Ziua 54 – Devotament față de soț/soție/familie

100 zile de rugaciune 19 mai 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Nevestelor, fiţi supuse bărbaților voștri ca Domnului… Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea… Copii, ascultați în Domnul de părinții voștri, căci este drept… Şi voi, părinților, nu întărâtați la mânie pe copiii voștri, ci creșteți-i în mustrarea şi învățătura Domnului. Efeseni 5:22, 25; 6:1, 4

„Cauza neînțelegerilor și a discordiei din familii și din biserică este despărțirea de Hristos. A fi aproape de Hristos înseamnă a fi aproape unul de altul. Secretul adevăratei unități în biserică și familie nu este diplomația, administrarea sau efortul supraomenesc de a învinge greutățile – deși acestea trebuie făcute – ci unirea cu Hristos.” – Căminul adventist,  p. 179

Întrebări de meditat

 • Soțul/soția și familia sunt oamenii din viața ta față de care ai o datorie solemnă: să-i iubești, să-i sprijini și să îi înveți cum să devină ucenici într-o relație plină de iubire și bucurie cu Isus.
 • Te vei angaja astăzi să extinzi soțului/soției tale același har, iertare și iubire pe care Isus le-a arătat față de tine?
 • Este dorința ta să fii un lider spiritual pentru casa ta?
 • Roagă-te astăzi lui Isus pentru o umblare și o unire mai profundă cu El, astfel încât să poți fi o mai bună reflectare a Lui către soțul/soția și familia ta.
100 de Zile de Rugăciune – 19 mai

Mesajul pastorului Eugen Profir, Director Dep. Familie, în cadrul campaniei 100 de Zile de Rugăciune.Ne rugăm pentru învățătura zilnică din studiul Școlii de Sabat.#100zilederugaciune #100daysofprayer #confmoldovahttps://youtu.be/gmYVWSjh-sU

Gepostet von Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova am Montag, 18. Mai 2020

Motive de laudă

 • Prosper O.: „Da! Făcând abstracție de COVID-19, voi cânta în continuare laude Domnului Cel Preaînalt. ”
 • Jon W.: „Această criză mi-a oferit o dorință reînnoită de a avea o umblare și mai strânsă cu Hristos!”

Motive de rugăciune – Marți, 19 mai 2020

 • Roagă-te pentru soț/soție, părinți, copii, frați și familia extinsă. Roagă-te să Îl cunoască pe Domnul Isus Hristos. Roagă-te să fii un soț, părinte, frate/soră și fiu/fiică așa cum dorește Hristos să fii.
 • Rugați-vă pentru „Ziua de rugăciune a căsătoriei și a familiei” din 6 iunie, organizată de Conferința Generală, Departamentul Viața de familie (adventist.org).
 • Rugați-vă pentru cei necăsătoriți care se simt foarte singuri în această perioadă. Rugați-vă ca ei să vadă binecuvântările celibatului, în ceea ce privește slujirea lui Dumnezeu. Rugați-vă ca, dacă este voia lui Dumnezeu, să-și găsească soți evlavioși.
 • Rugați-vă pentru cei care se luptă cu dependențele.
 • Rugați-vă pentru o membră din Trinidad a cărei fiică a fost ucisă acum doi ani și al cărei fiu a fost ucis în luna martie, anul acesta. Rugați-vă ca ea să fie mângâiată și, de asemenea, pentru ocrotire asupra restului familiei sale.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 1, „Iubirea lui Dumnezeu pentru om”
 • Derek J. Morris, The Radical Prayer

Traducere: Adina Păltineanu
(https://www.redesteptaresireforma.ro/100dezile/)

Dacă aveți motive de rugăciune puteți să le scrieți pe grupul nostru de Facebook Buzunarul cu rugăciuni  și ne vom ruga pentru ele.

Loading