Ziua 03 - Cercetează-mă, Doamne, și cunoaște-mi inima

100 zile de rugaciune 29 martie 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

”Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaște-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaște-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea şi du-mă pe calea veșniciei!” Psalm 139: 23, 24

De nimic nu se teme Satana mai mult decât de faptul că poporul lui Dumnezeu va elibera calea, îndepărtând orice obstacol care Îl împiedică pe Domnul să Își reverse Duhul asupra unei biserici slăbite… Fiecare ispită, fiecare influență împotrivitoare, fie vizibilă, fie tainică, poate fi învinsă cu succes „nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul oștirilor” (Zaharia 4,6).

Ellen G. White, Solii Alese, vol. 1, p. 59

Întrebări la care să medităm

Care sunt câteva moduri practice prin care putem permite lui Dumnezeu să ne cerceteze inima?

Uneori este bine să încetinești și să ai timp suplimentar pentru reflecție, dar pentru mulți aceasta este o perioadă de mare teamă și nesiguranță.

Cum putem să încurajăm și să ajungem la cei care se pot simți foarte singuri în timpul acestei pandemii Coronavirus?

Ziua 3 – Motive de rugăciune

 1. Rugați-vă să aplicăm personal rugăciunea lui David din Psalmul 139, întrebându-L pe Domnul dacă există ceva care stă între El și noi. Dacă Duhul Sfânt dezvăluie ceva, rugați-vă să ne mărturisim păcatele și să îndreptăm lucrurile în relația cu Dumnezeu sau cu alții.
 2. Rugați-vă să trăim în credință, nu cu frică, oricare ar fi circumstanțele din jurul nostru.
 3. Rugați-vă pentru rezerve pentru cei care pierd locul de muncă,  fiind concediați, sau întrebându-se de unde va veni prânzul următor dacă nu pot merge la muncă. Rugați-vă ca Dumnezeu să-i susțină și să le asigure nevoile zilnice așa cum a promis să  facă în Isaia 33:16 și Filipeni 4:19.
 4. Rugați-vă ca membrii bisericii din lumea întreagă să înțeleagă că Biserica Adventistă din Ziua a Șaptea este o mișcare profetică, cu un mesaj profetic, încredințat de cer cu o misiune profetică foarte specială și că acum este momentul să strălucească pentru gloria lui Dumnezeu.
 5. Rugați-vă ca toți conducătorii și membrii bisericii de pretutindeni să vadă această pauză în cadrul întâlnirilor și agendelor ca o oportunitate de a cultiva o umblare personală mai profundă cu Isus.

Dacă aveți motive de rugăciune le puteți menționa în comentarii și ne vom ruga împreună pentru voi!

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, ”Ultima Criză”. Mărturii vol.9,11-18
 • Mark Finley, Revive Us Again

Traducere: Adina Păltineanu
(https://www.redesteptaresireforma.ro/100dezile/)

Loading

  3 comments

 • | 30 martie 2020 at 8:35

  Stimați frați aduc si eu un motiv de rugăciune legat de mamă mea(numele ei este Măria) din Galați in vîrstă de aproape 92 de ani. Pe 27.03.2020 a avut un infarct. Este extrem de slăbită, nu bea si nu mănâncă. Rugați-vă ca Bunul Dumnezeu să intervină în alinarea suferințelor ei. Dorința ei este să fie trecută la odihnă căci are dureri care o chinuie. Ma-ș bucura să știu ca cineva se va ruga Domnului pentru această situație. Numele meu este Doru si sunt fiul doamnei Măria.

  • | 30 martie 2020 at 10:04

   Prin meritele Domnului Iisus vom aduce acest caz inaintea Lui cu credinta si speranta ca El va asculta rugaciunea noastra! Domnul sa va aduca alinare in suflet!

  • | 20 aprilie 2020 at 8:37

   Ne rugăm pentru dumneavoastră pe Buzunarul cu rugăciuni – https://www.facebook.com/groups/buzunarulcurugaciuni/