Ziua 55 – Devotament față de biserica locală

100 zile de rugaciune 20 mai 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Mulțimea celor ce crezuseră era o inimă şi un suflet. Niciunul nu zicea că averile lui sunt ale lui, ci aveau toate de obște. Fapte 4:32

„Cei întorși la Evanghelie erau „o inimă și un suflet”. Un interes comun îi stăpânea pe toți și anume: succesul misiunii ce le fusese încredințată; iar lăcomia nu avea loc în viața lor. Iubirea pentru frații lor și pentru lucrarea căreia ei s-au consacrat era mai mare decât iubirea lor de bani și de averi. Faptele lor mărturiseau că ei prețuiau sufletele oamenilor ca având o valoare mai mare decât bogățiile pământești.” – Faptele Apostolilor, p. 70

Întrebări de meditat

 • Există momente în care am putea fi frustrați de biserica noastră locală sau chiar de biserica globală. Totuși, știm că biserica este mireasa lui Hristos.
 • Dacă Isus este atât de devotat bisericii Sale, nu ar trebui să fim și noi devotați?
 • Primii creștini erau plini de Duh și dispuși să jertfească totul pentru biserica și misiunea lui Dumnezeu.
 • De ce nu-i ceri astăzi lui Dumnezeu să-ți ierte orice atitudine păcătoasă pe care ai putea-o avea față de mireasa Lui și roagă-L să te boteze cu Duhul Său, împuternicindu-te să cauți unitatea și să duci o viață de sacrificiu pentru a susține și binecuvânta comunitatea bisericii locale.
100 de Zile de Rugăciune – 20 mai

Mesajul pastorului Eugen Chirilianu, Director Dep. Educație, în cadrul campaniei 100 de Zile de Rugăciune.Ne rugăm pentru elevi, studenți, profesori care sunt nevoiți să învețe și să predea de acasă.#100zilederugaciune #100daysofprayer #confmoldovahttps://youtu.be/WejGbgMEIgM

Gepostet von Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova am Dienstag, 19. Mai 2020

Motive de laudă

 • Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru cele 900 de biserici noi plantate în ultimii ani în Diviziunea Nord-Americană.
 • În Diviziunea Americii de Sud, cererile de studiu biblic au crescut de 5 ori de la începerea acestei crize!

Motive de rugăciune – Miercuri, 20 mai 2020

 • Rugați-vă pentru biserica din țara Gabon. Rugați-vă ca membrii săi să aibă curaj și înțelepciune în a ajunge la concetățenii lor. Rugați-vă în special pentru un grup din Akanda care încearcă să ajute pe cei cu dizabilități.
 • Rugați-vă pentru nevoile bisericii locale. Nevoile spirituale și fizice. Rugați-vă pentru unitate, vindecare și un devotament reînnoit pentru activitățile de misiune.
 • Rugați-vă pentru pastorii și conducătorii bisericii din Uniunea Haiti. Rugați-vă pentru bisericile din unele regiuni din Haiti care sunt pline de bande înarmate. Rugați-vă pentru sănătatea spirituală, fizică, financiară și mentală a membrilor din Haiti.
 • Rugați-vă pentru membrii care au acceptat o viziune greșită sau strâmbă despre doctrine și încearcă în mod activ să-i înșele pe alții.
 • Rugați-vă pentru foștii membri care s-au despărțit de biserică și și-au format propriile grupuri sau denominațiuni. Rugați-vă să fie conduși la adevăr.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos , capitolul 1, „Iubirea lui Dumnezeu pentru om”
 • Derek J. Morris, The Radical Prayer

Traducere: Adina Păltineanu
(https://www.redesteptaresireforma.ro/100dezile/)

Dacă aveți motive de rugăciune puteți să le scrieți pe grupul nostru de Facebook Buzunarul cu rugăciuni  și ne vom ruga pentru ele.

Loading