100 de zile

Ziua 24 – Vineri, 17 aprilie

Cum mi-au schimbat mie viața postul și rugăciunea

Pasaj Biblic de Meditat: Matei 6:16-18

Verset Cheie: “Când vă rugați, să nu bolborosiți aceleași vorbe, ca păgânii, cărora li se pare că, dacă spun o mulțime de vorbe, vor fi ascultați.” Matei 6:17

Acum exact 2 ani în urmă mă confruntam cu o decizie importantă. De fapt, a fost cu totul neașteptată. Eram singură și fericită. Mă predasem totul lui Dumnezeu în ceea ce privește dorința mea de a mă căsători și eram bucuroasă învestindu-mi toată viața în lucrare. Să fiu sinceră, ajunsesem să am o relație atât de strânsă cu Dumnezeu, încât îmi era puțin teamă că dacă mă implic într-o relație romantică aș fi putut pierde frumoasa apropiere în comuniunea mea zilnică cu Dumnezeu.

Ce aș fi putut face atunci când un tânăr simpatic mi-a cerut prietenia? Un lucru știam: nu mă puteam baza pe mine în privința unei decizii atât de importante. Cu 11 ani înainte am eșuat, și am eșuat din plin. Așa că i-am promis lui Dumnezeu că nu voi mai intra într-o relație până nu voi fi sigură ca El mă conduce.

În timp ce luam în considerare noile circumstanțe ce îmi stăteau în față, am decis să postesc și să mă rog pentru 10 zile. Ca rezultat, Dumnezeu a răspuns prin căi uimitoare. Pe lângă că faptul că aveam pace ca niciodată mai înainte referitor la acest bărbat, mi-a oferit și răspunsuri pentru care mă rugam.

Opt luni mai târziu eram logodiți și ne plănuiam nunta. Cu toate acestea au fost și provocări pe care am reușit să le înfruntăm. Amândoi lucram ca misionari și nu aveam nici o modalitate prin care să putem achita toate cheltuielile. Așa că am postit și ne-am rugat. Și încă odată Dumnezeu a făcut multe minuni pentru noi și nunta noastră a ieșit mai bine decât am visat. Acum, când privim înapoi, încă ne minunăm de abundența cu care Dumnezeu și-a revărsat bunătatea asupra noastră.

La începutul anului 2015, eu și soțul meu am hotărât să ținem 21 de zile de rugăciune și post, cerând lui Dumnezeu să ne înmulțească binecuvântările spirituale. Amândoi făcusem lucrul acesta înainte de a ne căsători. Dar acum, când o putem face împreună, putem vedea cum suntem binecuvântați spiritual și mai abundent. Abstinența de la anumite mâncăruri sau de la utilizarea diferitelor activități media, pentru a avea mai mult timp să ne concentrăm pe Dumnezeu a reprezentat o mare binecuvântare asupra vieții noastre spirituale.

Poate că te afli la o răscruce, în viața ta. Poate că ești în căutarea unor răspunsuri. Poate că ai nevoie de intervenția divină în viața ta sau în viața cuiva drag. Poate că tânjești după o experiență mai profundă cu Dumnezeu. Vreau să te încurajez să îți iei ceva timp pentru post și rugăciune, să lași de-o parte alte influențe care te distrag și să asculți vocea sa blândă. Poate că nu vei ține post negru. Este în regulă. Poate că vei alege postul lui Daniel, așa cum am făcut și noi. Dar orice vei alege să faci, dacă îl cauți pe Dumnezeu cu sinceritate în post și rugăciune, Dumnezeu te va aduce mai aproape de El, mai aproape decât ai fost vreodată. Amintește-ți, postul nu înseamnă doar să obținem ceea ce vrem de la Dumnezeu. Postul înseamnă să ne apropiem mai mult de El, să Îl cunoaștem mai bine. Pentru că El este cel mai minunat dar pe care l-am putea primi.

