100 de zile

Ziua 27 – Luni, 20 Aprilie

Fitness Spiritual

Pasaj Biblic de Meditat: Ieremia 29:10-14

Verset Cheie: “Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima.” Ieremia 29:13

“Să-l fi văzut pe Nathan* înainte de a veni la seminar!” spuse Bobby într-o zi despre prietenul nostru comun. “Era foarte sfrijit și slab!” [*Pentru cei care nu îl știu pe pastorul Nathan, al cărui nume a fost schimbat pentru a-i proteja identitatea, este un bărbat bine făcut.]

Bobby a continuat: “Însă l-am văzut recent, când a venit în vizită. Nu puteam să-mi cred ochilor. L-am întrebat ce s-a întâmplat în perioada în care a fost la seminar. Mi-a răspuns simplu: ‘Nu sunt prea multe de făcut în Michigan.’ Așa că bănuiesc că și-a petrecut tot timpul liber la sală.”

Prietenul meu Bobby nu știa, dar Dumnezeu a folosit această conversație pentru a pune bazele unei schimbări radicale în umblarea mea zilnică de creștin.

Nu cu mult timp după aceea, eu și soția mea ne-am mutat la universitatea Andrews pentru ca să pot urma cursul de teologie. Lucram deja ca pastor de câțiva ani și eram pregătit să învăț multe lucruri utile. Dar sincer să fiu, nu mă așteptam să experimentez o reînviorare personală atât de intensă.

În timpul meu petrecut la seminar, Dumnezeu mi-a deschis ochii cu privire la multe lucruri legate de nevoia mea de a avea o umblare personală mai profundă cu El (aceasta a inclus nevoia de a avea parteneri de rugăciune, avantajele unui jurnal de rugăciune, binecuvântarea studierii Bibliei mai în profunzime și altele). Dar unul dintre lucrurile care a avut cel mai mare impact asupra mea a fost conversația pe care am avut-o despre pastorul Nathan.

La scurt timp după aceea i-am spus unui vechi prieten și partener de rugăciune: “Ce ar fi dacă am face același lucru pe care l-a făcut Nathan, dar în loc să mergem la sală, ne-am lua mai mult timp și energie pentru a ne concentra asupra umblării noastre personale și a legăturii noastre cu Dumnezeu? Vreau să fiu bine clădit din punct de vedere spiritual!”

Și uite-așa a început experiența unei schimbări radicale, pe măsură ce m-am angajat să Îl caut pe Dumnezeu mai serios ca niciodată.

Acest angajament m-a forțat să fac câteva schimbări care nu au fost ușoare. În liceu eram dispus să mă trezesc la 4:30 dimineața ca să mă antrenez intens ore în șir pentru a putea deveni cel mai bun atlet posibil. Pentru câțiva ani m-am angajat să am o dietă foarte sănătoasă (vegană, fără zahăr rafinat, etc.) ca să pot avea energie pentru anumite evenimente atletice. Dar n-aș putea oare să fac aceleași sacrificii ca să am mai multă energie pentru a mă putea trezi dimineața devreme să pot petrece timp cu cel mai bun prieten al meu, Isus?

Partea dificilă era că îmi plăcea somnul. Și nu știam cum să fac să stau treaz în timp ce citeam Biblia dimineața devreme. Pe de altă parte nu eram dispus să renunț la anumite feluri de mâncare nesănătoase despre care îmi plăcea să cred că am nevoie. Așa că pur și simplu am început să strig către Dumnezeu să îmi schimbe inima; să îmi dea o inimă care să Îl cunoască (Ieremia 24:7). Și am continuat să cer împlinirea promisiunii din Ieremia 29:13 care spune: “Mă veți căuta și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima.”

În următorii doi ani, Dumnezeu mi-a dat dorința de a-L căuta cu toată inima, așa cum nu o mai făcusem înainte. La finalul perioadei de studii la seminar, eu și soția mea eram pregătiți având tot bagajul în mașină, gata pentru a ne întoarce în California. Gândindu-mă la tot ceea ce făcuse Dumnezeu pentru mine, în acea perioadă, am fost cuprins de o așa recunoștință, încât a trebuit să îngenunchez chiar acolo pentru a-I mulțumi pentru că m-a schimbat în atâtea privințe, în arii din viața mea la care nici nu mă gândeam că aveam nevoie să schimb ceva.

