fost revărsat Duhul Sfânt, și mii de suflete au fost convertite într-o singură zi.” Sfaturi pentru Biserică, p. 98

Preluare de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

 156 vizualizări,  1 astăzi