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Dragul nostru Tată Ceresc, în Matei 6:16,17, ne spui că atunci când postim nu trebuie să fim triști ca cei ipocriți, ci ar trebui să fim voioși. Vedem în Biblie că Tu ai răspuns ori de câte ori poporul tău s-a rugat și a postit. Doamne, avem nevoie de răspunsuri mari. Avem nevoie de minuni mari în biserica noastră. Ajută-ne să ne apropiem de Tine cu toată inima. Arată-ne cum să ne rugăm, și cum să postim când este nevoie. Descoperă-ne ce lucruri/mâncăruri/activități din viața noastră ar trebui să renunțăm pentru a putea auzi glasul Tău mai clar. Îți mulțumim că ne asculți rugăciunea și că ne răspunzi. Amin.

Scris de Raluca Ril

(Raluca este coautor, împreună cu soțul ei, Roman, al materialului din 2015/2016 pentru 10 Zile de Rugăciune. Raluca este de loc din România dar acum slujește împreună cu soțul ei ca misionar, în Germania.)

[Notă de la Echipa care conducere cele 100 Zile: nu am hotărât un post colectiv specific pe parcursul celor 100 Zile de Rugăciune, dar mulți dintre noi postim în perioada aceasta în diferite feluri. Unii au ales să postească abținându-se de la deserturi, sau de la alte mâncăruri preferate. Alții au ales să postească prin abstinența de la o anumită activitate media sau de distracții. Iar alții s-ar putea să nu postească într-un mod concret, dar pun deoparte timp în plus pentru a petrece cu Dumnezeu și Cuvântul Său și pentru a aduce motivele de rugăciune din devoțional, înaintea lui Dumnezeu. Noi credem că nu este important cum și ce facem dar este mai important să facem aceste lucruri cu inimi sincere. Motivul pentru care facem aceste lucruri contează cel mai mult, pentru că Dumnezeu aude rugăciunile care izvorăsc din inimi sincere. Așa că alege să faci ce te conduce Dumnezeu pe tine să faci, și fă-o cu încredințarea că Dumnezeu Își va revărsa binecuvântarea.]

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

01. Rugați-vă pentru  o  revărsare atât de bogată a Duhului Sfânt la această sesiune a Conferinței Generale, încât să fie evident pentru toți că Dumnezeu a lucrat ca răspuns la rugăciunile noastre. A Lui  să fie slava

02. Rugați-vă ca oamenii să plece în fiecare zi de la sesiunea Conferinței Generale, lăudând pe Dumnezeu pentru modul în care lucrează și ce face în inimile și viețile lor, în loc de a vorbi despre păreri diferite sau discuții obișnuite.

03. Rugați-vă ca toată lumea să se predea voinței lui Dumnezeu și să se roage stăruitor pentru împlinirea voinței lui Dumnezeu.

04. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să călăuzească discuțiile și deciziile care se vor lua cu privire la subiecte dificile de pe ordinea de zi, subiecte ce includ: convingeri fundamentale privind creațiunea, hirotonirea femeilor, politica și manualul bisericii, etc.

05. Rugați-vă ca timpul special de rugăciune de la fiecare întrunire să aibă o semnificație profundă și să constituie o experiență de redeșteptare pentru toți participanții. Și rugați-vă ca mulți să-și facă timp să  vină la rugăciune ăn sala F din clădirea Alamodomului.

06. Rugați-vă pentru tinerii și adulții tineri, care vor fi prezenți întrunirile Conferinței Generale. Rugați-vă ca ei să-L vadă pe Isus dat pe față în viețile liderilor noștri și să tânjească să-L cunoască și să-L urmeze mai mult pe Isus.

07. Rugați-vă pentru siguranța și sănătatea delegaților și liderilor care se pregătesc să călătorească la San Antonio. Și rugați-vă  pentru o vreme bună în San Antonio în timpul sesiunii. (Nor ziua și stâlp de foc noaptea!)

08. Rugați-vă pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt asupra vicepreședinților Conferinței Generale Delbert Baker, Ella Simmons, and Geoffrey Mbwana precum și asupra familiilor lor.

09. Rugați-vă pentru conducătorii din biserici și conferințe, ca Duhul Sfânt să plouă asupra lor împuternicindu-i să-și împlinească atribuțiile.

10. Rugați-vă pentru cei care lucrează acum în spatele scenei, la planificare și logistică pentru sesiunea Conferinței Generale din San Antonio.

Preluare de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

 

 172 vizualizări,  1 astăzi