Ziua 58 – Sărăcie binecuvântată

100 zile de rugaciune 23 mai 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Ferice  de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăția cerurilor! – Matei 5:3

„Aceia care își dau seama că nu se pot mântui cu nici un chip prin ei înșiși, sau că nu sunt în stare să facă nici un lucru bun prin ei înșiși, sunt cei ce prețuiesc ajutorul pe care poate să-l dea Hristos. Ei sunt cei săraci în duh, pe care Hristos îi numește fericiți. Pe cel pe care îl iartă, Hristos îl face mai întâi să se pocăiască și Duhul Sfânt este Cel care-l convinge de păcat. Aceia ale căror inimi au fost mișcate de Duhul convingător al lui Dumnezeu văd că nu este nimic bun în ei. Ei văd că tot ce au făcut este amestecat cu iubire de sine și păcat. Ca și bietul vameș, ei stau de o parte, neîndrăznind să-și ridice ochii spre ceruri, și strigă: „Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul.”… Toți aceia care au un simțământ al marii lor sărăcii sufletești, care simt că nu au nimic bun în ei înșiși, pot afla neprihănire și tărie, privind la Isus.” – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 7-8

Întrebări de meditat

 • Îndreptățirea de sine – atitudinea atotcuprinzătoare și adesea inconștientă care ne înșală făcându-ne  să credem și să avem sentimentul că suntem buni – este cea mai mare piedică în a primi cu adevărat mântuirea personală în Isus.
 • Când ne dăm seama de sărăcia noastră spirituală, de nevoia disperată de Isus toată viața și ca urmare, să avem încredere numai în El în fiecare clipă, pentru a ne vindeca pe deplin și complet de orice  urmă de egoism, numai atunci putem avea siguranța mântuirii.
 • De ce să nu vii astăzi la Isus așa cum ești, cu eul păcătos, zdrobit?
 • De ce să nu ceri sângele Lui, viața și moartea Lui, ca mijloc de mântuire?
 • De ce să nu-I ceri să dezrădăcineze toată încrederea în sine care este încă în inima ta și să o înlocuiască cu  credința în capacitatea Lui de a te mântui și a te împuternici să faci fapte bune motivate de o iubire neegoistă?
100 de Zile de Rugăciune – 23 mai

Mesajul pastorului Ionel Mardare, Secretarul Asociației Pastorale – Conferința Moldova, în cadrul campaniei 100 de Zile de Rugăciune.Ne rugăm pentru pastorii din Conferința Moldova și activitățile din fiecare district în acest timp.#100zilederugaciune #100daysofprayer #confmoldovahttps://youtu.be/ayOPhQJ71tM

Gepostet von Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova am Freitag, 22. Mai 2020

Motive de laudă

 • Nolubabalo D.: „Mulțumesc Doamne pentru că ai întins mâna asupra Africii. Mulțumim pentru ocrotire. Mulțumesc că ai grijă de copiii mei în absența mea. Doamne, meriți  toată lauda.”
 • Philippe M.: „În orașul nostru, Kananga, nu au existat emisiuni radio înainte de interdicțiilor Covid-19, dar în acest timp de criză avem patru emisiuni în fiecare săptămână pe patru posturi de radio locale. Lăudăm pe Dumnezeu pentru asta!”

Motive de rugăciune – Sabat, 23 mai 2020

 • Roagă-te ca Isus să te curețe de toată îndreptățirea de sine și să te ajute să înțelegi marea ta nevoie de El, zilnic – toată viața.
 • Rugați-vă pentru evangheliștii din Africa de Sud care se luptă cu diverse probleme de sănătate și stres. Rugați-vă ca aceștia să fie vindecați și făcuți în stare să găsească modalități de a predica Evanghelia chiar și în actualele condiții.
 • Rugați-vă pentru fratele Samuel S. El suferă de durere cumplită în partea inferioară a corpului, iar medicii nu știu ce nu este în regulă. Rugați-vă și pentru sora Tabitha N. care a fost diagnosticată cu un defect la inimă și are dureri mari. Rugați-vă pentru vindecarea lor și pentru vindecarea multor alții care suferă în acest moment.
 • Rugați-vă pentru Centrul misionar chinez din Jakarta, Indonezia, care organizează întâlniri evanghelistice online în fiecare sâmbătă, între 9 mai și 20 iunie 2020. Prima întâlnire a atras în jur de 3000 de persoane și peste 260 de înscriși pentru studii biblice.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 3, „Pocăința”
 • Mark Finley, 10  zile în  camera de sus

Traducere: Adina Păltineanu
(https://www.redesteptaresireforma.ro/100dezile/)

Dacă aveți motive de rugăciune puteți să le scrieți pe grupul nostru de Facebook Buzunarul cu rugăciuni  și ne vom ruga pentru ele.

Loading