Ziua 64 – Frumusețea zdrobirii

100 zile de rugaciune 29 mai 2020

de Melody Mason

Nu voi uita niciodată, în urmă cu câțiva ani, în timp ce mă pregăteam să conduc un program de rugăciune pentru un eveniment mare, cum Duhul Sfânt m-a atenționat pentru ceva specific în viața mea, pe care trebuia să-l corectez în relația mea cu Dumnezeu. Copleșită, m-am asezat pe genunchi pe podea în noaptea aceea în timp ce mă rugam: „O, Doamne, te rog să mă ierți …”

Cu toate acestea, în timp ce mi-am mărturisit păcatul lui Dumnezeu, au fost necesare anumite măsuri pentru a face schimbări adecvate. Dar nu am putut face acești pași imediat, așa că nu eram sigură ce să fac. Ar trebui să merg în continuare cu responsabilitățile mele în slujba rugăciunii sau ar trebui să fac pe altcineva să ma inlocuiasca până când voi rezolva lucrurile?

Ca un lider respectat în slujire, a fost foarte umilitor să mă gândesc să recunosc celorlalți că am greșit lui Dumnezeu într-un domeniu anume. Nu am vrut să fac o agitație și să par slăbită spiritual pentru colegii mei de echipă sau pentru mulți străini care participau la întâlniri. Așa că, cu o inimă grea și cu lacrimi în ochi, m-am dus să dorm în noaptea aceea, hotărâtă să cer altcuiva să conducă programul de rugăciune a doua zi.

Totuși, a doua zi dimineață, când mi-am propus să găsesc pe cineva care să-mi ia locul, Dumnezeu m-a oprit în căutarea mea, în timp ce Duhul Sfânt a început să vorbească inimii mele. „Melody, trebuie să conduci programul de rugăciune în dimineața aceasta! . Nu cere altcuiva să te înlocuiască!”

„Stai Doamne … Nu poți să spui asta?” Am spus în timp ce lacrimi proaspete îmi veneau în ochi. Dar Duhul Sfânt a continuat să-mi vorbească.

„Da, vreau să conduci, cu toate acestea, nu trebuie să conduci ca persoana pe care vrei ca toată lumea să creadă că ești. Nu vezi? Nu caut oameni lideri care să-și acopere păcatele și să continue, de parcă totul este în regulă. Caut vase sparte predate; vase care se vor smeri într-o asemenea măsură încât mândria dispare. Doar atunci le pot folosi cu adevărat pentru gloria Mea. Știu că asta doare, dar trebuie să împărtășiți congregației ceea ce am condamnat aseară în viața ta. Fii sinceră cu privire la modul în care mi-ai greșit! După aceea invită-i pe oameni să vină cu tine la cruce pentru a îndepărta tot păcatul și compromisul. Vedeți, dacă oamenii așteaptă să vină când au totul în ordine, nu vor veni niciodată.”

Din nou, am început să protestez. „Nu pot face asta, Doamne! Ce va gândi toată lumea când vor vedea cum am eșuat?”

Duhul Sfânt mi-a vorbit ușor inimii în timp ce mi-a îndreptat ochii spre cer. „Nu contează ce cred ei. Nu este vorba de a-ti proteja reputația. Este vorba despre a da glorie lui Dumnezeu. Ca El sa lucreze, trebuie să te smerești.”

O, cum nu voiam să mă supun îndemnurilor Duhului Sfânt în dimineața aceea. Dacă aș fi putut alerga departe ca Iona, sau sa mă ascund într-o peșteră, aș fi făcut asta imediat. Dar știam ce trebuie să fac. A trebuit să mă supun.

Agitată și cu lacrimi în ochi, m-am dus în fața a sute de oameni în acea dimineață și am împărtășit ceea ce Domnul îmi pusese pe inimă. Ai fi putut auzi o picătură în cameră în timp ce toată lumea asculta. „Isus ne spune să venim așa cum suntem”, am spus încet, în timp ce am continuat să șterg lacrimile din ochi. „Deci, vin așa cum sunt și vă invit să vă alăturați la mine la poalele crucii.”

