100 de zile

Ziua 14 – Marți – 7 Aprilie

Care sunt lucrurile care definesc adevărul și realitatea pentru tine?

Pasaj Biblic pentru Meditat: 2 Timotei 3:15-17

Verset Cheie: “Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire.” 2 Timotei 3:16

“Nu vă mirați de lucrul acesta; pentru că vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui, și vor ieși afară din ele. Cei ce au făcute binele, vor învia pentru viață; iar cei ce au făcut răul, vor învia pentru judecată.” (Ioan 5:28, 29).

Dacă ai crescut în biserica adventistă probabil că nu simți că viața ți-a fost schimbată de citatul de mai sus, așa cum am simțit eu când l-am descoperit pentru prima oară.

Vezi tu, din copilărie am fost învățată că atunci când o persoană moare, ajunge în purgatoriu, și după aceea vor merge în rai sau în iad. Dar atunci când a murit tatăl meu, preotul bisericii catolice pe care o frecventam, mi-a spus că având în vedere că tatăl meu s-a sinucis el va merge direct în iad… iar eu l-am crezut pe preotul meu.

Dar ani mai târziu, în timp ce studiam Biblia cu un prieten adventist, am învățat adevărul despre cer, iad și focul veșnic. Credința într-un Dumnezeu iubitor și drept a prins viață în timp ce realizam că trebuie să am ca fundament al credinței mele ceea ce spune Biblia, nu ceea ce spune omul.

S-ar putea ca percepția ta greșită despre Dumnezeu și caracterul Său să nu fie legată de iadul care arde veșnic, așa cum a fost pentru mine. Dar poate fi legată de un lucru care s-a întâmplat în viața ta și pe care nu îl poți înțelege. Poate că este o pierdere inexplicabilă, o boală sau o afacere eșuată. Sau poate că este vorba despre o doctrină din Scriptură pe care nu prea reușești să o înțelegi. Cu toate acestea, răspunsurile de care ducem lipsă se găsesc în Cuvântul lui Dumnezeu.

În minunata carte, Tragedia Veacurilor, ni se spune: “Dar Dumnezeu va avea un popor pe pământ care să susțină Biblia şi numai Biblia, ca măsură a tuturor învățăturilor şi ca temelie a tuturor reformelor. Părerile oamenilor învățați, deducțiile științei, crezurile sau hotărârile consiliilor ecleziastice, atât de numeroase şi contradictorii, cum sunt şi bisericile pe care ele le reprezintă, glasul majorității—nici una şi nici toate acestea laolaltă nu trebuie privite ca dovadă pentru sau împotriva vreunui punct al credinței religioase. Înainte de a primi orice învățătură sau precept, trebuie să cerem un clar „Aşa zice Domnul“ în sprijinul ei.” (p. 595).

Biblia ne spune: “Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.” (2 Timotei 3:16,17)

Întrebarea este: unde putem găsi adevărul? Unde ne putem găsi realitatea? O putem găsi la vecini și prieteni, sau la preot ori pastor, ori în Cuvântul lui Dumnezeu?

Provocarea unei Rugăciuni din Inimă

Tată Ceresc, Îți mulțumesc că ești un Dumnezeu bun și drept. Și mulțumesc că nu ne-ai lăsat să fim purtați încoace și încolo de fiecare vânt de doctrină. Ne-ai dat Cuvântul Tău. Avem o temelie sigură. Ajută-ne să rămânem ancorați în  Cuvântul Tău și să devenim din nou  oameni ai Cărții, acei oameni care se bazează pe Biblie și numai pe Biblie. Indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, sau de ceea ce simțim, ajută-ne să fim înrădăcinați în Cuvântul Tău. Amin!

Scris de Kat Taylor 

(Kat lucrează pentru o agenție guvernamentală în Kansas, dar inima și pasiunea ei sunt in lucrare. Kat este un lider al rugăciunii și membră al echipei ce conduce cele 100 Zile de Rugăciune.)

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

”Coborârea Duhului Sfânt asupra bisericii este așteptată în viitor, dar este privilegiul bisericii să-L aibă acum. Căutați-L, rugați-vă pentru El și credeți în El. Trebuie să-L avem și Cerul așteaptă să ni-L acorde.” The Review and Herald,  19 martie,1895.

01. Rugați-vă pentru o revărsare atât de bogată a Duhului Sfânt la această sesiune a Conferinței Generale, încât să fie evident pentru toți că Dumnezeu este la lucru în biserica Sa.

02. Rugați-vă ca oamenii să plece în fiecare zi de la sesiunea Conferinței Generale, lăudând pe Dumnezeu pentru modul în care lucrează și ce face în inimile și viețile lor, în loc de a vorbi despre păreri diferite sau discuții obișnuite.

03. Rugați-vă ca toată lumea să se predea voinței lui Dumnezeu și să se roage stăruitor pentru împlinirea voinței lui Dumnezeu.

04. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să călăuzească discuțiile și deciziile care se vor lua cu privire la subiecte dificile de pe ordinea de zi, subiecte ce includ: convingeri fundamentale privind creațiunea, hirotonirea femeilor, politica și manualul bisericii, etc.

05. Rugați-vă ca toate orele și momentele de rugăciune de la aceste întâlniri să aibă un conținut profund, semnificativ și de folos pentru toți cei prezenți.

06. Rugați-vă pentru tinerii și adulții tineri care vor fi prezenți întrunirile Conferinței Generale. Rugați-vă ca ei să-L vadă pe Isus dat pe față în viețile liderilor noștri și să tânjească să-L cunoască mai mult.

07. Rugați-vă pentru siguranța și sănătatea delegaților și liderilor care se pregătesc să călătorească la San Antonio.

08. Rugați-vă pentru revărsarea Ploii Târzii asupra delegaților din partea Diviziunii Inter-Europene și ai Diviziunii Nord-Africane și Orientul Mijlociu – Dumnezeu îi știe pe nume, delegați care vor lua decizii la Conferința Generală 2015.

09. Rugați-vă pentru pastorii și liderii bisericilor locale, ca ploaia Duhlui Sfânt să cadă asupra lor și să-i împuternicească pentru a-și duce la îndeplinire răspunderile.

10. Rugați-vă pentru o participare și un angajament sporit în misiunea de evanghelizare din partea tuturor instituțiilor bisericii, deoarece ele sprijină astfel misiunea bisericii.

Preluare de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

 146 vizualizări,  1 astăzi