Ziua 81 - O minte sănătoasă

100 zile de rugaciune 15 iunie 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvîrşită.” Romani 12:2 

„Atât puterile fizice, cât și cele mintale, împreună cu sentimentele, trebuie astfel instruite, încât să poată atinge cea mai înaltă eficiență.” Sfaturi pentru Sănătate, pag. 445

Întrebări de suflet

  • O minte sănătoasă depinde într-o mare măsură de  gândurile pe care se bazează continuu, dieta, exercițiul fizic și relațiile sănătoase.
  • Există legături dovedite științific între ceea ce mâncăm și modul în care dieta noastră ne afectează capacitățile mentale. O dietă pe bază de plante, mai multe fructe și legume cu frunze, poate, printre altele, să afecteze pozitiv sănătatea creierului nostru. De asemenea, ceea ce alegem să consumăm cu ochii și urechile, precum și ceea ce gândim și vorbim continuu, are impact asupra stării noastre mentale.
  • Alegi să te gândești la lucruri cerești, la teme despre dreptate și sfințenie? Îți angajezi mintea în activități axate pe Cuvântul și voința lui Dumnezeu? Cum arată dieta ta? Există loc pentru îmbunătățiri pentru a avea o minte mai sănătoasă, gata să se implice în activități spirituale? Când a fost ultima dată când ai avut o discuție profundă și semnificativă cu cineva? De ce să nu ceri lui Dumnezeu să te ghideze în procesul de a câștiga o sănătate mentală mai bună începând de azi?
100 de Zile de Rugăciune – 15 iunie

Mesajul pastorului Adrian Costaș în cadrul campaniei 100 de Zile de Rugăciune.Ne rugăm pentru copiii, adolescenții și tinerii bisericii care nu sunt ancorați în Cuvânt.#100zilederugaciune #100daysofprayer #confmoldovahttps://youtu.be/BOYnaaMlbSc

Gepostet von Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova am Sonntag, 14. Juni 2020

Motive de laudă:

  • În multe locuri, restricțiile au fost ridicate și oamenii pot reveni la munca. De asemenea, numărul de infecții COVID-19 a scăzut în multe țări din lume.
  • Elden Ramirez (președintele conferinței din Montana): În luna martie, zecimile nu fusesera aduse. Am adus situația lui Dumnezeu în rugăciune. Am primit patru donații care au compensat deficitul! Toată lumea se aștepta ca si luna aprilie să fie slaba. Cu toate acestea, aprilie 2020 a avut cele mai multe zecimi din ultimii 10 ani! Dumnezeu are grija ca lucrarea Lui să continue!

Motive de rugăciune – luni, 15 iunie 2020

  • Rugați-vă pentru o minte sănătoasă și capacitatea de a alege să vă bazați pe gânduri drepte.
  • Rugați-vă pentru misiunea bisericii în Republica Democrată Congo. Nesiguranța față de grupurile rebele și instabilitatea politică generală afectează negativ misiunea bisericii. Rugați-vă ca Dumnezeu să străbată întunericul și răul și să aducă o renaștere puternică a evlaviei oamenilor din această regiune.
  • Rugați-vă pentru centrul de influență urban din Battambang, Cambodgia. Acesta include o sală de gimnastică, un restaurant vegetarian, un loc de joacă, o capelă, educația pentru sănătate, educația muzicală și o școală de limbi străine. Rugați-vă pentru binecuvântarea lui Dumnezeu în această abordare cu mai multe fațete și rugați-L să dezvolte proiectul și să aducă oamenii a căror inimă a pregătit-o.
  • Rugați-vă pentru membrii nou botezați din întreaga lume, care și-au predat viața lui Isus în această perioadă de criză globală.

Traducere: Impact România
(https://www.impactromania.org)

Dacă aveți motive de rugăciune puteți să le scrieți pe grupul nostru de Facebook Buzunarul cu rugăciuni  și ne vom ruga pentru ele.

Loading