La această invitație, toți s-au ridicat de pe scaune și au venit în față. Pe alocuri au fost lacrimi, în timp ce diferiți oameni au cerut iertare lui Dumnezeu pentru diferite aspecte ale păcatului și ale compromisului care s-au arătat în viața lor. Și Duhul Sfânt era acolo. În cartea Calea către Hristos ni se spune:

„Dacă ajungi să-ți dai seama de păcătoșenia ta, nu aștepta să te faci singur mai bun. Sunt mulți aceia care gândesc că nu sunt destul de buni pentru a veni la Domnul Hristos. Aștepți să devii mai bun prin propriile tale eforturi? „Poate un etiopian să-și schimbe pielea, sau un pardos să-ți schimbe petele? Tot așa, ați putea voi să faceți binele, voi care sunteți deprinși să faceți răul?”. (Ieremia 13, 23.) Ajutorul nostru este numai în Dumnezeu. Noi nu trebuie să așteptăm convingeri mai temeinice sau ocazii mai bune sau caractere mai sfinte. Prin noi înșine nu putem face nimic. Noi trebuie să venim la Hristos așa cum suntem.” Calea către Hristos, p. 31

La urmă, cred că acesta a fost unul dintre cele mai dulci, sfinte momente de rugăciune pe care le-am experimentat vreodată, căci Dumnezeu a făcut o lucrare profundă de curățire în noi toți în acea dimineață. Multe inimi au fost zdrobite, dar cât de frumoasă și vindecătoare a fost aceasta zdrobire. În Psalmul 51:17 Biblia ne spune: „Jertfa plăcută lui Dumnezeu este un duh zdrobit; Dumnezeule, Tu nu dispreţuieşti o inimă frântă şi mâhnită.”.

Ce ofrandă căutați să aduceți lui Dumnezeu în aceste zile? Este aceasta cea mai bună lucrare a ta, cea mai bună rugăciune, încercările tale cele mai bune de a fi martor puternic chiar și în mijlocul evenimentelor care spulberă viața? Cea mai bună ofranda a noastră nu are nicio legătură cu lucrările noastre, ci este frangerea completă a sinelui, a mândriei și a autosuficienței pe măsură ce ajungem la piciorul crucii. După cum spune celebrul imn: Stanca Mantuirii Tu, atât de frumos: „Neputând să-aduc nimic, Lângă cruce stau și zic”. Să ne alipim de aceasta cruce astăzi!

Melody Mason este coordonatorul programului de Rugăciune Unită a Conferinței Generale. De asemenea, ajută la dezvoltarea resurselor pentru site-ul și inițiativele Reforma si Redesteptare și este autorul cartii: Îndrăzneste să ceri mai mult: cheile divine ale răspunsului la rugăciune. Povestea devoțională din această săptămână a fost preluată din noua sa carte lansată abia în aprilie, intitulată „Îndrăznește să trăiești prin fiecare cuvânt: iubindu-L pe Dumnezeu cu toata inima, trupul, mintea și sufletul tău”. Povestea devoțională din această săptămână a fost preluată din noua ei carte, recent lansată în aprilie, intitulată „Îndrăznește să trăiești de fiecare cuvânt: iubirea lui Dumnezeu cu inima, corpul, mintea și sufletul”

Întrebări de meditat

 • Unde locuiește Dumnezeu (vezi Isaia 57:15) și care sunt rezultatele întristării după voia lui Dumnezeu (vezi 2 Corinteni 7: 9-11)?
 • Ce a cerut David în rugăciunea sa de pocăință (vezi Psalmul 51: 1-19)?
 • Compara cu modul în care Saul a răspuns când a fost mustrat pentru păcatele sale (1 Samuel 15: 1-30). Cu ce personaj biblic vă identificați cel mai mult atunci când vi se arată păcatele voastre – cel care încearcă să se îndreptățească și să păstreze onoarea în fata oamenilor sau cel care își recunoaște deschis păcatul cu inima frântă și pocăință autentică?

