Ziua 16 – Învață-ne să ne rugăm!

100 zile de rugaciune 11 aprilie 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. Ieremia 33:3

„Am ajuns în vremuri serioase. Evenimentele din lumea noastră cer ca fiecare urmaș al lui Hristos să fie dedicat pe deplin unei relații stăruitoare cu Dumnezeu. Pentru a întări relația aceasta și pentru a împlini nevoile noastre emoționale și spirituale, trebuie să ajungem să cunoaștem puterea rugăciunii. Trebuie să-L rugăm pe Domnul, asemenea ucenicilor din vechime, spunând: ‚Doamne, învață-ne să ne rugăm’.”  Rugăciunea, p. 9

Întrebări de meditat:

Este posibil să facem parte din 100 de Zile de Rugăciune și poate ne rugăm cu grupele noastre mici de rugăciune, dar am învățat cu adevărat ce înseamnă să ne rugăm?

Am strigat vreodată cu seriozitate așa cum au strigat ucenici la Isus: „Doamne, învață-ne să ne rugăm?”

Dacă nu ai făcut acest lucru, de ce nu-I ceri Domnului astăzi: „Te rog, învață-mă să mă rog!”

Motive de rugăciune – Sabat, 11 aprilie 2020

MOTIVE DE LAUDĂ: Deși Indianapolis a trebuit să anuleze marile întâlniri evanghelistice planificate înainte de sesiunea Conferinței Generale, acum John Bradshaw intenționează să țină o serie de întâlniri online, care credem că vor avea o acoperire mult mai mare. Ne așteptăm să participe zeci de mii de oameni. Încă odată, acolo unde dușmanul a vrut să facă rău, Dumnezeu întoarce răul în bine.

  • Rugați-vă ca noi, ca biserică, să-i cerem lui Dumnezeu să trimită Duhul Sfânt să ne învețe cum să ne rugăm într-un mod în care să primim răspunsuri.
  • Rugați-vă pentru întâlnirile evanghelistice online pe care John Bradshaw și It is Written le planifică. Rugați-vă ca mulți oameni să le urmărească și ca mulți să ia decizii pentru Isus.
  • Rugați-vă pentru spitalele și profesioniștii medicali din zona dvs. care se confruntă cu un deficit de materiale medicale. Rugați-vă ca Dumnezeu să asigure ceea ce este necesar pentru ca profesioniștii din sănătate să fie în siguranță.
  • Rugați-vă ca mai mulți oameni să ajute la confecționarea măștilor și a altor echipamente de protecție și ca paturile, ventilatoarele și instalațiile de sănătate necesare să fie suficiente pentru a face față îngrijirilor medicale necesare.
  • Rugați-vă pentru activitățile misionare pentru chinezii din Cebu City, în Filipine. Rugați-vă pentru protecția bisericii de acolo de Coronavirus și ca mai mulți chinezi să fie interesați în mod activ de studiul Scripturilor.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Tragedia Veacurilor, capitolul 37 – Scripturile o apărare sigură
  • Frank și Michael Hasel, Cum să interpretăm Scriptura, introducere la lecțiunile de adulți ale Școlii de Sabat pentru trimestrul 2.

Traducere: Adina Păltineanu
(https://www.redesteptaresireforma.ro/100dezile/)

Dacă aveți motive de rugăciune puteți să le scrieți pe grupul nostru de Facebook Buzunarul cu rugăciuni  și ne vom ruga pentru ele.

Loading