Ziua 59 – Sfârșitul plânsului

100 zile de rugaciune 24 mai 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Ferice  de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați! – Matei 5:4

„Plânsul despre care e vorba aici este sincera întristare a inimii din cauza păcatului… Și când cineva este atras să-L privească pe Isus, înălțat pe cruce, atunci vede păcătoșenia firii omenești. El vede că păcatul a fost cel care L-a biciuit și L-a răstignit pe Domnul slavei. Vede că, în timp ce a fost iubit cu o iubire de negrăit, viața sa a fost o continuă priveliște de nerecunoștință și răzvrătire. El a părăsit pe cel mai bun Prieten al său și a abuzat de cel mai prețios dar al cerului. L-a răstignit din nou, pentru sine pe Fiul lui Dumnezeu și a străpuns din nou inima aceea însângerată și lovită. Este despărțit de Dumnezeu printr-un abis de păcat, larg, întunecos și adânc; și plânge cu inima zdrobită. Cel ce plânge așa „va fi mângâiat”. Dumnezeu ne descoperă vinovăția, ca să putem alerga la Hristos și, prin El, să fim eliberați din robia păcatului, să ne bucurăm de slobozenia fiilor lui Dumnezeu. În sinceră pocăință, putem să venim la piciorul crucii și să depunem poverile noastre – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pag. 9-10

Întrebări de meditat

 • Ți-ai luat vreodată timp să îți dai seama pe deplin de ceea ce a realizat Isus pentru tine în cele mai întunecate ore ale morții Sale?
 • Când privești pe Mântuitorul  care ne poartă păcatele înălțat, răstignit, vei lăsa ca aceste scene să-ți pătrundă în suflet?
 • Pe măsură ce interiorizezi agonia Lui, trăind moartea a doua în locul tău, vei lăsa ca acest fapt să-ți deschidă ochii pentru a vedea murdăria păcatelor preferate?
 • De ce nu ai începe să plângi astăzi pentru păcatele tale, în special pentru cei la care nu ai dori să renunți?
 • Mărturisește-le lui Isus! El te va ierta cu bucurie. El te va mângâia. Și îți va da biruința.
100 de Zile de Rugăciune – 24 mai

Mesajul pastorului Gabriel Alban, în cadrul campaniei 100 de Zile de Rugăciune.Ne rugăm pentru studierea serioasă a profețiilor și a interpretării lor.#100zilederugaciune #100daysofprayer #confmoldovahttps://youtu.be/A5zqCmu77lY

Gepostet von Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova am Samstag, 23. Mai 2020

Motive de laudă

 • Diane T.: „Laud pe Dumnezeu pentru ocazia de a participa la Tabăra Biblică Virtuală ARME! Ce binecuvântare bogată în tot acest timp.”
 • Iris R.: „Am fost dependent de vizionarea filmelor pe Netflix. Citeam câteva versete din Biblie ca să-mi adorm conștiința și apoi să continui să urmăresc filmele.. După o săptămână de rugăciune la școala noastră, Dumnezeu m-a convins să șterg aplicația. După un timp am instalat-o și am început să vizionez doar filme biblice, dar nu mă puteam controla, am fost din nou sub controlul Satanei. Am strigat către Dumnezeu. A doua zi, pastorul meu mi-a oferit cadou Biblia de studiu Andrews. M-am bucurat și, am mulțumit cu lacrimi lui Dumnezeu pentru intervenția Lui. El mi-a amintit de Filipeni 2:13: Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea . Îl laud pe Dumnezeu că m-a convins și Și-a împlini făgăduința.”

Motive de rugăciune – Duminică, 24 mai 2020

 • Rugați-vă pentru o înțelegere mai clară a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat la cruce.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să vă ajute să urâți păcatul și să iubiți neprihănirea.
 • Rugați-vă pentru lucrarea de colportaj în Malawi, precum și pentru sprijin financiar pentru a începe un sanatoriu și o lucrare misionară medicală în acea regiune.
 • Rugați-vă ca oamenii să nu fie atrași și preocupați de teorii ale conspirației, ci să-și fixeze ochii asupra lui Isus și asupra adevărului Său.
 • Rugați-vă pentru membrii bisericii adventiste de ziua a șaptea Peter’s Rest, la St. Croix, Insulele Virgine. Clădirea bisericii lor a ars complet. Rugați-vă pentru înțelepciune pentru a merge mai departe. Rugați-vă ca această pierdere să fie transformată într-o biruință pentru Isus.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos , capitolul 3, „Pocăința”
 • Mark Finley, 10  zile în  camera de sus

Traducere: Adina Păltineanu
(https://www.redesteptaresireforma.ro/100dezile/)

Dacă aveți motive de rugăciune puteți să le scrieți pe grupul nostru de Facebook Buzunarul cu rugăciuni  și ne vom ruga pentru ele.

Loading