Ziua 60 – Blândețe răsplătită

100 zile de rugaciune 25 mai 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Ferice  de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul!  – Matei 5:5

„Firea omenească se luptă totdeauna pentru întâietate, este totdeauna gata de ceartă, dar acela care Îl află pe Isus este golit de eu, de mândrie, de iubire, de iubirea de supremație și în sufletul lui este pace. Eul este pus în slujba Duhului Sfânt. Atunci nu mai ardem de dorința de a avea locul cel mai de frunte. Nu mai avem ambiția de a da buzna și a izbi cu coatele spre a atrage atenția, ci simțim că locul nostru cel mai înalt este la picioarele Mântuitorului. Privim la Isus, așteptând ca mâna Sa să ne conducă și glasul Său să ne călăuzească.” – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pag. 15

Întrebări de meditat

 • Nu există un loc mai fericit în viață decât să știi că ești în armonie cu Dumnezeu în tot ceea ce faci.
 • Această armonie există atunci când cauți pe Isus, iar înălțarea eului este abandonată, recunoscând că „inima păcătoasă este nespus de înșelătoare şi de deznădăjduit de rea”. (Ieremia 17: 9).
 • Smerenia și blândețea, sunt cheia pentru a permite Duhului Sfânt să dezvolte în tine un caracter cu adevărat frumos, asemenea lui Hristos.
 • Îi vei cere lui Isus să-ți îndepărteze dorințele mândre, ambițiile egoiste și dragostea de supremație?
 • Îi vei cere să le înlocuiască, dându-ți putere să practici amabilitatea, blândețea și umilința, începând de azi?
100 de Zile de Rugăciune – 25 mai

Mesajul pastorului Dragoș Apostol în cadrul campaniei 100 de Zile de Rugăciune.Ne rugăm pentru a avea o interpretare corectă a eschatologiei biblice.#100zilederugaciune #100daysofprayer #confmoldovahttps://youtu.be/WKvsoOwfeC8

Gepostet von Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova am Sonntag, 24. Mai 2020

Motive de laudă

 • Claudia P.: „Îl laud pe Dumnezeu pentru că îndurările Sale sunt noi, nu numai în fiecare dimineață, ci în fiecare moment! El a fost bun față de familia mea și față de mine dincolo de ceea ce pot exprima în cuvinte. Te laud Doamne!”
 • Rose K .: „Lăudat să fie Dumnezeu pentru cele 100 de zile de rugăciune! În fiecare zi mi se cere să fac ceva nou, sau văd schimbări noi la alți credincioși. După aceea, îmi dau seama că ceea ce am văzut a fost de fapt un răspuns la cererea de rugăciune din cele 100 de zile de rugăciune. Este uimitor să vezi cum lucrează Duhul Sfânt! ”

Motive de rugăciune – Luni, 25 mai 2020

 • Roagă-te ca Isus să te facă umil și blând.
 • Rugați-vă pentru membrii din Uganda care sunt afectați de inundațiile recente. Inundațiile fulgerătoare au lăsat multe case distruse. Mulți sunt acum fără adăpost în acest timp de izolare.
 • Rugați-vă pentru profesorii adventiști din întreaga lume, deoarece mulți se confruntă cu dificultăți financiare din cauza faptului că nu pot lucra.
 • Rugați-vă ca tinerii să realizeze cât de important este să slujească lui Dumnezeu și nu lumii.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 3, „Pocăința”
 • Mark Finley, 10 zile în camera de sus

Traducere: Adina Păltineanu
(https://www.redesteptaresireforma.ro/100dezile/)

Dacă aveți motive de rugăciune puteți să le scrieți pe grupul nostru de Facebook Buzunarul cu rugăciuni  și ne vom ruga pentru ele.