100 de zile

Ziua 44 – Joi, 7 mai

Misionar acasă mai întâi!

Pasaj Biblic de meditat: Psalm 101:1-8

Verset cheie: Mă voi purta cu înțelepciune pe o cale neprihănită. – Când vei veni la mine? – Voi umbla cu inima fără prihană în mijlocul casei mele. Psalm 101:2.

Mi-am dorit dintotdeauna să fiu misionar, încă de când eram o fetiță. Bunicii mei au fost misionari, așa că mama a trebuit să fie și ea misionar până când a crescut. De fapt, ea încă vorbește spaniola ca urmare a copilăriei petrecute în câmpul misionar.

Cu toate acestea, nu mi-am început cariera oficială de misionar până în liceu. Atunci am făcut prima călătorie misionară la Bangkok, Tailanda și la Seul în Coreea. Am fost atât de entuziasmată! Bine, a fost doar un turneu făcut cu formația liceului și cu orchestra de clopote, totuși am avut nevoie de un pașaport pentru acea excursie. Cu toate acestea, după mai multe excursii peste ocean și odată ca student misionar pentru un timp în America de Sud, am început să–mi  fac o idee despre ceea ce înseamnă misiune. Sau, cel puțin, așa am crezut. Apoi, Dumnezeu m-a chemat  la un altfel de câmp misionar. Da, El m-a chemat acasă!

Pe vremea aceea tocmai terminam anul doi de studenție și sincer, acasă era ultimul loc unde îmi doream să mă întorc. Nu mă înțelegeți greșit! Am o familie grozavă, dar știți… aveam privirile asupra unor câmpuri misionare cu eforturi mai mari și mai interesante.  Dar în acel an, Dumnezeu m-a convins că aveam nevoie să mă duc acasă și să petrec un timp în serviciul familiei, înainte de a continua să caut să slujesc lui Dumnezeu într-un mai larg. N-a fost o alegere ușor de făcut la început, dar ca să vă spun adevărul, s-a dovedit a fi una din cele mai bune hotărâri pe care le-am luat vreodată.  Dumnezeu m-a binecuvântat cu adevărat în anul acela și ca rezultat  sunt mai apropiată de familia mea decât am fost vreodată înainte.

În anii care au trecut de la răstimpul petrecut acasă, am avut privilegiul să lucrez și să călătoresc în multe țări. Cu toate acestea, Dumnezeu a continuat să-mi amintească: a fi misionar nu înseamnă doar a avea un pașaport și a merge undeva ”în afara zonei mele de confort.” Este, de fapt, mult mai mult decât atât. Înseamnă să am ”o inimă și o atitudine corectă” exact acolo unde mă aflu. Înseamnă să fiu un slujitor voios pentru cei din jurul meu.

Desigur, e bine să visezi călătorii peste ocean ca să fii misionar. Și este grozav să fii în lucrare cu normă întreagă. Dar înainte de a încerca să salvăm lumea, Dumnezeu ne cheamă să fim misionari credincioși cu cei mai apropiați; adică cu soțul/soția, cu colegii de cameră, cu părinții, frații, copiii, fiind credincioși în acel colțișor întunecos unde nimeni nu ne remarcă, nici nu ne aplaudă; sau dând mărturie  vecinului de alături sau unui membru din biserică ca pare mai ciudat. Aceste lucruri poate că nu sună foarte încântător sau atractiv, dar dacă nu putem fi credincioși aici, e ca și cum ai visa să navighezi peste ocean pe când abia dai din mâini în cadă. Deci, haideți să stabilim corect prioritățile și să începem cu începutul!

Cea dintâi mare ocupație a vieții tale este să fii misionar în cămin… Lucrarea noastră pentru Hristos trebuie să înceapă în familie, în cămin Nu există un câmp misionar mai important ca acesta. – Sfaturi pentru o slujire creștină eficientă, p.206

Așa că, oriunde te-ai afla acum în lume, consideră-te a fi un misionar! Poate că nu e ușor, dar cere-I lui Dumnezeu să te ajute să fii un bun misionar, pentru că influențezi vieți pentru veșnicie, fie că îți dai seama sau nu.

Scris de: Melody Mason

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru o  revărsare atât de bogată a Duhului Sfânt la această sesiune a Conferinței Generale, încât să fie evident pentru toți că Dumnezeu este la lucru în biserica Sa.
  2. Rugați-vă ca oamenii să plece în fiecare zi de la sesiunea Conferinței Generale, lăudând pe Dumnezeu pentru modul în care lucrează și ce face în inimile și viețile lor, în loc de a vorbi despre păreri diferite sau discuții obișnuite.
  3. Rugați-vă ca toată lumea să fie predată voii lui Dumnezeu și să se roage cu stăruință ca voia lui Dumnezeu să fie împlinită.
  4. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să călăuzească discuțiile și deciziile care se vor lua cu privire la subiecte dificile de pe ordinea de zi, subiecte ce includ: convingeri fundamentale privind creațiunea, hirotonirea femeilor, politica și manualul bisericii, etc.
  5. Rugați-vă ca toate orele și momentele de rugăciune de la aceste întâlniri să aibă un conținut profund, semnificativ și de folos pentru toți cei prezenți.
  6. Rugați-vă pentru tinerii și adulții tineri, care vor fi prezenți întrunirile Conferinței Generale. Rugați-vă ca ei să-L vadă pe Isus dat pe față în viețile liderilor noștri și să tânjească să-L urmeze și să-L cunoască mai mult pe Isus.
  7. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să fie revărsat asupra conducătorilor Diviziunii Inter-Americane: Israel Leito, Elie Henry, Filberto Verduzco-Avila și asupra familiilor lor (Rugați-vă pentru delegații lor!)
  8. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să fie revărsat asupra conducătorilor Diviziunii Orientului Mijlociu și Africii de Nord: Homer Trecartin, Tibor Szilvasi, Donovan Cleary și asupra familiilor lor (Rugați-vă pentru delegații lor!)
  9. Rugați-vă pentru pastorii și conducătorii din biserici locale, ca Duhul Sfânt să plouă asupra lor împuternicindu-i să-și împlinească atribuțiile.
  10. Rugați-vă pentru o participare și un angajament sporit în misiunea de evanghelizare, din partea tuturor instituțiilor bisericii, deoarece ele sprijină astfel misiunea bisericii.

”Coborârea Duhului Sfânt asupra bisericii este așteptată cu nerăbdare ca având loc în viitor, dar este privilegiul bisericii să-L aibă acum. Căutați-L, rugați-vă pentru El, credeți că-L veți primi. Noi trebuie să-L avem, iar Cerul așteaptă să-L dăruiască.”  The Review and Herald,  19 martie, 1895.

Preluat de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

 160 vizualizări,  1 astăzi