Ziua 71 - Când o furtună te ia prin surprindere!

100 zile de rugaciune 5 iunie 2020

de Paul Dysinger

Tocmai îl puneam la somnul de prânz pe bebelușul nostru Ethan. Era o zi frumoasă și însorită. Câțiva nori se adunaseră în răcoarea după-amiezii. Și apoi a lovit. A lovit rapid și puternic.

Ethan tocmai adormise când am auzit-o pe Natasha, soția mea, chemându-mă din sufragerie. Am ieșit din dormitor și m-am uitat pe fereastră. Primul lucru pe care l-am observat a fost vântul. Bătea cu o putere incredibilă! Iar cerul se întuneca tot mai mult. 

Apoi am auzit crengile copacilor. Poc. Poc. Poc. Ramurile se rupeau din copacii din pădurea apropiată și se izbeau de peretele casei noastre. M-am uitat în partea cealaltă a cabanei noastre și am văzut că sera ne fusese descoperită. Acoperișul de plastic se rupsese cu totul. Am luat telefonul să verific prognoza meteo, dar nu aveam conexiune la Internet.

„Dragul meu, să mergem?” am auzit-o pe Natasha spunând. „Da, haide să plecăm,” am răspuns.

L-am luat pe Ethan care dormea pe pat, mi-am pus laptop-ul în rucsac și ne-am grăbit spre mașină – speriați că în orice moment o creangă zburătoare sau un copac căzut ne putea împiedica fuga. Ne-am rugat în timp ce goneam pe drumul de țară spre casa părinților mei, unde subsolul era un loc mult mai sigur pentru a ne adăposti de furtună. Deja un copac căzuse pe drum și a trebuit să îl ocolim. Din fericire am reușit.

De acum ploua cu găleata. Și așa, prin ploaia care ne orbea și prin vântul furios am ajuns într-un final în subsolul casei părinților mei – în siguranță. Dar acesta este lucrul incredibil: niciunul dintre noi nu a observat apropierea furtunii. Niciunul. Unchiul meu lucra afară cu tractorul însă a trebuit să îl părăsească și să fugă înăuntru. Și el avea o seră care a fost dezvelită la fel ca a noastră și încă una care a fost lovită mai rău (arăta ca și cum un elefant călcase prin ea). Furtuna ne-a lovit pe neașteptate și nu eram pregătiți.

Din fericire toți suntem în siguranță și bine. Totuși furtuna ne-a prins nepregătiți. Cam la fel s-a întâmplat și când această pandemie de COVID-19 a lovit lumea pe neașteptate. Noi știm că vor urma mai multe furtuni, după cum spune profeția biblică. Întrebarea este, „Cum ne pregătim să rezistăm în acele furtuni?”

Sincer, ca fermier realizezi că nu poți controla natura. Vântul, ploaia, soarele, zăpada – pur și simplu nu le poți controla. Poți să faci planuri din timp și să te pregătești dacă ai o prognoză meteo bună. Dar uneori se întâmplă lucruri pe care nu le putem prevedea. Ce facem atunci?

Să îți spun ce facem noi. Ne rugăm. Recunoaștem că Dumnezeu este la cârmă chiar și când se întâmplă lucruri nemaipomenite. Iar apoi ne ridicăm și mergem înainte. Când viața se prăbușește în jurul nostru trebuie să ne ridicăm și să reconstruim. Poate că furtunile vieții ne dărâmă – dar trebuie să întindem mâna către puterea lui Dumnezeu și să continuăm drumul.

Pentru noi sera a fost o pierdere mică. Sigur, ne-a costat ceva bani și timp să o reparăm. Dar în câteva zile aveam plasticul pus înapoi – și de data asta sperăm că sunt mai pregătiți în cazul în care am trece printr-o asemenea situație din nou. 

Dar ce se întâmplă cu furtunile vieții? Cum rămâne cu furtunile fizice, emoționale, spirituale și economice create de COVID-19? Cum răspunzi? Cum vei reconstrui? Ce lecții înveți care te vor pregăti pentru furtuni viitoare? Când ți se întâmplă lucruri pe care nu le poți controla, la cine cauți putere și alinare?

Isus este ancora și speranța noastră. Putem să mergem la El, Prințul păcii, care poate liniști furtunile cu un cuvânt de pe buzele Sale. Putem să ne bazăm pe El pentru a ne trece prin furtunile vieții și chiar prin timpurile din urmă. Te vei încrede în El azi?

„Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. Încredeţi-vă în Domnul pe vecie, căci Domnul Dumnezeu este Stânca veacurilor.” – Isaia 26:3-4

Paul Dysinger și soția lui, Natasha, locuiesc în Tennessee unde au o afacere în agricultură și învață oamenii cum să lucreze pământul. (borntogrow.net)

100 de Zile de Rugăciune – 05 iunie

Mesajul pastorului Daniel Daniluc în cadrul campaniei 100 de Zile de Rugăciune.Ne rugăm pentru deschiderea ușilor și a inimilor oamenilor pentru avertizarea finală.#100zilederugaciune #100daysofprayer #confmoldovahttps://youtu.be/_5m6qAye9cQ

Gepostet von Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova am Donnerstag, 4. Juni 2020

Întrebări de suflet

  • Cum ai reacționat la pandemia globală?
  • Cum ți-a afectat sau nu ți-a afectat relația cu Isus?
  • Ești dispus să te încrezi în El pentru următoarea furtună neașteptată din viața ta?
  • Crezi că Isus poate fi cu adevărat Stânca ta veșnică?

Provocarea pentru o inimă activă

Roagă-L pe Dumnezeu să îți arate domeniile din viața ta unde poate că nu i-ai acordat acces total. Orice lucru pentru care poate nu ești dispus să predai controlul. Roagă-L să te ierte și să te ajute să te încrezi în El. Poate că această criză cauzată de pandemie ți-a descoperit unele lucruri din viața ta în care nu ai reușit să îți exersezi credința. Roagă-te Domnului iubitor să te ajute să predai totul Lui și să înveți să te încrezi în El în ciuda furtunilor vieții.

Mergând mai în profunzime – Sugestii suplimentare de citit în această săptămână

Motive de rugăciune – Vineri, 5 iunie, 2020

Motive de laudă

  • Alex G.: Două binecuvântări mari! Începusem un studiu biblic cu o doamnă medic din orașul meu. Și datorită situației create de COVID-19 am putut să studiem mult mai des decât înainte. A acceptat să fie botezată chiar înainte de a vizita biserica! Și eu personal am fost foarte binecuvântat pentru că, deși a trebuit să îmi anulez toate călătoriile de anul acesta, m-am putut organiza mult mai bine, m-am putut ruga mai mult, am putut studia mai mult Biblia, am putut scrie mai mult și lucra mai eficient. În mijlocul multor dureri am primit și binecuvântări mari!
  • Rebeca: Acum două săptămâni, soțul meu și cu mine ne-am aflat într-o situație foarte dificilă. Nu aveam semnal la telefon și mașina s-a împotmolit într-un loc unde fusese o alunecare de teren, așa că nu puteam ieși. Ne-am rugat cerându-I lui Dumnezeu să ne fie pilot. Când am terminat rugăciunea, am simțit nevoia de a cânta un imn. Soțul meu mi-a spus că în momentul în care am făcut asta el a simțit ca și cum cineva ne-a împins afară de acolo. Știu că Dumnezeu ne răspundea la rugăciuni. El este extraordinar și îmi place modul în care lucrează întotdeauna în viețile noastre!

Cereri de rugăciune:

  • Roagă-te pentru frații și surorile care se luptă cu șomajul în perioada aceasta datorită pandemiei.
  • Roagă-te pentru Magdalena și soțul ei care trăiesc la țară în Columbia și încearcă să ajungă la oameni pentru a-L prezenta pe Isus. Au nevoie de o capelă în care să țină întâlniri. 
  • Roagă-te pentru bisericile din toată lumea care nu au un spațiu sau o clădire în care să se întâlnească din cauza diferitelor circumstanțe.
  • Roagă-te pentru voluntarii din proiectul „Un an în misiune” care îi ajută pe imigranții haitieni din Chile să învețe limba spaniolă și să se acomodeze cu viața și cultura chileană. Te rog, cere-i lui Dumnezeu să lucreze în și prin voluntari, și să îi ajute să construiască prietenii și credință.

Traducere: Impact România
(https://www.impactromania.org)

Dacă aveți motive de rugăciune puteți să le scrieți pe grupul nostru de Facebook Buzunarul cu rugăciuni  și ne vom ruga pentru ele.