Ziua 28 – Întăriți prin Cuvânt

100 zile de rugaciune 23 aprilie 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

„Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simțirile și gândurile inimii.” Evrei 4:12

„Oh, dacă oamenii s-ar teme de Domnul! Oh, dacă L-ar iubi ei pe Domnul! Oh, dacă solii lui Dumnezeu ar simți o povară pentru sufletele care pier! Atunci, nu ar fi doar niște vorbitori care țin cuvântări, ci ar avea puterea lui Dumnezeu care le va înviora sufletul, iar inima lor ar radia de focul iubirii lui Dumnezeu. În ciuda slăbiciunii lor, ei ar ajunge puternici, pentru că ar fi împlinitori ai Cuvântului. Asemenea oameni ar asculta făgăduința lui Isus: „Iată, Eu sunt cu voi întotdeauna”. Domnul Isus ar fi învățătorul lor, iar Cuvântul pe care-l împărtășesc altora ar fi înțelept și plin de putere, mai ascuțit ca o sabie cu două tăișuri, judecând gândurile și intențiile inimii.” Mărturii pentru pastori și slujitorii Evangheliei, pag. 143

Întrebări de meditat

 • În timp ce meditezi la Evrei 4:12, cum vezi Cuvântul lui Dumnezeu străpungându-ți inima?
 • Te-ai simțit condamnat de ceva ce ai citit recent în Cuvântul lui Dumnezeu?
 • Ai acționat după convingerea ta sau ai dat deoparte îndemnurile Duhului Sfânt?
 • Împărtășește-ți gândurile cu cineva.
 • Apoi rugați-vă ca noi, ca popor, nu doar să auzim și să iubim Cuvântul, ci și să și căutăm să trăim conform Cuvântului.
100 de Zile de Rugăciune – 23 aprilie

Mesajul pastorului Viorel Dascălu în cadrul campaniei 100 de Zile de Rugăciune.Ne rugăm pentru persoanele infectate cu COVID-19 din întreaga lume.#100zilederugaciune #100daysofprayer #confmoldovahttps://youtu.be/L38TwzBwBCo

Gepostet von Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova am Mittwoch, 22. April 2020

Motive de laudă

Lăudăm pe Domnul prin credință pentru recolta bogată de suflete pe care o va aduce ca răspuns la evenimentul evanghelistic „Trezirea speranței”. Lăudăm Domnul pentru deciziile care au fost deja luate pentru Hristos.

Motive de rugăciune – Joi, 23 aprilie 2020

 • Rugați-vă pentru cei aflați în mijlocul crizei COVID-19, care se luptă ei înșiși sau au persoane dragi care se luptă cu boala.
 • Rugați-vă pentru pace pentru membrii bisericii din întreaga lume care sunt speriați și se tem, sau care se simt singuri.
 • Rugați-vă pentru milioanele care se luptă cu boala în Orientul Mijlociu, în țări precum Iran, Afganistan și Pakistan. Rugați-vă ca în mijlocul acestei crize, Dumnezeu să deschidă multe inimi către adevăr.
 • Rugați-vă pentru noile planuri organizate pentru sesiunea reprogramată a Conferinței Generale, care urmează să aibă loc pe 20-25 mai 2021, în Indianapolis. Rugați-vă ca sesiunea să fie plină de planuri spirituale, concentrate pe misiune și ca Duhul Sfânt să fie în control deplin.
 • Rugați-vă pentru revărsarea Ploii Târzii asupra bisericii, ca lucrarea să poată fi terminată, astfel încât să putem merge acasă.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Educație, capitolul 20 – Studierea și predarea Bibliei
 • Nina Atcheson, As Light Lingers: Basking in the Word of God
 • Audiobook: As Light Lingers: Basking in the Word of God (pentru a asculta capitolul gratuit al fiecărei săptămâni, mergeți: aslightlingers.com)

Traducere: Adina Păltineanu
(https://www.redesteptaresireforma.ro/100dezile/)

Dacă aveți motive de rugăciune puteți să le scrieți pe grupul nostru de Facebook Buzunarul cu rugăciuni  și ne vom ruga pentru ele.

Loading