Ziua 52 – Devotament față de Isus

100 zile de rugaciune 17 mai 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Aaron a istorisit toate cuvintele pe care le spusese Domnul lui Moise şi Moise a făcut semnele înaintea poporului. Poporul a crezut. Astfel au aflat că Domnul cercetase pe copiii lui Israel, că le văzuse suferinţa şi s-au plecat şi s-au aruncat cu faţa la pământ. – Exod 4:30-31.

„Dorești să te predai lui Dumnezeu, dar ești slab, nu ai destulă putere morală, ești rob al îndoielilor și stăpânit de obiceiurile vieții tale păcătoase. Făgăduințele și hotărârile tale sunt asemenea unor funii de nisip. Singur nu-ți poți controla și stăpâni gândurile, impulsurile și simțămintele. Amintirea făgăduielilor nerespectate și a angajamentelor neîmplinite slăbește încrederea în propria ta sinceritate și te face să crezi că Dumnezeu nu te poate primi; dar nu trebuie să deznădăjduiești. Ce trebuie să înțelegi este adevărata putere a voinței. Aceasta este puterea care guvernează natura omului, puterea ce ia hotărâri sau care face alegerea. Totul depinde de dreapta lucrare a voinței. Dumnezeu a dat oamenilor puterea alegerii; datoria lor este aceea de a o exercita. Nu stă în puterea noastră să ne schimbăm inima și nici să predăm lui Dumnezeu simțămintele; dar putem alege să-l slujim. Putem să-I dăm voința; atunci El va lucra în noi și voința și înfăptuirea, după buna Sa găsire cu cale. În acest fel, întreaga noastră ființă va fi adusă sub controlul Duhului lui Hristos; simțămintele noastre vor fi atunci îndreptate numai spre El, iar gândurile vor fi în armonie cu El.” – Calea către Hristos, p. 47

Întrebări de meditat

 • Când a fost confruntat cu realitatea promisiunii iubitoare a lui Dumnezeu de salvare din sclavie, reacția poporului Israel a fost una de predare, angajament și închinare.
 • Pe măsură ce contempli incredibila iubire al lui Dumnezeu pentru tine vei alege astăzi să-i răspunzi cu El cu același tip de atitudine? Îi vei preda voința, viața, inima ta?
 • Dumnezeu e bun. El dorește să ajute și să vindece. Procesul poate răni uneori, dar merită.
 • De ce să nu te lași de lume, să te predai și să-ți dedici viața și voința lui Dumnezeu astăzi și să te închini Lui?
100 de Zile de Rugăciune – 17 mai

Mesajul pastorului Cristian Trenchea în cadrul campaniei 100 de Zile de Rugăciune.Ne rugăm pentru închinarea în familie (altarul familiei și studiu împreună).#100zilederugaciune #100daysofprayer #confmoldovahttps://youtu.be/DVud8cUBxnk

Gepostet von Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova am Samstag, 16. Mai 2020

Motive de laudă

 • Restricțiile Covid-19 au dus la o creștere a interesului pentru Evanghelie în Orientul Mijlociu. Diverse persoane, rămânând anonime, s-au conectat online cu biserica.
 • Mișcări vaste de rugăciune se desfășoară în Diviziunea Inter-Americană.

Motive de rugăciune – Duminică, 17 mai 2020

 • Rugați-vă pentru evangheliștii cu literatura din întreaga lume, care sunt afectați financiar de pandemie. Rugați-vă pentru modalități prin care literatura noastră să se răspândească încă în acest timp și pentru ca mulți să fie binecuvântați citind-o.
 • Rugați-vă pentru acei membri credincioși care slujesc în distribuția de alimente în această perioadă. Rugați-vă să fie protejați de virus în timp ce fac acest serviciu de iubire pentru cei din jurul lor.
 • Rugați-vă pentru laici, lucrători biblici și evangheliști care sunt dependenți de agricultură și de alte măsuri de auto susținere pentru a se susține pe ei înșiși și familiile lor. Rugați-vă pentru cei care trăiesc și slujesc în regiuni afectate de secetele abundente.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos , capitolul 1, „Iubirea lui Dumnezeu pentru om”
 • Derek J. Morris, The Radical Prayer

Traducere: Adina Păltineanu
(https://www.redesteptaresireforma.ro/100dezile/)

Dacă aveți motive de rugăciune puteți să le scrieți pe grupul nostru de Facebook Buzunarul cu rugăciuni  și ne vom ruga pentru ele.