100 de zile

Ziua 30 – Joi, 23 aprilie

Isus, Refugiul Nostru

Pasaj Biblic de Meditat: Luca 4:42-5:16

Verset Cheie: “Iar El se ducea în locuri pustii, şi Se ruga.” Luca 5:16

Ți s-a întâmplat vre-odată ca la finalul unei vacanțe să fi mai obosit decât la începutul acesteia? Îmi amintesc că recent, la finalul unei vacanțe mi-am spus: “Asta e nebunie unei curată! Care e rostul de a-ți lua vacanța dacă la finalul ei ești la fel de extenuat ca după muncă?”

Având în vedere graba continuă, stresul mereu crescând și viața zilnică copleșitor de ocupată, cu toții avem nevoie din când în când de un timp de refugiu. Dar ce fel de refugiu căutăm noi? În primul rând ar trebui să ne întrebăm: cum făcea față Isus tuturor acestor lucruri? El avea de a face cu mult mai multă presiune, mai mulți factori stresori, și responsabilități mult mai mari decât cele cu care ne vom confrunta noi vre-o dată.

În Luca 5:15, găsim o crâmpeie din cum arăta programul extenuant al lui Isus: “Se răspândea tot mai mult vestea despre El, şi oamenii se strângeau cu grămada, ca să-L asculte şi să fie vindecaţi de boalele lor.”

Vorbind de perioade de timp stresante și oportunități unice: ca pastor, dacă mulțimi s-ar fi adunat la biserica mea ca să audă evanghelia, aș simți că acesta este momentul oportun pentru un succes garantat. În mod evident, acesta nu ar fi timpul potrivit pentru a te retrage și a scăpa de mulțimi. Sau.. ar putea fii?

În Luca 5:16, povestirea continuă: “Iar El se ducea în locuri pustii, şi Se ruga.” WOW! Exemplul lui Isus ne arată importanța de a pune timp de-o parte și a ne retrage. Și pentru fiul omului nu era bucurie mai mare, relaxare mai eficientă sau cale mai bună de a face față nevoilor din jurul lui, ca aceea de a se retrage și a-și lua timp pentru rugăciune. În timp ce fiecare din noi avem lucruri spre care ne îndreptăm atunci când vine acel moment în care simțim că avem nevoie de odihnă, se pare că rareori scopul retragerii noastre este rugăciunea.

Recent, eu și soția ne-am decis să încercăm să urmăm cu exactitate exemplul lui Isus. Aveam câteva zile flexibile în program și ne-am decis să le folosim pentru a ne retrage și a ne refugia față de tot ce ne ocupă timpul și pur și simplu a ne ruga. Sincer, a fost mai greu decât mi-am imginat să explic această decizie în fața unora dintre prieteni și membrii ai familiei. Pur și simplu, nu e ceva ce facem prea des în zilele noastre. Dar pot să vă asigur că acele zile mi-au reîmprospătat sufletul cum rar mai experimentaseră până atunci. La finalul acelor zile am întrebat-o pe soția mea: “De ce nu folosim perioada de vacanță din fiecare an ca să facem ce am făcut zilele acestea?”

Așa că o să pun următoare întrebare, ca să te provoc și pe tine și pe mine: Cum ar fi dacă chiar am trăi ca Isus? Cum ar fi dacă felul nostru de a ne relaxa și reîncărca bateriile ar fi să alergăm către Dumnezeu să ne rugăm?

Provocarea unei Rugăciuni din Inimă

Scumpule Tată din cer, iartă-ne că ne îndreptăm spre distracții lumești pentru a ne reînoi puterea, în loc să venim laTine, sursa adevăratei odihne și puteri. Iartă-ne că uităm că îm prezența ta este bucurie deplină (Psalm 16:11). Dă-ne o inimă însetată după rugăciune! Învață-ne să ne retragem de la slujbele noastre ocupate (chiar și munca în misiune) pentru a ne lua timp să ne rugăm. Mărește credința noastră în puterea Ta de a face lucruri mărețe ca răspuns la rugăciune, mai mult decât putem face prin eforturile noastre limitate. Te rog, revarsă peste noi Duhul Tău de rugăciune (Zec.12:10). Revarsă Duhul Tău peste biserica noastră. Vrem să urmăm exemplul lui Isus! Și vrem să mergem acasă. În numele Tău scump, Amin.

Scris de Zac Page (Zac este pastor al bisericii Adventiste Templeton Hills, în Templeton, California. Împreună cu soția lui Leah, sunt căsătoriți de 7 ani și vorbesc la diferite întâlniri de înviorare spirituală și rugăciune.)

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

01. Rugați-vă ca ”Ceea ce ar fi putut fi” în 1901, să se întâmple în 2015 pentru a grăbi revenirea lui Isus.

02. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să conducă într-adevăr fiecare aspect al programului la sesiunea Conferinței Generale și ca să existe la toți participanții si mai ales la conducători multă rugăciune, incluzând mărturisiri, umilință, împăcări, slujire altruistă și concentrare asupra misiunii.

03. Rugați-vă pentru ca o înțelegere dinamică generală și un entuziasm general pentru misiunea bisericii să înlocuiască oricare alte subiecte de discuție.

04. Rugați-vă ca Dumnezeu să umple Alamodomul (clădirea unde va avea loc sesiunea Conferinței Generale) cu prezența Sa și ca oamenii să simtă puterea Duhului Sfânt de îndată ce intră acolo.

05. Rugați-vă ca întâlnirile care vor avea loc la Conferința Generală să fie un punct de cotitură în istoria bisericii noastre.

06. Rugați-vă pentru cei care lucrează acum în spatele scenei, la planificare și logistică pentru sesiunea Conferinței Generale din San Antonio.

07. Rugați-vă pentru personalul hotelurilor din, ca inimile lor să poată fi atinse de viețile multor adventiști de ziua a șaptea în timpul sesiunii Conferinței Generale.

08. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra lui Alberto Gulfan (președintele Diviziunii Asiei și  Pacificului de Sud), a  lui Barry Oliver (președintele Diviziunii Pacificului de Sud) și asupra tuturor  președinților de Uniuni, Conferințe și Misiuni în Diviziunile lor.

09. Rugați-vă pentru inițiativele Misiunii în orașe, care au loc în toată lumea ajungând la milioane de oameni pentru Hristos.

10. Rugați-vă pentru activități unite de evanghelizare și mărturisire la care să participe fiecare adventist de ziua a șaptea, bărbat, femeie sau copil, împuternicit cu puterea Duhului Sfânt, pentru că ne supunem conducerii Sale în viețile noastre.

L-am întrebat pe înger de ce nu mai era credință și putere în [Biserica Adventistă]… El a spus: «Voi dați drumul prea curând la brațul Domnului. Stăruiți cu cererile voastre înaintea tronului și prindeți-vă bine, prin credință puternică. Făgăduințele sunt sigure. Credeți că primiți lucrurile pe care le cereți, și le veți avea.» Atenția mi-a fost apoi atrasă asupra lui Ilie. Și el era supus acelorași pasiuni ca și noi, și s-a rugat cu hotărâre. Credința lui a trecut cu bine încercarea. De șapte ori s-a rugat înaintea Domnului și, în cele din urmă, norul s-a arătat. Am văzut că noi ne-am îndoit de făgăduințele sigure și L-am rănit pe Mântuitorul prin lipsa noastră de credință. Scrieri Timpurii, p. 73.

Preluare de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

 281 vizualizări,  2 astăzi