Provocare la cercetarea inimii:

Citiți cu rugăciune „Frumusețea Smereniei” în timp ce treceți la săptămâna următoare. Nu e ceva ce ar trebui să evaluăm doar la începutul călătoriei noastre spirituale, ci pe tot parcursul ei. În timp ce parcurgi această provocare, întreabă-L pe Dumnezeu dacă există o mândrie în viața ta, la care încă nu ai renunțat sau pe cineva din sfera ta de influență (familie, prieteni, colegi de muncă) cărora trebuie să-i ceri iertare. Apoi, asculta de conducerea Duhului Sfânt. (Psalmul 66:18; Matei 5: 23-24; Proverbe 28:13; Matei 6: 14-15)

„…oricât de neînsemnat ar părea în ochii oamenilor un păcat sau altul, nici un păcat nu este mic înaintea lui Dumnezeu. Judecata omului este părtinitoare, nedesăvârșită, dar Dumnezeu apreciază toate lucrurile așa cum sunt în realitate. De pildă, un bețiv este disprețuit și i se spune că păcatul său îl va exclude din împărăția cerurilor; în timp ce mândria, egoismul și lăcomia rămân, prea adesea, nemustrate. Totuși, aceste păcate sunt în mod deosebit ofensatoare pentru Dumnezeu, pentru că sunt contrare bunătății caracterul Său, acelei iubiri neegoiste care formează atmosfera lumilor necăzute în păcat. Cel care cade în unele păcate grele poate ajunge să aibă un simțământ de rușine, să-și vadă nimicnicia și să simtă nevoia după harul lui Hristos, dar mândria nu simte această nevoie și, în acest fel, ea închide inima în fața Domnului Hristos și a binecuvântărilor nespus de mari pe care El a venit să ni le dea.” Calea Către Hristos, p. 30

Sugestii de lectură suplimentară pentru această săptămână:

 • Frumusețea smereniei
 • Melody Mason, Îndrăznește să trăiești prin fiecare cuvânt: Iubindu-L pe Dumnezeu cu toata inima, trupul, mintea și sufletul tău.
100 de Zile de Rugăciune – 29 mai

Mesajul pastorului Daniel Bursuc în cadrul campaniei 100 de Zile de Rugăciune.Ne rugăm pentru pregătirea serioasă pentru primirea Duhului Sfânt, în ploaia târzie.#100zilederugaciune #100daysofprayer #confmoldovahttps://youtu.be/Sgoc7jVn8Sg

Gepostet von Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova am Donnerstag, 28. Mai 2020

Motive de laudă:

 • Marlynn W.: „Îl lăudăm pe Domnul că în cele 100 de zile de rugăciune pentru pandemie Dumnezeu ne-a asigurat un loc de munca, mâncare și adăpost. Domnul ne-a îndemnat, de asemenea, să mergem în mediul rural. În plus, El mi-a oferit ocazia să mărturisesc în comunitatea musulmană. “
 • Moise M.: „Vă mulțumim că v-ați rugat pentru noi. Domnul a auzit rugăciunile voastre! Este uimitor! În perioada de închidere națională din Namibia, aproximativ 1100 de persoane s-au înscris pentru studii Biblice, 70% din care nu sunt adventiști de ziua a șaptea. “

Motive de rugăciune – vineri, 29 mai 2020

 • Rugați-vă pentru studenții din întreaga lume care nu pot lucra din cauza carantinei. Rugați-vă ca Dumnezeu să le ofere mijloacele financiare pentru a-si plăti școlarizarea.
 • Rugați-vă pentru victimele violenței domestice din întreaga lume.
 • Rugați-vă pentru familia lui Alexander Ostankin, un pastor care a fost ucis în timp ce slujea. Rugați-vă ca Dumnezeu să transforme sângele acestui ucenic într-o sămânța a Evangheliei.
 • Rugați-vă pentru cei care se luptă în prezent cu Covid-19. Rugați-vă pentru recuperarea lor completă.

Traducere: Impact România
(https://www.impactromania.org)

Dacă aveți motive de rugăciune puteți să le scrieți pe grupul nostru de Facebook Buzunarul cu rugăciuni  și ne vom ruga pentru ele.

Loading