Ziua 53 – Devotament față de prieteni

100 zile de rugaciune 18 mai 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Cine îşi face mulţi prieteni îi face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate. Proverbe 18:24

„Ionatan a fost moștenitor al tronului prin naștere, știindu-se însă înlăturat prin hotărâre divină; pentru rivalul său a fost cel mai delicat și credincios prieten, apărând viața lui David chiar cu prețul primejduirii propriei vieți; … Numele lui Ionatan este prețuit în ceruri, iar pe pământ rămâne ca mărturie despre existența și puterea iubirii altruiste.” – Educația, p. 157

Întrebări de meditat

  • Prietenia lui Ionatan și David a avut o calitate și o profunzime spirituală care se văd mai rar acum. Prietenia lor era bazată pe un legământ sfânt de sprijin spiritual și devotament reciproc.
  • Ai prieteni spirituali? Ești prieten spiritual cu altcineva?
  • De ce să nu alegi să te dedici dezvoltării spirituale a prietenilor tăi, punând deoparte dorințele și plăcerile personale și să dedici timp și dragoste pentru a-ți susține prietenii în umblarea lor cu Hristos?
100 de Zile de Rugăciune – 18 mai

Mesajul pastorului Virgil Sandu, Director dep. Școala de Sabat, în cadrul campaniei 100 de Zile de Rugăciune.Ne rugăm pentru singura sursă reală de devoțiune zilnică (să fie Sfânta Scriptură).#100zilederugaciune #100daysofprayer #confmoldovahttps://youtu.be/2moMfx5Hxlg

Gepostet von Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova am Sonntag, 17. Mai 2020

Motive de laudă

  • Întâlnirile evanghelice online It Is Written raportează rezultate uimitoare, cu mii de participanți și mulți luând decizii pentru Isus. Cei interesați se conectează cu bisericile adventiste locale pentru a ține legătura ulterior.
  • Mulți foști membri adventiști se conectează la biserică, mulțumind pentru activitățile sporite găsite online.

Motive de rugăciune – Luni, 18 mai 2020

  • Rugați-vă pentru prietenii voștri. Mai ales cei care nu-L cunosc pe Hristos sau și-au pierdut drumul. Rugați-vă ca Dumnezeu să vă ofere curajul de a fi o influență pozitivă, pro activă, spirituală în viața lor.
  • Rugați-vă pentru întâlnirile evanghelice planificate în Valea Riftului din Kenya, care este un teritoriu nou pentru biserica noastră.
  • Rugați-vă pentru biserica Phoenix Beacon Light SDA, ca noii membri să lucreze pentru cei din localitatea lor.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Calea către Hristos , capitolul 1, „Iubirea lui Dumnezeu pentru om”
  • Derek J. Morris, The Radical Prayer

Traducere: Adina Păltineanu
(https://www.redesteptaresireforma.ro/100dezile/)

Dacă aveți motive de rugăciune puteți să le scrieți pe grupul nostru de Facebook Buzunarul cu rugăciuni  și ne vom ruga pentru ele.

Loading