100 de zile

Ziua 37 – Joi, 30 aprilie

Mai întâi Împărăția Cerurilor

Pasaj biblic de meditat: Matei 6:33,34

Verset cheie: Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” Matei 6:33.

Petrec mult timp studiind despre autism, îmbunătățind abilitățile mele de diagnosticare, plănuind intervenții pentru copii cu această boală și oferind sprijin familiilor lor. De fapt, am visat întotdeauna că voi avea într-o zi ocazia să fac o prezentare națională asupra acestui subiect.

Astfel încât, vă puteți  doar imagina entuziasmul meu acum două săptămâni când am primit un e-mail de la Societatea Națională de Autism din America, care mă informa că propunerea mea de prezentare la conferința națională din Denver, Colorado, din 8-11 iulie, 2015, a fost aprobată. Era un răspuns la rugăciune și un vis devenit realitate. Apoi, dintr-o dată toată bucuria mea s-a stins când mi-am dat seama că era în același timp cu sesiunea Conferinței Generale. Sunt pasionat de lucrarea prin rugăciune și mă angajasem deja să fiu membru al grupei de rugăciune pentru sesiunea de zece zile.

În acel moment Domnul mi-a amintit de promisiunea Lui: Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6.33). Știam că nu mă voi răzgândi față de Domnul! Nu puteam alege lucrurile acestei lumi, oricât de nobile ar fi fost, în detrimentul chemării Sale pentru slujire.

Ne confruntăm zilnic cu aceste tipuri de decizii. Ce vom alege atunci când ne confruntăm cu un conflict între slujirea lui Dumnezeu și servicii pentru propriile interese pământești?

Eu am ales! Domnul S-a ținut de cuvânt față de mine în repetate rânduri, așa că și eu trebuie să mă țin de cuvânt față de El. El promite: ”Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră şi dragostea pe care aţi arătat-o pentru Numele Lui, voi, care aţi ajutorat şi ajutoraţi pe sfinţi” (Evrei 6:10). Eu aleg să am credință în Domnul meu. Tu?

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Dragă Tată ceresc, o consacrare totală nu este ușoară. Deși Te iubim, nu este totdeauna ușor să renunțăm la lucrurile acestei lumi atunci când Tu ne chemi la slujire. În timp ce noi continuăm cele 100 Zile de Rugăciune, ajută-ne să ne reangajăm zilnic să-Ți predăm totul și să Te credem pe Cuvânt. Ajută-ne să avem credința cu Tu îți vei împlini făgăduințele în viețile noastre atunci când noi Te punem mai presus de orice. Dar fie că Tu alegi să ne onorezi sau nu, răspunzând rugăciunilor noastre așa după cum sperăm, astăzi noi renunțăm la visele noastre și la ambițiile lumești și egoiste pentru Tine. Fie ca versurile imnului credincioșiei scrise de William Cooper să fie rugăciunea noastră zilnică: ”Cel mai drag idol ce am cunoscut, oricare ar fi el, ajută-mă să-l dau jos de pe tronul Tău și numai Ție să mă-nchin.” Amin

Scris de: Shanter Alexander

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru o experiență  a Camerei de Sus pentru toți cei ce participă la sesiunea Conferinței Generale. Da, lucrările trebuie să se desfășoare, dar rugați-vă ca să fie evident  că Dumnezeu este prezent în mijlocul poporului Său în tot ceea ce are loc.
  2. Rugați-vă ca noi ca membri să înțelegem că Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este o mișcare profetică cu o solie profetică încredințată de ceruri, cu o misiune profetică și să nu dormităm în acest timp critic al istoriei pământului.
  3. Rugați-vă pentru liderii și laicii bisericii noastre să petreacă mai mult timp în studiu și rugăciune, permițând lui Dumnezeu să ne conducă pe deplin, ca biserică, după voia Sa.
  4. Rugați-vă pentru un spirit de unitate în Hristos printre delegați și participanți, spirit care va trece dincolo de diferențele de opinie, și ca participanții să accepte cu umilință orice rezultate care pot fi diferite de convingerile personale.
  5. Rugați-vă ca liderii de program și coordonatorii tuturor întâlnirilor, inclusiv ”sesiunile de lucru” să fie conduși de Duhul, iar toate întrunirile să nu fie doar lucrări, ca de obicei, ci să aibă ca rezultat schimbarea vieții.
  6. Rugați-vă ca muzica de la Conferința Generală să onoreze pe Dumnezeu și să atragă oamenii mai aproape de Isus. Rugați-vă ca decât să ne plângem, să învățăm să adoptăm un spirit de laudă lui Dumnezeu în fiecare aspect al vieții zilnice, fie că e vorba de un serviciu de închinare sau de munca noastră.
  7. Rugați-vă pentru sănătatea și siguranța delegaților și conducătorilor în timp ce se pregătesc să călătorească la San Antonio, ca toate detaliile să fie în concordanță.
  8. Rugați-vă pentru cei care lucrează acum în spatele scenei, la planificare și logistică pentru sesiunea Conferinței Generale din San Antonio.
  9. Rugați-vă pentru delegații și conducătorii Departamentului Comunicare de la Conferința Generală și din bisericile din toată lumea. Și rugați-vă pentru delegații și liderii departamentali de la Arhive și Statistică. Rugați-vă pentru înființarea unor ”centre de influență” mai ales în orașele mari din toată lumea, centre care pot face o diferență în viața zilnică a oamenilor și pot da pe față dragostea lui Hristos.
  10. Rugați-vă pentru înființarea unor ”centre de influență” mai ales în orașele mari din toată lumea, centre care pot face o diferență în viața zilnică a oamenilor și pot da pe față dragostea lui Hristos.

Fiecare făgăduință din Cuvântul lui Dumnezeu ne oferă un subiect de rugăciune, prezentând garanția lui Iehova ca asigurare pentru noi. Este privilegiul nostru să-I cerem, prin Isus, orice binecuvântare spirituală de care avem nevoie.” Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 133

Preluare de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

 137 vizualizări,  1 astăzi