100 de zile

Ziua 46 – Sabat, 9 mai

O priveliște pentru lume

Pasaj Biblic de meditat: 1 Corinteni 4:6-13

Verset cheie: “Căci parcă Dumnezeu a făcut din noi, apostolii, oamenii cei mai de pe urmă, nişte osândiţi la moarte, fiindcă am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni.” 1 Corinteni 4:9

Pentru mulți dintre noi a da mărturie despre Dumnezeu se limitează la un set de acțiuni anume cum ar fi: mersul din ușă-n ușă, momente în care vorbim despre credința noastră, facem un studiu Biblic, etc. Dar ce ar fi dacă mărturia ar fi mai mult decât atât? Cum ar fi dacă ne-am gândi că a da mărturie înseamnă a face acest lucru fiecare minut din viața noastră? Cum ar fi dacă am realiza că suntem o priveliște pentru lume prin fiecare decizie pe care o luăm zilnic? Am lua noi oare aceleași decizii? Am alege noi să folosim aceleași cuvinte? Am alege noi oare să acționăm în același fel?

Vă rog să luați în considerare următorul pasaj din una dintre cărțile mele preferate, Slujirea Creștină: “Slava bisericii lui Dumnezeu este evlavia membrilor ei, deoarece în ea se ascunde puterea lui Hristos. Influența copiilor sinceri ai lui Dumnezeu poate fi estimată ca fiind de mică valoare, dar ea va fi simțită de-a lungul timpului și va fi descoperită corect în ziua răsplătirii. Lumina unui creștin adevărat, care strălucește până departe, printr-o evlavie statornică și o credință neșovăitoare, îi va dovedi lumii puterea unui Mântuitor viu…  Mi-a fost arătat că ucenicii lui Hristos sunt reprezentanții Săi pe pământ, și Dumnezeu intenționează ca ei să fie lumini în întunericul moral al acestei lumi, răspândiți peste tot în țară, în orașe, sate și metropole, ‘o priveliște pentru lume, îngeri și oameni’.”

Putem noi să fim această lumină și mărturie pe cont propriu? Nu!

Ellen White continuă: ” Urmașii lui Hristos trebuie să fie lumina lumii, dar Dumnezeu nu-i îndeamnă să facă un efort de a străluci. El nu aprobă nici o străduință a mulțumirii de sine de a etala o bunătate infatuată. El dorește ca sufletele lor să fie umplute cu principiile cerului; atunci, venind în contact cu lumea, ei vor da pe față lumina care este în ei. Fidelitatea lor statornică în fiecare faptă a vieții va fi un mijloc de iluminare.” (Slujire Creștină, p.19)

Este greu de recunoscut faptul că trăim timpuri solemne și că fiecare decizie pe care o luăm ar putea influența destinul veșnic al unei alte persoane. Dar oamenii ne privesc, îngerii ne privesc, și cel mai important, Dumnezeu ne privește. Vom fi noi credincioși īn a da mărturia care ne revine în fiecare zi?

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată Ceresc, Mulțumesc pentru exemplul pe care Domnul Isus ni l-a lăsat cât a fost pe pământ. Iartă-ne că nu Te-am mărturisit până acum așa cum ar fi trebuit. Ajută-ne să ne amintim ca suntem o priveliște pentru lume, că alegerile pe care le facem chiar îi influențează pe cei din jur pentru veșnicie. Prin puterea noastră, nu putem fi ceea ce Tu ne-ai chemat să fim. Pune dragostea Ta în inima noastră. Învăță-ne ce înseamnă să îi iubim pe alții, și în mod special, ce înseamnă să Te iubim și să te ascultăm pe Tine. Ajută-ne ca prin felul cum ne trăim viața zilnică, cei din jur să nu ne vadă pe noi ci o reflectare a Chipului Tău. În numele lui Isus, Amin!

Scris de Raluca Ril

(Raluca împreună cu soțul ei, Roman, sunt autorii materialului din 2015/2016 de la cele 10 zile de rugăciune. Raluca este din România, dar împreună cu soțul ei slujesc în prezent ca misionari în Germania.)

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru o revărsare a Duhului Sfânt asupra sesiunii Conferinței Generale în San Antonio. Ni se spune că Cerul așteaptă să toarne binecuvântare. Nu primim doar pentru că nu cerem.
  2. Rugați-vă pentru un spirit de unitate în Hristos printre delegați și participanți, spirit care va trece dincolo de diferențele de opinie, și ca participanții să accepte cu umilință orice rezultate care pot fi diferite de convingerile personale.
  3. Rugați-vă pentru umilință în viețile noastre, încât să fim uniți supunerea noastră față de conducerea lui Dumnezeu și astfel biserica poată hotărâri de comun acord.
  4. Rugați-vă ca îngeri să fie printre noi și să ia intervină atunci când este nevoie în cadrul întrunirilor.
  5. Rugați-vă ca îngerii să păzească ușile și sălile pentru ca nici un accident si nimic rău să nu li se întâmple delegaților, conducătorilor sau participanților.
  6. Rugați-vă ca zona de standuri să fie un loc pentru o lucrarea specială a lui Dumnezeu asupra inimilor și situațiilor, pentru misiune și acțiune.
  7. Rugați-vă ca vremea să fie suportabilă și să nu fie prea cald pentru participanții care vor veni și vor pleca pe jos de la dom la moteluri.
  8. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să fie revărsat asupra conducătorilor Diviziunii Nord Americane: Daniel Jackson, Alexander Bryant, Thomas Evans și asupra familiilor lor (Rugați-vă pentru delegații lor!)
  9. Rugați-vă pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt asupra conducătorilorDiviziunii Asiei și Pacificului de Nord: Jairyong Lee, Akeri Suzuki, Kenneth Osborn și asupra familiilor lor (Rugați-vă pentru delegații lor!)
  10. Rugați-vă pentru ca atât membrii bisericii cât și conducătorii ei să accepte solia privind sănătatea nu doar în teorie ci și în practica vieții de fiecare zi .

”Vrem noi să luptăm cu Dumnezeu în rugăciune? Vrem să primim botezul Duhului Sfânt? Acestea sunt lucrurile de care avem nevoie și pe care putem să le avem acum… Dacă vom umbla cu umilință în legătură cu Dumnezeu, El va fi alături de noi. ”Rugăciunea, p.87

Preluare de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

 155 vizualizări,  1 astăzi