Ziua 30 – Rugați-vă conform voinței lui Dumnezeu

100 zile de rugaciune 25 aprilie 2020

„Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă! Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.” 1 Ioan 5:14

”În rugăciunea credinței există știință divină; o știință pe care trebuie s-o înțeleagă orice om care vrea să facă din viața sa un succes. Hristos spune: „De aceea vă spun că orice lucru veți cere, când vă rugați, să credeți că l-ați și primit și-l veți avea.” Marcu 11, 24. El face clar faptul că ceea ce cerem trebuie să fie conform voinței lui Dumnezeu; trebuie să cerem lucrurile pe care ni le-a făgăduit, și orice primim trebuie să fie folosit pentru a împlini voia Sa. Nu trebuie să ne îndoim de făgăduință atunci când sunt împlinite condițiile… Nu avem nevoie să căutăm vreo dovadă exterioară a binecuvântării. Darul se află în făgăduință și putem merge la lucrarea noastră asigurați că Dumnezeu poate împlini ceea ce a promis și că darul, care se află deja în posesia noastră, îl vom primi când vom avea cel mai mult nevoie de el.” Ellen White, Educația, p. 258

Întrebări de meditat

 • Te-ai rugat vreodată pentru ceva ce știai că nu este voia lui Dumnezeu, dar doreai atât de rău, oricum ai rugat?
 • Adesea, retrospectiva este mai bună decât previziunea.
 • De ce nu iei câteva momente astăzi să privești înapoi și să-i mulțumești lui Dumnezeu pentru acele rugăciuni specifice pe care le-ai făcut și la care El nu a răspuns, pentru că acum vezi că nu erau spre binele tău.
100 de Zile de Rugăciune – 25 aprilie

Mesajul pastorului Beniamin Gavril în cadrul campaniei 100 de Zile de Rugăciune.Ne rugăm pentru familiile celor infectați și care deja au decedat.#100zilederugaciune #100daysofprayer #confmoldovahttps://youtu.be/AuoCBpP_zCY

Gepostet von Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova am Freitag, 24. April 2020

Motive de laudă:

Deși am pierdut persoane dragi în COVID-19, există alții pentru care ne-am rugat stăruitor și Dumnezeu le-a cruțat viața. Să-L lăudăm pentru acele cazuri în care El a izbăvit. Și să căutăm să ne menținem „Fericita nădejde”, căci avem încredere în El cu privire la pierderile pe care nu le putem înțelege.

Motive de rugăciune – Sabat, 25 aprilie 2020

 • Rugați-vă pentru cei din zona Chattanooga, Tennessee în Statele Unite, care au trecut recent printr-o serie de tornade groaznice. Multe case și unele vieți pierdute, iar acum în mijlocul acestei pandemii COVID-19, se luptă să adune ce a mai rămas.
 • Rugați-vă pentru cei din țările sărace care nu au putut să lucreze. Rugați-vă pentru asigurarea hranei și a proviziilor necesare membrilor bisericii din aceste regiuni.
 • Continuați să vă rugați pentru profesioniștii din domeniul sănătății din primele linii care continuă să lupte împotriva acestei epidemii.
 • Rugați-vă pentru sănătatea și apărarea lor de COVID-19 și siguranța lor emoțională, pentru că au de a face cu stresul și încordarea acestei pandemii.
 • Continuați să vă rugați pentru numeroasele organizații și întreprinderi mici care suferă financiar ca urmare al acestui blocaj. Rugați-vă pentru prevedere și înțelepciune în deciziile pentru viitor.
 • Rugați-vă pentru înțelepciune pentru liderii guvernamentali pentru ca să știe cum și când să înceapă să repornească economia.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 11 – Înaltul privilegiu al rugăciunii
 • Randy Maxwell, Boot Camp for the Last Days

Traducere: Adina Păltineanu
(https://www.redesteptaresireforma.ro/100dezile/)

Dacă aveți motive de rugăciune puteți să le scrieți pe grupul nostru de Facebook Buzunarul cu rugăciuni  și ne vom ruga pentru ele.

Loading