Încă nu sunt atât de bine făcut spiritual pe cât aș vrea să fiu, dar Dumnezeu lucează, și Îl laud pentru răbdarea și mila care le manifestă față de mine.

Provocarea unei rugăciuni din inimă:

Tată scump din ceruri, mulțumesc că ești mereu credincios promisiunilor Tale. În timp ce continuăm să ne rugăm pentru biserica noastră, dă-ne Te rog inimi care să dorească să Te cunoască mai mult, pentru că ceea ce dorim să vedem întâmplându-se în biserica noastră trebuie să aibă loc mai întâi în viețile noastre. Doamne, vrem ca astăzi să îți predăm lucrurile care ne trag înapoi. Ia-ne toate acele așteptări mărunte și dă-ne inimi care caute după mai mult de la Tine. Te rog, ajută-ne să ne îndrăgostim de Tine, încât nimic altceva să nu mai conteze atât de mult ca a fi cu Tine. Amin.

Scris de Zac Page

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

01. Rugați-vă pentru o experiență  a Camerei de Sus pentru toți cei ce participă la sesiunea Conferinței Generale. Da, lucrările trebuie să se desfășoare, dar rugați-vă ca să fie evident  că Dumnezeu este prezent în mijlocul poporului Său.

02. Rugați-vă pentru liderii și laicii bisericii noastre să petreacă mai mult timp în studiu și rugăciune, permițând lui Dumnezeu să ne conducă pe deplin, ca biserică, după voia Sa.

03. Rugați-vă ca delegații și conducătorii să-și ia timp să se roage împreună și să viziteze sala F – camera de rugăciune din clădirea Alamodomului.

04. Rugați-vă ca echipamentul tehnic și audio/vizual să lucreze bine și ca oamenii să poată auzi bine indiferent unde stau în clădire.

05. Rugați-vă ca traducerile care se fac să fie corecte și autorizate de Duhul Sfânt.

06. Rugați-vă ca muzica de la Conferința Generală șă onoreze pe Dumnezeu și să atragă oamenii mai aproape de Isus.

07. Rugați-vă ca mâncarea să fie sănătoasă și să aibă gust bun și ca liderii să aibă sănătate și energie în timpul întâlnirilor care vor avea loc.

08. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra lui Raafat Kamal (președintele Diviziunii Trans-Europene), a lui Bruno Vertallier (președintele Diviziunii Inter-Europene), a lui Homer Trecartin (președintele Uniunii Orientului Mijlociu și  Africii de Nord) și asupra tuturor  președinților de Uniuni, Conferințe și Misiuni în Diviziunile lor.

09. Rugați-vă pentru înființarea unor ”centre de influență” mai ales în orașele mari din toată lumea, centre care pot face o diferență în viața zilnică a oamenilor și pot da pe față dragostea lui Hristos.

10. Rugați-vă pentru cei care au primit îngrijiri medicale la Alamodome, în perioada 8-10 aprilie, ca să nu uite iubirea primită și să fie atrași să participe la seria de evanghelizări ce va avea loc la San Antonio în luna iunie.

”Nu este nevoie să mergem la marginile pământului pentru înțelepciune, căci Dumnezeu, este aproape. Ceea ce ne va asigura succesul, nu sunt talentele pe care le avem acum, sau pe care le vom avea vreodată. Numai Dumnezeu poate face lucrul acesta pentru noi. Noi trebuie să avem o mai puțină încredere în ceea ce poate face omul și o mai mare încredere în ceea ce poate face Dumnezeu pentru fiecare suflet credincios. El dorește ca să-L căutăm prin credință. El dorește ca noi să așteptăm lucruri mari de la El.” PDH 146

Preluare de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

 129 vizualizări,  1 astăzi